párkapcsolat férfi szerelem szerető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak nők, akik bár bosszantóan mutatósak, minden helyzetben megakad rajtuk a pasik szeme, látszólag magabiztosak és boldogok is, de valahogy mégsem azok. Vajon igaz-e, hogy bizonyos típusú nők soha nem válnak feleséggé, mert őket a sors a klasszikus szerető szerepére ítélte? Tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek a Life.hu-n.

Vajon miért válik valakiből újra és újra nős férfiak szeretője, tűri el a méltatlan bánásmódot és lesz az örök harmadik a pasi mellett?

Thinkstock
Thinkstock

Szeretők vallomásai alapján és szakértőnk, Gazdag Enikő pszichológus, párkapcsolati tanácsadó segítségével próbáltuk kideríteni az igazságot.

Szerető bárkiből lehet

Egy rövid időre. Ám azok a nők, akik egészséges önértékeléssel rendelkeznek, akik bíznak saját jövőjükben, akik azt szeretik, ha a férfiak tisztelik őket, nos azok rövid úton kitörnek a szerepből. Vagy azért, mert egy-kettőre lezárják a számukra csekély jogokat biztosító kapcsolatot, vagy azért, mert határozottságukkal halálra rémítik a tilosban járó pasit, aki sebesen kihátrál a kényelmetlenné váló helyzetből. Máskor ha nagyon kell a magabiztos szeretőnek a férfi, minden további nélkül nyilvánosságra hozza a létező viszonyt, vagyis nem hajlandó a férfi játékszabályai szerint lépkedni, nem hajlandó bujkálni, hanem a környezet, illetve nem ritkán a megcsalt feleség tudtára adja, hogy ő bizony létezik, és kész akár háborúzni is a mindkettőjük által szeretett férfiért...

Anna, 33 éves, fogtechnikus

"Állítólag értelmes, tanult csaj vagyok. Amolyan "jó nő". Mégsem akar felvállalni senki. Az első hosszabb kapcsolatom alig húszéves koromban kezdődött egy nős pasival, és majdnem 5 évig tartott. Akkor dobott, amikor terhes lettem tőle. Még az abortuszra sem kísért el. Két hét múlva már más lánnyal láttam. Sokáig gondolkodtam, hogy besétálok az otthonába (tudtam, hogy hol lakik), és elmondok mindent a feleségének. De ott volt a két kicsi gyerek. De nem én akartam tönkretenni az életüket. Épp elég volt az, hogy apám ezt velünk annak idején megtette. A második nős pasis kapcsolatomnál több eszem volt, az csak 1 évig tartott. Én szakítottam. Elég volt. Most iszonyat módon szerelmes vagyok. Persze a nagy Ő is nős, de nincs gyerek. Fontolgatom, hogy mit tegyek. Szerinte menthetetlen a házassága, de mégsem tesz semmit hónapok óta. Amúgy érzem, hogy szeret, a tenyerén hordoz, de nekem nem kell több új kabát. Nekem a feleség szerepe kell..."


A feleség dönt?

Hogy a játékszabályok önkényes felrúgása aztán hová vezet, mennyire hajlandó a férfi a "lebukás" után vállalni az új helyzetet, az esetenként eltérő lehet. A legtöbb helyzet azonban nem a szerető elképzelései szerint alakul, hiszen a szeretőt tartó férfiak jellemző tulajdonsága az őszinte kommunikációra és a határozott döntésre való képtelenség.

Hanna, 21 éves, joghallgató

"Úgy érzem, most vagyok életemben igazán szerelmes. És igazán boldog. A párom tíz évvel idősebb nálam, tapasztalt, rafinált, rutinos szerető. Olyan dolgok történnek velem az ágyban, amit addig elképzelni se mertem. De keveset lehet velem. Felesége, gyerekei vannak. Van egy másik élete, amiben én nem szerepelek. Néha sírok emiatt, néha megkérdezem, merre tovább? Vannak-e tervei velem? De ügyesen hárít, eltereli a szót, vagy kifizet valamilyen semmitmondó ígérettel. Még tűrök. Még fiatal vagyok... és hát már mondtam: boldog..."


Így nagy valószínűség szerint a megcsalt feleség lesz az, aki pontot tesz az eset végére, és vagy megbocsát csalfa férjének (lehet tizedszer), vagy egyszerűen batyut köt a hűtlen hátára, és átengedi a szeretőnek az annyira áhított férfit. Amikor a nő kiteszi a pasi szűrét, az sokszor cseppet sincs ínyére az erősebbik nemnek, hiszen a lényeg veszik el: a tilosban való bujkálás izgalma, a hódítás diadala és a tudat, hogy több nő számára is eszeveszetten fontos és kívánatos. Ám ha már nem tilos az együttlét a szeretővel, ha már nem ünnep az együtt töltött idő, hanem hétköznapivá fakulnak a szerelmi légyottok, akkor nagy valószínűséggel a szeretőből is elhagyott kedves válhat.

Szeretőnek lenni sem kevés?

Nagy valószínűség szerint sérült lehet az önértékelése és énképe (pl. hányatott gyerekkora volt valakinek, ahol elnyomták, nem ismerték el, vagy súlyosan bántalmazták) annak a nőnek, aki folyamatosan olyan kapcsolatok fogságában találja magát, ahol "csak" szeretőnek kell. Néhányan úgy vélik, szeretőnek lenni sem kevés: esetenként kellemesebb a magánynál, hiszen akadnak izgalmas napok, akár egy titkos hétvége is belefér, a kisebb-nagyobb ajándékokról nem is beszélve... azonban a legtöbb esetben több az üröm a helyzetben, mint amennyi boldogságot okoz.

Thinkstock
Thinkstock

A szerető ugyanis mindenből kimarad, ami a család: nem lesz közös gyerek, se közös utazás. Nincsenek együtt töltött ünnepek, a szeretett férfi nélkül telik a karácsony, és újra meg újra szembesülnie kell azzal, hogy szinte minden fontosabb nála. Egy idő után úgy érezheti, nem jelent többet a férfinak, mint egy üveg pezsgő.


Virág, 37 éves, könyvelő

"Nem tudom, mi vonzza hozzám a nős férfiakat. És én miért bukom újra meg újra olyan pasira, aki kutyába se vesz. Már nem is merem remélni, hogy befut majd az igazi, mert hát szalad az idő, mindjárt negyven vagyok. És még soha nem volt olyan férfi az életemben, aki ne csak szeretőnek akart volna. Nem értem: csinosnak tartanak, és ha szeretek, a szívem-lelkem beleadom, mégsem kellek hosszú távra, és nem kellek másra, csak szexre. Sokat gondolkodtam ezen, hogy lehet, bennem van a hiba, hogy azonos séma alapján választok, de hát a szerelmet nem lehet tudatosan tervezni, nem? Az csak jön és lobog. Nem én választok, azt hiszem..."


Drága mulatság, habzó és könnyű, és okozhat mámoros pillanatokat, de nincs, nem lesz vele a férfi életének fontos periódusaiban. Nem számíthat rá, ha megfájdul a torka, vagy ha valaki megbántja. Nincs állandó, stabil jelenlét. Csak szex, szex és szex. Hiszen Ő mindig csak arra kell... és el is hiszi, hogy neki csak ennyi jár az élettől.

Franco Marco: Fontos tudnivalók szeretőknek

Házas férfiakkal üzekedő nők, figyelem. Még egyszer, csak a biztonság kedvéért, néhány fontos szabály:

1. A nős férfi soha nem küszködik azzal, hogy szerelembe essen a másodiknak kiválasztottal, sokkal inkább azért tartja fenn szeretőjét, hogy üres óráiban, mikor rátör a szükség - s rá is ér -, kulturált körülmények között szépen beléhatolhasson. Még egyszer: nem szerelem, ürítés. Fontos ezzel tisztában lenni. (Néha persze valós érzelmekké érnek a légyottok, de akkor úgyis borul a bili, jő a válás, a nős férfi státusz no meg a szeretői viszony is megszűnik, mindenki megkapja a magáét és él boldogan, amíg tud).

2. A nős férfi minden esetben képes kissé elmerengve, elcsukló hangon beszélni otthoni viszontagságairól, elhanyagolt létéről, az elmaradó vacsorákról, a végigszenvedett nyaralásokról, meg a padlásról, ahova már rég nem őt viszi fel asszonya némán, sokkal inkább a levetett síbakancsokat vagy a kerékpárt. Nos, kedves szerető pozícióba ragadt hölgyek, érdemes tudomásul venni, hogy mindez hazugság, átverés, baromság. Mert általában kap vacsorát a férfi (hideget, meleget, lehet választani), sört is, korsóban, a nyaralás, telelés, meg a családi programok is szerveződnek rendesen, az asszony ráadásul mos, vásárol, takarít, néha meg spontán teherbe esik, ahogy kell. Erre legyünk tekintettel azért.

3. A nős férfi szeretője értelmes és kívánatos, az asszonya rusnya és semmiképpen sem intelligens. Ez gyakran a szeretett pasi állítása. Fontos tézis, igazságtartalma nem ismert, de senkit nem is érdekel. Viszont simán ágynak esik (hanyatt persze)a szerető, ha hallja, hogy minden szempontból ő a legtökéletesebb fajta. A férfi verbálisan kántál: pont ez az arcél, mell és hátsó, amire vágyik, amit érez, amelyre otthon oly gyakran maszturbál. S most itt áll előtte. Kész csoda. A nő persze tankönyvszerűen elalél a szép szóra, elterül és elmerül a boldogságban némán.

4. A nős férfi szeretője minden esetben átütőbben szexel, mint a felesége. Még akkor is, ha nem. Ráadásul váltig állítja a férfi: ha van is otthon szex, az sem olyan. Igazából csak maszatolás folyik a hitvesi ágyon. Gyakran előjátékot kiváltó mondat ez. A nő megnyugszik, ha hallja, és simán hagyja magát agyonszeretni rögvest. Nyelvvel, szájjal, öllel, kézzel, lábbal. Na, például ezért jó szeretőnek lenni. Másért nem nagyon.

5. A nős férfi akár évekig, évtizedekig képes elhitetni szeretőjével, hogy most már tényleg lépni fog. Ki a házasságából. De soha nem teszi. Inkább még többet ígér. Egyre többet. Ha nem elég a tét, simán rálicitál. Határ a csillagos ég. De valójában csak az időt meg az életed húzza. Ez sem vitás.

6. A nős férfit nem lehet sarokba szorítani klasszikus érzelmi zsarolással. Ha már nagyon szorul a hurok, mert a szerető nem bírja tovább titokban szeretni férfiját, fényt akar, meg elismerést, sétálni kézen fogva a körúton, mint mindenki más, előkerül a végső ellenérv, a kivédhetetlen spirituális találat: a gyerek. "Nem megy, értsd meg, a gyerek miatt nem lehet, maradnom kell otthon!" Begyakorolt szavak. (Ha meg nincs gyerek, jön az évek óta fennálló szétbonthatatlan gazdasági szövetség, a "Tudod szívem, nagyon sokat vesztenék, ha most válnék" frázis, mely általában szintén betalál). Szeretőből tehát nem lesz soha szalonna, se más, mindig csak szerető marad. Ezt ne felejtsétek el, asszonyok, soha.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Láttad már? Benne vagyunk a tv-ben!

4 tipikus ok, amiért a férfiak megcsalják a feleségükethttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110118-4-tipikus-ok-amiert-a-ferfiak-megcsaljak-a-feleseguket.htmlA 4 legnagyobb riválisod, ha van pasidhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110128-a-4-legnagyobb-rivalisod-ha-van-pasid.html10 dolog, amit soha ne mondj egy nőnek!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110128-10-dolog-amit-sose-mondj-egy-nonek.html10 üvöltő jel, hogy a pasid elhagyni készülhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110125-10-uvolto-jel-hogy-a-pasid-elhagyni-keszul.htmlTe kit vonzol? - személyiséged elárulja!http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110114-te-kit-vonzol-szemelyiseged-elarulja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.