párkapcsolat férfi szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő azt gondolja magáról, hogy ő tökéletes partner, és észre sem veszi, hogy épp miatta megy tönkre a párkapcsolat. Az alábbi 10 hiba a legtipikusabb. Ha meg szeretnéd tartani a férfit az oldaladon, ezeket mindenképp kerüld el!

1. Ne akard őt birtokolni!

A féltékenység, a bizalom hiánya, a kémkedés, a túl sok kérdés, az SMS-ek, e-mailek olvasgatása mind-mind annak a jele, hogy birtokolni akarod őt. Meg kell tanulnod bízni a partneredben. A féltékenység néma gyilkos, amely lassan, fokozatosan öli meg a kapcsolatot két ember között. Ez persze nem azt jelenti, hogy vakon el kell hinned mindent, amit mond, de bizalom nélkül egy kapcsolat sem működhet sokáig.

Thinkstock
Thinkstock

2. Ne akard őt megváltoztatni!

Emlékezz rá, hogy pont azért szerettél bele, amilyen. Miért akarnád megváltoztatni? Fogadd el a hibáival együtt. Így érzi majd, hogy feltétel nélkül szereted. Mindig tartsd szem előtt, hogy az egyéniség rendkívül fontos egy viszonyban.

3. Ne tunyulj el a kapcsolatban!

Nem számít, hogy 4 hónapja, vagy 4 éve vagytok együtt. Minden nap küzdj meg érte! Tegyél olyan dolgokat, amelyek ébren tartják a szikrát közöttetek. Lepd meg őt az egyik kedvenc ételével, kedveskedj neki egy aprócska ajándékkal, vigyél új színt a szexuális életetekbe! A lényeg, hogy mindig éreztesd vele, hogy mennyire fontos a számodra!

4. Ne kapkodd el a dolgokat!

Lépésről lépésre haladjatok! Ne siettess semmit, hidd el, mindennek eljön az ideje. Ne ronts rá a lakásában, amíg ő nem hív meg téged. A gyorsaság sok férfit megijeszthet. Majd ha ő úgy gondolja, hogy készen áll rá, meghív magához.

5. Ne beszélj túl sokat!

"Minden Démosthenésnél szebben beszél a tett..." - írta annak idején Petőfi Sándor Ha férfi vagy, légy férfi... című versében. A férfiak bizony jobban kedvelik a tetteket a szavak helyett. Természetesen szükség van a verbális kommunikációra egy normális párkapcsolatban, de ha állandóan be nem áll a szád, és minden pletykát meg akarsz vele osztani, előbb-utóbb ne lepődj meg azon, ha vesz egy pár füldugót. Hagyd őt is szóhoz jutni. Van, amikor azzal teszel jót, ha végighallgatod őt.

6. Ne tartsd állandó kontroll alatt!

Van már egy anyja, hidd el, nincs szüksége még egyre! A társa legyél, ne a pótmamája! A férfiak gyűlölik, ha állandó kontroll alatt tartják őket. Azt például különösen utálják, ha beleszólnak, hogy mit esznek. Ne akarj minden percéről tudni, és ne számoltasd el!

Thinkstock
Thinkstock

7. Élni és élni hagyni

Ne légy túl ragaszkodó! Ne lógj állandóan a nyakán, egy kis szabadságra mindenkinek szüksége van. A távolság pedig kifejezetten jót tesz minden kapcsolatnak. Hagyd, hogy egy kicsit hiányoljon! Meglátod, ez majd csak közelebb hoz benneteket.

8. Ne lógj a telefonon, ha vele vagy!

Ha a telefonod megszállottja vagy, minek neked pasi? Amikor vele vagy, a mobilodról lehetőleg feledkezz meg! Egy randin 100%-osan a partneredre koncentrálj, és zárj ki mindent mást! Ha pedig sürgős hívást vársz, intézd el minél gyorsabban! Maximum 2-3 percet telefonálj!

9. Ne dühítsd fel magadat semmiségeken!

A férfiak szeretnek viccelődni és kötekedni azzal, akihez vonzódnak. Ők sokszor így flörtölnek. Szóval ha legközelebb megpróbál bolondot csinálni belőled, ahelyett hogy felhúzod magad, menj bele a játékba, és próbáld meg élvezni a helyzetet!

10. Légy önálló!

A férfiak szeretik az önálló nőket. Tisztelik, sőt kifejezetten szexinek tartják, ha egy nő nem függ senkitől. Ne feledd! Nem mindenkinek adatik meg, hogy megtalálja álmai férfiját. Ha úgy érzed, neked sikerült, akkor ne hagyd, hogy kicsússzon a kezedből. Ha az imént felsorolt hibák közül elkövetted valamelyiket, akkor még nem késő bocsánatot kérned, és megpróbálni a továbbiakban elkerülni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.