életmódváltáséve2017 banán egészség egészséges életmód reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A banán ideális reggeli, nemcsak azért mert finom, hanem mert kiváló energiaforrás, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, például káliummal, valamint az emésztést segítő rostokkal. Íme, három nagyon egyszerű recept, amivel jól indul majd a napod!

Turmix

  • 4 dl növényi tej
  • 2 banán
  • méz
  • fahéj

A házi növényi tejet érdemes korábban elkészíteni, hogy ne kelljen nagyon elidőznünk a reggelivel, ha túlságosan éhesek lennénk. A tejhez kisebb darabokban adjuk hozzá a banánt, majd a mézet és a fahéjat ízlés szerint. Ha diétázol, akkor a méz helyett használj eritritet vagy más édesítőszert.

Forrás: Thinkstock

Tipp

Ha van otthon mentád, néhány levelet turmixolj hozzá bátran a dzsúszhoz. Ettől igazán friss íze lesz a turmixnak!

Zabkása

  • 2 csésze zab
  • 2 banán
  • étcsokoládé
  • dió

A zabkása kétségtelenül az egyik legjobb reggeli, és banánnal felturbózva egyenesen isteni. A banán ebben az esetben természetes édesítőszerként működik, így más édesítőt ezúttal nem is rakunk a kásába. Na jó, egy kevés étcsokoládé azért elfér benne, és ha egy kevés diót is teszel a tetejére, akkor még több energiával indul majd a nap. A zabkása készítéséről annyit kell tudni, hogy az alaprecept szerint egy csésze zabhoz két csésze folyadékra van szükség, ami lehet tej, víz, vagy a kettő felesben. Túlságosan egyébként nem kell méregetni, úgyis egyértelműen látszik, hogy a zab mennyi folyadékot vesz fel. Ha már kezd egy kicsit sűrűsödni a láng felett, akkor tedd hozzá a villával összenyomkodott banánt. Ha kihűlt, mehet rá a csokitöret és a dió.

Zabkása dióval és banánnal Forrás: Thinkstock

Mindenmentes palacsinta

  • 2 banán
  • 4 tojás

A lehető legegyszerűbb variációja az egészséges palacsintának mindössze két összetevős. Na jó, vegyünk hozzá egy csipet fahéjat, de még akkor is csak három. A banánt nyomkodd össze villával, majd mehet rá a tojás, a fűszer, végül jöhet a keverés-kavarás. Ha elkészültél a masszával, teflonserpenyőbe tegyél pár csepp kókuszzsírt, és már sütheted is a minipalacsintákat. A tetejére tehetsz egy kis édesítőszerrel meghintett túrót és gyümölcsöket.

Mindenmentes palacsinta banánból Forrás: Thinkstock
A legfurcsább tanácsok diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-furcsa-tanacsok-dietazoknak.htmlAki fogyni akar, mindent bevet, hogy elérje a célját. Remélhetőleg persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Hogy a következő tanácsok hova tartoznak, azt nehéz lenne eldönteni, mindenesetre ártani nem árthatunk velük. Ez Zsír!--Sportoló állatok - Elképesztő videók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-sportolo-allatok.htmlMíg egyes házi kedvencek a lustaságtól szenvednek, mások igazi sportőrültek. Legyen szó gördeszkáról, kosárlabdáról, rúdtáncról, még a gazdijukat is lepipálják! Ez Zsír!--Így készül az egészséges csokis kekszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170503-egeszseges-recept-a-szuper-finom-csokis-keksz.htmlNagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt, hiszen nassolni mindenki imád, ráadásul ezúttal meg is tehetjük lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak az alapanyagokat kell megfelelően összeválogatni! Mutatjuk kedvenc csokiskeksz-receptünket! Ez Zsír!ThinkstockA világ 5 legdrágább ételehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-a-vilag-5-legdragabb-etele-kepeken.htmlHa te is azok közé tartozol, akik hetente egyszer, valamelyik hétvégi napon engedik meg maguknak, hogy beüljenek egy étterembe enni, akkor ezek az árak most durván sokkolni fognak. Íme, a világ öt legdrágább étele! Ez Zsír!OrigoKilábalt a depresszióból, már a saját életmódváltó programját oktatja a magyar fitneszedzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-interju-simon-alexandra-fitnessjunkie-edzovel.htmlDepresszióval és pánikbetegséggel küzdött, ráadásul 45 kilósan nem volt megelégedve a testével Simon Alexandra. Amikor édesanyja javaslatára elment egy zumbaórára, hatalmasat fordult az élete. Ma már a legtöbben Fitness Junkie-ként ismerik őt, aki életmódváltó programjával rengeteg nőnek segített pozitív irányba változni, egészségessé válni. Alexandra célja, hogy jobbá tegye az emberek életét. Ez Zsír!OrigoKim Kardashian kontra Emily Ratajkowski - Melyik testalkat jön be jobban? http://www.life.hu/ez-zsir/20170502-kim-kardashian-vagy-emily-ratajkowski-teste-jon-be-jobban.htmlMég nem látott olyat a világ, hogy két ennyire élesen különböző szépségideál határozta volna meg az éppen uralkodó testképet. A Kardashian család az elmúlt években visszahozta a korábban etalonnak számító gömbölyded vonalakat, de emellett a korábbi évtizedben jellemző, igencsak vékony testalkat is domináns maradt. Neked melyik jön be jobban? Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.