bőrgyógyász bőr fürdés zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolkodtatok már azon, hogy vajon a 21. századi ember nem viszi-e túlzásba a tisztálkodást? Számos országban bevett szokásnak számít a mindennapi teljes zuhanyzás vagy fürdés elhagyása. Milyen veszélyeket rejthet magában a túlzott tisztálkodás?

Vannak, akik minden másnap szánják csak rá magukat az alapos tisztálkodás ceremóniájára és vannak, akik víztakarékossági megfontolásból csak heti kétszer veszik útjukat a fürdőkád felé. A többi napon megelégszenek a mosakodással, fenntartva ezzel személyes higiéniájukat.

iStockPhoto
iStockPhoto

Egy nagy-britanniai felmérés során fény derült arra, hogy a férfiak 41 százaléka, míg a nők 33 százaléka vállalja, hogy nem fürdik a hét minden egyes napján. A kérdőív eredményei arra is rávilágítanak, hogy a megkérdezettek 12 százaléka mindössze heti egy-két alkalommal mossa meg teljes testét.

Büntetlenül megúszhatja az ember fürdés nélkül?



A mai kor embere hozzászokhat a kevesebb vízhasználathoz?


Lehet a fürdést túlzásba vinni?


vegyszerek



iStockPhoto
iStockPhoto

Allergiás reakciók a kozmetikumhasználat következtében




Megfelelő folyadékfogyasztás




VIDEÓ: VIZELETBŐL TISZTÁLKODÓSZER

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DmrvLBKwYN69IFzp

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.