Ha tökéletes rizst szeretnél, főzd a sütőben

rizs, köret, puha
Forrás: Shutterstock -
tipp rizs sütés köret
Kiderült, hogy a legjobb módja annak, hogy finom rizst kapjunk, ha nem pároljuk vagy edényben forraljuk. Egy édesanya a TikTok-oldalán osztotta meg a tippjét, miszerint a rizst a legjobb sütőben sütni.

A rizs a búza után a második legfontosabb gabonánk. Magas a fehérjetartalma, továbbá tartalmaz foszfort, vasat, magnéziumot. Emellett a szénhidráttartalma is alacsony, ami azt jelenti, hogy diétázóknak is ideális, ráadásul a vércukor-háztartásnak is jót tesz. Fogyasztása serkenti a bélműködést, szépíti a bőrt. Magas vérnyomás, szívelégtelenség, ödémás láb esetén különösen jó fogyasztani. Körülbelül hétezer fajtája ismert, készítenek belőle lisztet, pelyhet, tejet és bort is. 

A hosszú szemű rizsből készíthető a pergő rizsköret, mivel főzés közben nem tapad össze. A közepes és rövid fajták összeragadnak, ezeket inkább rizottóhoz, sushihoz, tejberizshez, rizsgombóchoz, rizses desszertekhez érdemes használni.

rizs, sütés, puha
Tökéletes rizst szeretnél? Akkor tedd be a sütőbe

Sokszor heves vita folyik arról, hogy a rizst főzni vagy párolni kell-e, de kiderült, hogy van egy még jobb főzési módja. Kelley, aki szakácsként keresi a kenyerét, és édesanyaként otthon is rengeteget sürög-forog a konyhában előszeretettel teszi közzé a közösségi felületein kedvenc receptjeit. Állítása szerint, ha a rizst sütőben készítjük el, akkor a köret még puhább és finomabb lesz. 

Az édesanya egyenlő arányban vizet és rizst tett egy sütőedénybe, hozzáadott egy kis vajat, sóval ízesítette, fóliával lefedte a tetejét, majd 190 fokon 45 percig sütötte - írja az Express. 

"Zseniális, sokkal finomabb, mint bármelyik rizs, amit valaha készítettem" - tette hozzá. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.