Kamatyinnováció: te honnan újítasz ropogós szexpraktikákat?

pornó Spartacus szex sorozat Christian Grey A nimfomániás A szürke ötven árnyalata magazin szextipp gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan túlgondolt és kicsavart póz, erotikus tippek-trükkök, és persze a megunhatatlan pornó. Mozifilmek, jószagú női sajtótermékek, Christian Grey típusú libidófelelősök és barátnői csacsogások. No meg persze az exektől hozott tudomány. Számtalan inger, rengeteg szexötlet és minőségi libidótipp kering körülöttünk nap mint nap, de vajon mennyit viszünk ágyba belőle? És egyáltalán honnan inspirálódunk az együttlétekhez?

I. Női magazinokból

Korábban foglalkoztunk már a kérdéssel, mégis miként hatnak ránk a csajmagazinok vágyfellobbantó és mámoros kielégítést ígérő tanácsai. Cikkünkből kiderült, hogy ezek akkor is hatással vannak az önképünkre és a szexuális szokásainkra, ha azokat eszünk ágában sincs kipróbálni.

Forrás: Thinkstock

Alapvetően két táborra oszlik a szexsajtó közönsége, még akkor is, ha ezen belül azért árnyaltabb a kép. Vannak a tippeket olvasók, és azok, akik soha meg nem néznének egyet sem, sőt, kerülik is azokat a termékeket, amelyek megkínálják őket a szexi csemegével - írtuk korábban. De a trükköket pásztázók tábora is még tovább ágazik. Vannak, akik azonnal gúnyt űznek az itt-ott szélsőségesnek tűnő, hasznavehetetlenül merész ötletekből, aztán pedig azok, akik mégiscsak meglátják egy-egy tippben a fantáziát, és aztán ki is próbálják azt.

Pozitúratippek leszbikusoknak:

2014 nyarán fennállása óta először leszbikus nőknek állított össze szexpózajánlót a Cosmopolitan amerikai kiadása. A pozitúrák kritikusai persze tudni vélték, hogy a tippek nagy része heterofantázia csupán, és kizártnak tartották, hogy az érintettek a felsorolt módok bármelyikében örömet tudnának szerezni egymásnak. A Life.hu akkor egy önmagát kicsit tudatos, aktivista melegnek valló lány és egy szexuálpszichológus szakértő segítségével utánajárt, mennyire állt távol a valóságtól az összeállítás, és miképpen vélekedtek róla a célközönség tagjai. Korábbi cikkünket itt érheted el.

A nyitott kérdés tehát az, hogy a fodrásznál kezünkbe akadó újság ágybéli akciójelenetei közül, vagy mondjuk a világ 50 legjobb online vágyfokozó ajánlásából hány olyan van, ami odahaza valóban bemutatásra kerül.

Alkalmaztad már az ágyban a női magazinokból tanult szextudást?

Forrás: Thinkstock

II. Erotikus regényekből

Intelligens orgazmus novellával című írásunkban körbejártuk, miért is hat ránk elemi erővel, ha erotikus regényt olvasunk. Christian Grey és kollégái az utóbbi időben igencsak magasra tették a lécet, és eléggé kitágították a szexdurvulásokról alkotott perspektíváinkat.

Deáki Tímea, a Life.hu párterapeutája szerint is teljesen elfogadható, ha olvasás közben, a képzeletünk szárnyán jutunk el kéjes örömhöz, ráadásul az olvasott élmény bármeddig színezhető. Szakértőnk akkor azt is felvetette, hogy ennek kapcsán érdemes elgondolkodni azon is, szükséges-e a férfiakat negatív szerepbe helyezni pornót néző szokásuk miatt, amikor a nők gondolatban megélt erotikus élményei nem ilyen egyértelműen tetten érhetők, sőt.

III. Pornófilmekből

Az a mítosz, miszerint a nők nem néznek pornót, halott, és élvezi. Nem ismeretlen fogalom számunkra az önkielégítésnek ezen formája, amikor is ezzel a plusz extrával dúsítjuk a képzeletünk erotikus mozgóképtárát. De elég csak megemlíteni Erika Lustnak, a szex nagyasszonyának nevét, akinek vesszőparipája, hogy a pornófilmek zöme egyértelműen a pasiknak készül, és teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a nők erotikus-vizuális igényeit. Ezért azt tűzte zászlajára, hogy kizárólag nőknek készít videofilmeket. Mára Lust az egyik legjelentősebb képviselője a női erotikus filmirányzatnak, és saját weboldalára feltöltött egyik pornórövidfilmje mellé el is meséli, miért érezte úgy, hogy részt kell hasítania magának a férfiak által birtokolt pornóbirodalomból.

Forrás: Thinkstock

Legutóbb olvasónk említette meg Te mit unsz legeslegjobban az ágyban? című cikkünkben, hogy elege van már abból, a párja úgy viselkedik vele az ágyban, mintha egy pornófimben lennének. "A legtöbb férfi azt hiszi, hogy mindent tud a szexről, csak mert rengeteg pornófilmet látott, és sokak számára ez egyfajta inspirációs forrásként működik" - mondta akkor a 39 éves Emőke, véleményével pedig koránt sincs egyedül. Olyannyira nem, hogy a idén szeptemberben a New York-i Kornhaber Brown produkciós iroda is annyira fontosnak érezte, hogy felhívja a figyelmet erre a problémára, hogy készített egy vicces rövidfilmet a hétköznapi szex és a pornó közti különbségekről. A videó igazán gusztusosra és realisztikusra sikeredett:

Pornófogyasztási szokásaink

Nem meglepő, hogy időről időre fontos statisztikákat ad ki a Pornhub, az egyik leglátogatottabb pornóoldal. Legutóbb idén októberben tették közzé éves rendes statisztikáikat, ami igen sok mindent elárult a férfiak és a nők pornófogyasztási szokásairól.

Az idei felmérés tanúsága szerint a két nem topkategóriái között igen nagy eltérés van. A nők leggyakrabban leszbipornó témakörben keresnek filmeket, de kíváncsiak vagyunk olyan erotikus videókra is, melyekben kizárólag férfiak kényeztetik egymást. A pontos pornóstatisztikákat tartalmazó cikkünket itt érheted el.

IV. Filmekből, sorozatokból

Ha filmekről van szó, nem kell rögtön a pornóra, vagy éppen Lars von Trier A nimfomániására gondolni. Bármelyik alkotás intim jelenetében megfoghat téged valami, még akár az olyan krimikben is, mint az október elseje óta a magyar mozikban taroló Holtodiglan, melyben Ben Affleck mindenét megmutatva lép színre, illetve be a zuhany alá. Ennek apropóján korábban össze is gyűjtöttük a legmeztelenebb akciójeleneteket Pőre szexistenek a moziban: formás popók és méretes péniszek a vásznon című írásunkban.

De megemlítheténk akár a túlfűtött, szexgazdag, véresen harcolós sorozatokat is, melyek szabályosan beterítik a torrentfalakat. Ilyenek például a Spartacus évadai, a True Blood - Inni és élni hagyni epizódjai, de akár a Trónok harca vagy a Kaliforgia részei. A 7 legszexisebb sorozat - ezeket nézd a tévében, ha forró jelenetekre vágysz című cikkünkben szedtük őssze azokat a kardozós, sárkányos, (ál)történelmi fantasyket, melyektől nem várna túl sok szexet az ember lánya, aztán mégis csak orgia előzi meg az ókori tömegmészárlást, és a sikítós orgazmus után hullik csak porba a legnagyobb gonosztevő feje.

Villányi Dani, a Life.hu filmkritikusa a Spartacusról:

Egyes fórumokon már csak soft-pornó-horrornak titulálják az antik Rómában játszódó sorozatot, amiben annyi (gyakran vérző) meztelen test látható, hogy a csupasz bőrfelületek mennyiségében valószínűleg verhetetlen a tévés piacon. A rabszolgatartóik ellen felkelő gladiátorok története ismerős a történelemkönyvekből, de ezeket a jeleneteket valahogy ott nem emlegették.

Mindezek mellett természetesen a reklámok és a videoklipek is erősen sulykolják belénk a szexualitás igényét. Ezek persze befolyásolhatják a tudatalattinkból előbújó erotikus álmokat, melyeket ugyanúgy megvalósíthatunk, amiket aztán a csajos beszélgetések messzemenő eszmefuttatásain cserélünk ki egymással.

Te honnan újítasz ropogós szexpraktikákat?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.