Városlakók: Akik Budapesten találták meg a boldogságot

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
külföldiek városlakó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Városlakók című fotósorozatunkban a Life.hu-n rendszeresen mutatunk be olyan embereket, akikkel akár nap mint nap találkozhatsz, de talán még a nevüket sem tudod. Ezúttal úgy döntöttünk, olyan itthon élő külföldieket kérdezünk, akik Magyarországon találták meg a boldogságukat.

Eli & Dimi

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Eli és Dimi a férfi előző munkahelyén ismerkedett meg egymással, ezt követően 2012-ben nyitották meg Budapest egyik legjobb gyrosbárját. Időnként az alapján tájékozódnak arról, hogy milyen nap van, hogy éppen melyik törzsvendégük lép be az ajtón. Több száz embert ismernek név szerint, és ha egyszer már bemutatkoztál nekik, onnantól nem felejtik el a neved. Szabadidejük nem nagyon van, mert a világért sem engednék, hogy nélkülük menjen a bolt. Dimi imádja Zuglót, Eli pedig él-hal egy jó halászléért. Náluk bármi megtörténhet: Egyszer egy görög ismerősük gondolt egyet, és miután betért a helyre, élőzenével szórakoztatta az összes vendéget.

A karácsonyi felhajtás közepén beszélgettünk a Központi Vásárcsarnok standjai mögött álló eladókkal, kérdeztünk nehéz sorsú hajléktalanokat arról, hogyan csúszott ki a kezeik közül az életük irányítása és hogy milyen élmények érik őket nap mint nap az utcán, legutóbb pedig szexi pultosfiúkat faggattunk a csajozás rejtelmeiről.

Phuong & Hoang

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Hoang mérnökinformatikusként végzett a Műegyetemen, Phuong-gal Oroszországban találkoztak, a lány három évvel ezelőtt költözött ide. 2012-ben nyitották meg bubble-teázójukat, ahová szívesen térnek be a mellettük lévő színház színészei is egy kis „vidám teáért”. Amikor Magyarországra költöztek, kivétel nélkül mindenki nagyon segítőkész volt velük, a magyar ismerőseik viszont le akarták őket beszélni arról, hogy ilyen helyet nyissanak. Szerencsére ez esetben a vietnámi párnak lett igaza: mi, magyarok elég nyitottak vagyunk az új ízekre. Phuong és Hoang a város csendes, nyugodt arcát szeretik a legjobban, a Gellért-hegy például a kedvenc helyeik közé tartozik.

Jake

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Jake egy igazi multikulti munkahely, a Prezi videós sráca. Emellett kéthetente bárki számára nyílt kvíz-esteket, havonta pedig hamburgertesztelő-esteket szervez. Eredetileg egy évre jött volna ide San Fransiscoból 2009-ben, de a hangulat itt ragasztotta: azóta minden évben azt mondja, már csak egy évet marad. A diploma megszerzése után angolt akart tanítani, így kezdett Magyarországon dolgozni. Egyszer egy első osztályos tanítványa véletlenül bepisilt, mert Jake elfelejtette megtanítani arra, hogy hogyan kéredzkedjen ki a mosdóba angolul. Jake-kel mindig történik valami, talán ezért is szereti legjobban Budapest dinamizmusát.

Roberto

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az olasz férfi 15 éve él Magyarországon. A munkája tulajdonképpen a hobbija: megnyit egy éttermet, amit sikeresen felfuttat, majd továbbáll, és újrakezdi a dolgot. Roberto 13 évesen már sajtot csinált Treviso-ban. 1992-ben édesapja jött Magyarországra, ő pedig kapott egy álláslehetőséget a Benettonnál. Fiatal kora óta a legjobb olasz éttermekben dolgozott, Magyarországon először 2011-ben kezdett velük foglalkozni, célja pedig az, hogy laza, finom és friss termékekkel hozzon létre egy minőségi olasz éttermet. Célközönsége kivételesen nem a turisták, hanem kifejezetten a magyarok. Úgy gondolja, egy igazán jó helyen jó érzések kerítitik hatalmukba az embereket. Szerinte Budapesten sokan negatívak, pedig a jót bárhol, bármikor megtalálhatjuk. Az egyik legviccesebb emléke, ami Magyarországhoz köti az az, hogy amikor ideköltözött, rendszeresen összekeverte egymással a 'csukló' és a 'csikló' szavainkat.

Krishna Kumár

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Krishna a Dél-indiai dzsungelben született és hat és fél éve költözött Magyarországra. Az ayurvédikus módszerek minden csínját-bínját nagyapjától tanulta, így először Delhiben dolgozott, ahol megismert egy magyar professzort, akivel később közösen dolgoztak pár évig. Indiában megszokta, hogy az autóutak mellett általában állatok legelnek, ezért amikor idejött, aggódva figyelte a kihalt külvárosi utakat, ráadásul tél lévén a fákon nem voltak levelek sem, ami az ő hazájában elképzelhetetlen lenne, ezért azt feltételezte, valamilyen vírus seper végig az országon. Szerencsére az első sokkhatás hamar elmúlt, és azóta nagyon szeret itt lenni, leginkább a telet és a színes fákat szereti.

Antonia Vai

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Antonia szülei a ’70-es években hagyták el Magyarországot, ő már Svédországban született. A lány több európai nagyvárosban is élt már, másfél évvel ezelőtt pedig Budapesten verte fel a sátrát. Elvárások nélkül érkezett és nagyon jó fogadtatásban részesült. Egy hónappal a költözés után már koncertezett, így fedezte fel őt a Bohemian Betyarsz, akik fel is dolgozták az egyik dalát, sőt, pár koncert erejéig közösen pengették a húrokat például a VOLT Fesztiválon is. Antonia saját maga írja folk-soul dalainak szövegét és zenéjét, így állt össze és alapította meg négy magyar sráccal az együttesét. Azóta koncert koncertet követ, többször voltak már a Quimby előzenekara, szeptemberben pedig első önálló albumukkal is debütáltak. Amikor nem énekel, akkor Budapest alternatív oldalát mutatja be túravezetőként. Legjobban Budapest változatos oldalát szereti: azt, hogy a város mindig képes meglepni őt.

Városlakók: szexi pultosfiúkhttp://www.life.hu/galeria/20140111-naponta-latjuk-oket-de-a-nevuket-sem-tudjuk-igy-elnek-ok.htmlVároslakók című fotósorozatunkban a Life.hu-n rendszeresen mutatunk be olyan embereket, akikkel akár nap mint nap találkozhatsz, de talán még a nevüket sem tudod. A karácsonyi felhajtás közepén beszélgettünk a Központi Vásárcsarnok standjai mögött álló eladókkal, kérdeztünk nehéz sorsú hajléktalanokat arról, hogyan csúszott ki a kezeik közül az életük irányítása és hogy milyen élmények érik őket nap mint nap az utcán. Ezúttal úgy döntöttünk, a budapesti szórakozóhelyek szexi pultosfiúit faggatjuk a csajozás rejtelmeiről.GalériaVároslakók: Fedél nélkül http://www.life.hu/galeria/20131225-naponta-latjuk-oket-de-a-nevuket-sem-tudjuk-igy-elnek-ok.htmlVároslakók című fotósorozatunkban a Life.hu-n kéthetente mutatunk be olyan embereket, akikkel akár nap mint nap találkozhatsz, de adott esetben talán még a nevüket sem tudod. Legutóbb a karácsonyi felhajtás közepén a Központi Vásárcsarnok standjai mögött álló eladókkal beszélgettünk, ezúttal pedig a nehézsorsú hajléktalanok élete volt a téma. Kérdeztük őket arról, hogyan csúszott ki a kezeik közül az életük irányítása, milyen élmények érik őket nap mint nap az utcán, és hogy hol töltik az ünnepeket.GalériaVároslakók: A pult másik oldalánhttp://www.life.hu/galeria/20131210-a-kozponti-vasarcsarnok-lelke-kepekben.htmlVároslakók című fotósorozatunkban kétheti rendszerességgel mutatunk be olyan embereket, akikkel akár nap mint nap találkozhatunk, de adott esetben talán még a nevüket sem tudjuk. A karácsonyi felhajtás közepén a Központi Vásárcsarnok standjai mögött álló eladókkal beszélgettünk egy kicsit életükről, szakmájukról és a csarnokhoz fűződő viszonyukról.Galéria

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.