Hüvelyszűkítő szuperkrémekkel és orgazmussal maradhat topformában a puncid

Forrás: Thinkstock -
szexuálpszichológus Győri Szilvia egészség szépség szakértő felnőtt punci orgazmus vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évek előrehaladtával nem csupán az arc és a nyak területén látszanak az öregedés jelei, hanem az intim testrészeken is, ám van egy lényeges különbség. Ma már több ezer kozmetikai termék segíthet abban, hogy sokáig megőrizd fiatalos külsődet, de mi a helyzet a belső szépségeddel? És most nem a személyiségedre, a kisugárzásodra gondolunk... 

...hanem a vaginádra, ami magára marad a múló idő hatásai elleni küzdelemben. Ha szeretnél továbbra is egészséges és üde maradni odalent, a Life.hu összeállításából kiderül, hogyan érheted el ezt mindenféle drasztikus beavatkozás nélkül.

Forrás: Thinkstock

Hidratálj, hidratálj, hidratálj!

Nincs mágikus ereje, de a víz sok mindenre jó: támogatja a belső szervek és az idegrendszer működését, fontos szerepet játszik a hőháztartás szabályozásában, illetve a bevitt anyagok oldásában, felszívódásában és szállításában. A kiszáradás rugalmatlanabb, sérülékenyebb és fakóbb bőrt eredményez, ezért is fontos a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása. Ezek az élettani hatások a szeméremtest érzékeny bőrére is érvényesek. Szervezeted hidratálása segít megőrizni az intim területek természetes egyensúlyát és az egészséges hüvelyflóra fenntartását.

Szilárd, 40, kontroller:

„Elképesztő, hogy mára micsoda össznépi neurózissá vált a külsővel való foglalkozás. Szerintem a szépségre való túlzott törekvést nem lehet párhuzamba állítani az illető intelligenciájával vagy belső tulajdonságaival, mert amíg a média azt sugallja, hogy csak egy szép, fiatal és vékony nő lehet szexi, addig a többség megfelelési kényszerben él, és folyamatosan szorong valami miatt.

Tíz évvel ezelőtt még nem volt divat a punci csupaszra borotválása, és húsz éve a nők maximum a bikinivonalat szőrtelenítették, mégis tetszettek a párjuknak. A fiatalos vaginára vonatkozó kollektív hülyeség előtt a férfiaknak eszükbe sem jutott azon agyalni, hogy milyen a másik ott alul, ahogyan a nők sem töltöttek órákat a tükör előtt a hüvelyük kinézete miatt aggódva. Pornó által agymosott társadalomban élünk, ez van.”

Tudtad?

A brit The Eve Appeal jótékonysági szervezet tanulmánya szerint a fiatal nők fele nincs tisztában a női nemi szervek anatómiájával, és a megkérdezett 16 és 26 év közöttiek egyötöde az öt nőgyógyászati daganat figyelmeztető tünetei közül egyet sem tudott megnevezni. Az összesítés azt is feltárta, hogy a 16–35 év közötti korcsoportban tízből egy nő azért kerüli a nőgyógyászt, mert egészségügyi problémája miatt zavarban érezné magát előtte.

A túlzott irrigálás ártalmas is lehet

Sok nő azt mondja, hogy azért végez rendszeresen hüvelyöblítést, mert tisztább és frissebb érzést nyújt, azonban egészségügyi szakértők szerint ennek kockázatai messze felülmúlják az előnyöket. Az intim mosakodószerek túlzott használata felboríthatja a hüvelyflóra egészséges egyensúlyát, és ez utat nyithat a kórokozók által kiváltott fertőzéseknek. A statisztikák szerint életében legalább egyszer minden nő találkozik az egyik leggyakoribb hüvelyi fertőzés, a bakteriális vaginózis tüneteivel, ami növelheti a koraszülés, a kismedencei gyulladás, a méhnyakrák és az endometriózis kialakulásának kockázatát.

Forrás: Thinkstock

Frida, 28, tolmács

„Minden hüvely másként néz ki, ahogyan az arcok sem egyformák. Én eléggé extrém megoldásnak tartom, amikor valaki plasztikai sebészhez fordul csak azért, mert nincs megelégedve a nemi szerve kinézetével. Épp az egyik barátnőm mesélte a múltkor, hogy ő azért kerüli a szexet, mert iszonyúan rondának találja a punciját. Pedig szerintem a pasik nem foglalkoznak ilyen szinten az egésszel, és mindaddig, amíg a női nemi szerv tiszta, jó illatú és finom ízű, imádják mindegyiket!”

A Life.hu tippje:

Fürdés közben nem irritáló készítményeket alkalmazz a külső nemi szervek területén, de belülről nem kell megmosakodnod, mivel a hüvely öntisztító mechanizmusával gondoskodik a megfelelő intimhigiéniáról.

Élj át még több gyönyört!

Nők milliói töltenek órákat a számítógép előtt naponta, hogy rábukkanjanak arra a csodaszerre, amitől fiatalosabb és rugalmasabb maradhat a vaginájuk. Ha tudni szeretnéd, hogyan őrizheted meg a szűk hüvelyállapotot, előbb meg kell értened, mitől veszítheti el a feszességét.

A természetes öregedési folyamatok, a genetikai adottságok jelentős szerepet játszanak abban, ha túl lazának érzed magad alul. Ha már többször is szültél, szintén megtapasztalhatod a nemi szervek kinézetében és funkciójában bekövetkezett változásokat. Hüvelyszűkítő szuperkrémek helyett bújj ágyba a pároddal minél gyakrabban, hiszen orgazmus közben olyan kémiai anyagok termelődnek, amik közvetlen pozitív hatást gyakorolnak a testi-lelki-szellemi egészségre. A szexuális kielégülés során a medenceizmok „túlórában” dolgoznak, és minél erősebb a PC-izomzatod, annál feszesebb lesz tőle a vaginád, ami mindkettőtök számára fokozza az izgalmi élményt.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha szeretnéd erősíteni és rugalmasabbá tenni a hüvelyi és a gátizomzatodat, ezáltal növelni az orgazmus átélésének intenzitását, végezz rendszeresen Kegel-gyakorlatokat! Egy kis extra edzés napközben: cseréld le az irodai székedet egy fitballra, így napi 15 perces gyakorlással a medencefenék-izmokat mozgásra kényszerítheted, ráadásul mindenféle komolyabb erőfeszítés nélkül.

Iván, 34, reklámértékesítő:

„Elsősorban a személyiség és a kisugárzás számít egy nőben, de amikor eljutunk a szexig, a meztelen test látványa is fontossá válik. Nyilván számít, hogy az illető ápolt legyen, és foglalkozzon a külsejével, de azért túlzásokba sem kell esni – én mondjuk eleve nem bírom az olyan csajokat, akik állandóan magukkal vannak elfoglalva. Egy hatéves kapcsolatot zártam le néhány hónapja, és szerintem tök természetes dolog, hogy az idő múlásával elveszti a jelentőségét az, hogy kinek milyen a nemi szerve, mert már kívül-belül alaposan ismerjük egymást, és az együttlétek sem olyan izgalmasak, mint az elején.

Persze szingliként most jobban érdekelnek a szexualitás esztétikai aspektusai, a múltkor például ágyba bújtam egy nagyon dögös nővel, de amikor megláttam a nagy lógós szeméremajkait, egyszerűen elment a kedvem a folytatástól.”

Kerüld el a jojóeffektust!

A folyamatos súlyingadozás káros hatását a pszichéd mellett a tested is megsínyli, és a hirtelen fogyástól a bőröd, illetve az ott lévő zsírrétegek megereszkednek. Az egészséges testsúly a vaginád szempontjából is rendkívül fontos: ha túl vékony vagy, az intim testrészeid olyan látványt fognak kelteni egy idő után, mint az öregedés első jeleként megfigyelhető arcbeesés. Azok a nők, akiknek az arcáról és a szemkörnyékéről hiányzik a saját zsírszövet, sokkal idősebbnek néznek ki a valós koruknál, és a nagyajkaknál, a szeméremdombnál is hasonló a helyzet: ha petyhüdtté és lazává válnak a fogyás miatt, elveszíthetik esztétikus megjelenésüket.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A női nemi szervek illatát számos egyéb tényező mellett a táplálkozás, a hormonok és a dohányzás is befolyásolhatja. Az ananász, a mangó, az eper, a fahéj és a gyömbér pozitív hatást gyakorolhat a hüvely illatára, ízére.

Megkérdeztük a Life.hu szexuálpszichológus szakértőjét, Győri Szilviát is, hogy mi a véleménye a témáról:

Győri Szilvia:

„A szexuális úton terjedő betegségek elkerülése az egyik legjobb és leghatékonyabb módja annak, hogy a hüvelyed egészséges és boldog maradjon. Az óvszer véd az olyan veszélyes nemi betegségek ellen, mint a HIV, a genitális herpesz, a gonorrhoea, a chlamydia, amelyek nem csupán a vagina megjelenésében okozhatnak súlyos elváltozásokat, hanem életveszélyesek is lehetnek.

Ne feledd, hogy a hormonális fogamzásgátlók csak a nem kívánt terhesség ellen nyújtanak védelmet, ám a különféle nemi úton terjedő fertőzések kiküszöbölésére nem alkalmasak. Évente egyszer ajánlatos nőgyógyász felkeresése a szokásos rutinvizsgálatok elvégzése érdekében, ami a megelőzés és a korai felismerés szempontjából elengedhetetlen. Az alapvető higiéniai szabályok betartása kulcsfontosságú, ahogyan a megfelelő ruházat viselése is.

A hüvelyfiatalító műtétek tekintetében legyünk óvatosak. A szépségipar sokszor olyan szolgáltatásokat nyújt, amikre valójában nincs is szükség, ám elhitetik velünk, hogy akkor leszünk fiatalosabbak, kívánatosabbak, ha kés alá fekszünk. A hüvelyizomzat tudatosabb karbantartása sokszor csodákra képes, és semmiféle kockázattal nem jár. Ahogyan egyetlen szépségápolási termék sem képes mozgás és helyes táplálkozás nélkül eltüntetni a narancsbőrt, úgy önmagában véve a hüvelyfiatalító/-feszesítő/-szűkítő készítményektől sem várható igazán kielégítő szexuális élet vagy az illető önbizalmának növelése.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.