A mindenmentestől a karácsonyi ízvilágig – Variációk zabkására

Forrás: Thinkstock -
karácsony gomba csoki mag banán mindenmentes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodálkozva nézel a zabmániás barátnődre, aki mindennap zabkását reggelizik? Nem érted, hogy lehet minden reggel ugyanazt enni? A titok abban rejlik, hogy ezerféle variációban készíthető el, így tényleg mindennap élvezheted a jótékony hatásait!

Az alaprecept szerint egy csésze zabhoz adunk két csésze folyadékot. Ez mindennek az alapja. De ezt sem kell túlságosan méregetni, úgyis érezni fogod, hogy mennyi folyadékot vesz fel a zabpehely. Ha nagyon előre gondolkodsz, akkor az is jó megoldás, ha beáztatod estére a zabot a megfelelő mennyiségű folyadékban. Ha reggel gyorsan dobnád össze, akkor tedd a gázra, és pár perc alatt kész is lesz.

Mindenmentes zabkása

Ez egy igencsak light verzió, amibe semmi plusz adalékanyag nem kerül, csak a természetes alapanyagok. A zabpelyhet a vízzel készítsd el, majd édesítsd egy villával összetört banánnal. A tetejére lehetőleg idénygyümölcsöket tegyél még extra ízesítésként.

Gyümölcsös zabkása Forrás: Thinkstock

Csokis, magvas zabkása

Ha igazán energiadús reggelit szeretnél, akkor a zabpelyhet öntsd fel mandulatejjel, és tegyél bele egy kiskanál mézet ízesítésképpen. Mehet bele egy kiskanál holland kakaópor is, és amikor már levetted a gázról, de még meleg a zabkása, keverj hozzá 4 kocka étcsokoládét is. Közben egy serpenyőben piríts meg pár szem mandulát, diót és mogyorót. Ha még valamivel megbolondítanád, akkor a magok mellett kókuszchipset is dobhatsz a kása tetejére.

Energiadús reggeli Forrás: Thinkstock

Egészséges magvak

A magvak magas tiamin-, vagyis B1-vitamin-tartalma fokozza a szellemi teljesítőképességet, ráadásul idegvédő és stresszmentesítő hatása is közismert. A dió, a mogyoró és a mandula is nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdag, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen.

7 nyomós érv, hogy miért egyél csokit

A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A tökéletes karácsonyi ízvilág

A zabot mandulatejjel tedd fel a gázra, és egy kis gesztenyemézzel tedd édesebbé. Rakj hozzá egy fél almát lereszelve, majd egy kiskanál fahéjat is dobj bele, plusz egy késhegynyi gyömbért is érdemes beletenni az igazán tökéletes ízélményért.

Fahéj és alma – karácsonyi ízvilág Forrás: Thinkstock

Annak, aki sósan szereti

Nagyot téved, aki azt gondolja, hogy a zabkása csak édesen készíthető. Akár egy villámgyors ebédet is összedobhatsz zabpehelyből. Egy fél vöröshagymát vágj fel apróra, és pirítsd meg. Ezután tegyél rá néhány fej felszeletelt erdei gombát. Sózd, borsozd, és amikor megpirult, vedd le a gázról. Közben készítsd el vízzel a zabot, amikor elkészült, keverd össze a gombával. A végén jöhet rá egy kis reszelt sajt, a legjobb, ha parmezán. Az igazán ínyencek fenyőmaggal is díszíthetik.

5 ok, amiért a zabpehely a legjobb reggeli

Unod a szendvicseket, nincs időd reggel rántottával bíbelődni, a gyümölcstől pedig csak éhesebb leszel? Kár tovább keresgélned, a zabpehely az egyik legjobb reggeli, amit csak választhatsz. Íme, 5 ok, amiért érdemes beiktatnod az étrendedbe, akár mindennap!
5+1 ok, amiért a gyömbér lesz a legjobb barátod télenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161116-a-gyomber-a-tel-legjobb-fuszere.htmlNemcsak karakteres ízvilága miatt szeretjük a gyömbért, hanem azért is, mert a szervezetünkre elképesztően jó hatással van. És mikor máskor lenne szükség egy kis immuntunningra, mint télen és emésztést elősegítő praktikára, mint az ünnepek alatt? Ez Zsír!OrigoValójában a tél a legjobb időszak a futásra! Eláruljuk, miért!http://www.life.hu/ez-zsir/20161115-ezert-a-tel-a-legjobb-idoszak-a-futasra.htmlGondoltad volna, hogy a hidegebb időben sokkal inkább javasolt a futás, mint a nagy melegben? A hideg hatására ugyanis a futó pulzusa lassul, így aztán könnyebb futni, hiszen kevesebb energiát használ fel szervezetünk. Ez Zsír!Thinkstock15 évesen 78 kiló volt, majd életmódot váltott Szikszai Eszter – Egészséges és csodaszép lett!http://www.life.hu/ez-zsir/20161114-szikszai-eszter-sikertortenete-eletmodvaltasrol-egeszseges-eletrol-sportrol.html„Mértékletesség, önfegyelem, rendszeresség” – mondja fogyása titkáról Szikszai Eszter, aki saját bevallása szerint mindig is duci lány volt. Tizennégy évesen drasztikus diétával fogyott 10 kilót, majd felszedett 20-at. A középiskolai évek alatt minden akaraterejével belevágott az életmódváltásba, aminek köszönhetően sikeresen lefogyott, és közben rengeteget izmosodott. Ma már saját maga is tudatos életről, egészségről, testmozgásról blogol. Ez Zsír!--A legjobb diétás édesség: répatortahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161111-a-legjobb-dietas-edesseg-repatorta.htmlKözeledik a jól megérdemelt hétvégi csalónapod, de még nem tudod, hogy mivel lepd meg magad? Mi egy szuper répatortát ajánlunk, ami annyira nem is csalás a diétában. Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--Kódolva van a génjeinkben, hogy a testmozgást vagy a fotelben tespedést választjuk?http://www.life.hu/ez-zsir/20161111-kodolva-van-a-genjeinkben-a-mozgas-szeretete.htmlA génjeink a felelősek azért, hogy a szabadidőt az edzőteremben vagy a fotelben hátradőlve szeretjük-e tölteni – állítja egy friss tanulmány. Ez Zsír!ThinkstockA repceolaj lenne a csodaszer a hasi zsír ellen? http://www.life.hu/ez-zsir/20161109-a-repceolaj-a-csodaszer-a-hasi-zsir-ellen.htmlUgye te is minden évben felfigyelsz a csodálatos sárga színével pompázó, óriási táblákban virágzó repcére? Nemcsak a látványa elképesztő, az élettani hatásai is bámulatosak. Itt az ideje újra felfedezni a repcét! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.