Hidraulikus merevedés és gépi orgazmus a közeljövőben

Forrás: Thinkstock -
rendszer gép szex jövő robotok robot android orgazmus hidraulika merevedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy 2050-ben robotokkal szexelünk majd, egyáltalán nem hat az újdonság erejével. Régóta foglalkozunk ezzel, 2013-ban pedig el is árverezték már az első szexrobot szüzességét. Vagyis nem vagyunk akkora távolságra a robotszextől, mint amekkorának az elsőre tűnik. A Life.hu utánajárt, hová is jutottunk el a témában 2014-re.
Forrás: Thinkstock

Két évvel később, 2013-ban el is készült az első olyan mozifilm, melyben a főszereplő beleszeret egy robotba. A nő című alkotásban ugyanis Theodore intim viszonyba bonyolódik tanulékony operációs rendszerével, Samanthával. A Life.hu korábbi cikkében szakértői segítséggel jártunk utána ennek a jelenségnek, a konklúziónk pedig az volt, hogy valójában mi magunk rohanunk a laptopszerelmek és a képernyőromantika felé, vagyis egyenesen az intelligens rendszerek "karjaiba". Egy olyan világba, ahol elsőre pofonegyszerűnek tűnik az ismerkedés, de ahol már egy ember is elég lesz a szerelemhez.

Egyfős kapcsolat lesz valójában a robotszex is. Ez persze ízlés dolga, de ha lesz lehetőség robotszexre, akkor bizonyára néhányan hamar élnek majd vele. Elsőre talán úgy tűnhet, a férfiaknak lesz ez tökéletes alternatíva, mert egy nő egész biztosan nem érné be egy műpasassal. De hogy miért is lesznek praktikusak a robotnő-barátnők a pasiknak? A LifeNetwork cikke erre is megadta a választ:

A férfiak szeretik az engedelmes nőket. Azokat, akik elfogadják őket olyannak, amilyenek, semmire sem mondanak nemet, sosem fáj a fejük, és nem hagyják őket cserben.

És ha a homoszexuálisok házasodhatnak, akkor majd a robotrajongók is bizonyára követelni fogják frigyre lépésük lehetőségét kedvenc elektronikus szerelmükkel. Hogy jogosan vagy jogtalanul, azt döntse el minden ki saját maga!

Valentinának, a szexrobotlánynak, akinek a szüzességére tavaly március 31-ig lehetett licitálni, a testrészeit egyébként egy hidraulikus rendszer mozgatja, melyet különféle módokon programozhatunk - olvashattuk egy évvel ezelőtt a Technet.hu-n. A Daily Mail egy hónappal ezelőtti cikke szerint pedig Noel Sharkey, a sheffieldi egyetem mesterséges intelligencia tanszékének professzora vázolt fel egy közel ilyen izgalmas és robotikus jövőképet. Elképzelései szerint a robotok, akikkel hamarosan mi is frigyre lépünk, szilikon, illetve szénalapú testet öltenek majd. Egy digitális agy vezérli majd őket, amely egy organikus molekulákból álló szervezetet irányít.

Egy másik mérnök, George Zarkadakis persze még ennél is tovább ment. Szerinte ugyanis az általunk létrehozott mesterséges intelligencia képes reprodukálni magát. Vagyis nemcsak mi közösülünk majd velük, de az egymással szexelő robotok is mindössze 20-30 év távolságra vannak tőlünk. Sharkey persze nem áll meg az egymással szexelő gépeknél, ő már a szaporodásukat is szorgalmazza. A jövő szexrobotjai ugyanis 3D-s nyomtatók mintájára nemzenek majd utódokat, amelyek természetesen sokkal fejlettebbek lesznek elődeiknél. Zarkadakis szerint pedig az emberek és a gépek közös utódai is hamarosan a világra jöhetnek, ők lesznek a cyborgok.

Forrás: Thinkstock

Most persze minél inkább elrugaszkodunk a valóságtól, annál távolibbnak tűnik mindez. Ennek ellenére egy korábbi, másfél évvel ezelőtti írásunkban említést tett már róla egy lelkes férfiolvasónk, aki akkor kizártnak tartotta, hogy mindez, amit a tudósok felvetettek, valaha is izgató lesz a számára.

Zoltán, 41, vállalkozó:

"Az ember alapvetően társas lény, így én egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy ha ötven évvel később élnék, szívesen ágyba bújnék egy akármilyen csúcsszuper guminővel. Ezek a műizék csak olyanoknak valók, akik lelki sérültek, és félnek az igazi érzelmektől, vagy naivan azt hiszik, hogy az élettelen szexrobotok valóban kielégíthetik minden igényüket. Ha valakit az tesz boldoggá, hogy állandóan félrelép a felesége mellett, az kizárólag az ő döntése, és ha pusztán a testi örömök miatt bújik ágyba egy nővel, érezze jól magát. De ha idősebb lesz, és már nem működik varázsütésre a szerszáma, biztosan hiányozni fog neki egy megértő és kedves társ. Én is látom, hogy milyen undorító világban élünk, ahol minden csak arról szól, hogyan elégítsd ki az igényeidet, legyél gazdag meg tökéletes testű, de én akkor is inkább egy bensőséges és harmonikus párkapcsolatra szavazok, ami mindennél többet ér, és szerintem ez később sem fog változni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.