Jógával leptük meg az Éjjel-Nappal Budapest sztárjait

2016.02.18. 19:32

Alexa és Bori lelkesen toppantak be az órámra, ám az őket kísérő Dávid kicsit húzódozott a kiterített jógaszőnyeg láttán, de végül beadta a derekát.

Az Éjjel-Nappal Budapest szereplői között Alexa volt a legrutinosabb, hiszen számára nem volt idegen az ászanák világa. Dávid nagy meglepetést okozott, mert nagyon ügyesen hajtotta végre a nehezebb testtartásokat is, Bogi pedig táncos múltjának köszönhetően hajlékony és lelkes volt.

ÉNB Alexa, Bogi és DávidFotó: Polyák Attila/Origo

„Az edzőteremben, ahová régebben jártam, volt jóga, és egyszer nagy mellénnyel bementem, hogy majd én megmutatom a csajoknak. Aztán be kellett látnom, hogy sokkal fárasztóbb és keményebb volt, mint amire számítottam. Még a lányokat sem volt időm figyelgetni, mert igyekeztem úgy végrehajtani a testtartásokat, hogy ne égjek be" – mosolygott Dávid, aki azt is hozzátette, az órán megfogta az a spirituális hangulat, amit tapasztalt.

ÉNB DávidFotó: Polyák Attila/Origo

„Próbáltam már a Bikram jógát, amit nagyon szerettem, mert meditáltunk is az óra végén, és mivel nagyon érdekel a jóga filozófiája, így egyszerre tapasztaltam meg a testem és a gondolataim ellazulását, megnyugvását. Durva negyven fokban úgy koncentrálni, hogy helyesen kitartsam a gyakorlatot, de ezt a kihívást is élveztem. Aztán jártam már női jógán, ami a medence területét mozgatta át. A dinamikus jóga után pedig két napig alig bírtam megmozdulni" – mesélte Alexa, aki hozzátette, számára nem az a lényeg, hogy az első jógaóra alkalmával tökéletesen sikerüljön a testtartásokat kivitelezni, hanem hogy megérezze az áramlást, ami ilyenkor a testben létrejön.

ÉNB AlexaFotó: Polyák Attila/Origo

„Utoljára az általános iskolában jártam jógázni, ahol az osztályfőnököm tartotta, és nagyon kedveltem. Igaz, jógázni azóta nem jógáztam, de meditálni rendszeresen szoktam" – mondta Bori.
A kis csapattal a bemelegítés és a napüdvözletek után kísérletezgettünk egy kicsit, és mindenki kipróbálhatta magát nehezebb testtartásokban is, majd arról beszélgettünk, kinek milyen meglátásai vannak az óra végén.

ÉNB BoriFotó: Polyák Attila/Origo

„A jóga arra tanít meg, hogy bármire képes vagy, ha elhiszed magadról. Nagy önbizalomtréning volt ez a mai gyakorlás számomra, mert azok az ászanák is simán mentek, amik első látásra nehéznek tűntek" – mondta Alexa.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Nagyon tetszett az órád, hasonló élményben volt részem, mint az első jógaórámon, és csak remélni tudom, holnap fel fogok tudni állni" – nevetett Dávid.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Engem a jógában a relaxáció és a meditáció fog meg. Az órád után érzem, hogy az izmai a nyújtások után sokkal könnyebben ellazultak, a testem pedig feltöltődött energiával" – mosolygott Bori.

Fotó: Polyák Attila/Origo

 

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, Sarka Katán csavartunk egyet. Dukai Regina bevallotta, hogy jóga közben tud teljesen kikapcsolni.
ÉNB AlexaÉNB DávidÉNB BorisportedzésjógarelaxációsztármeditációÉjjel nappal BudapestRTL Klub