Dögösek és tehetségesek: Ők a legsikeresebb német csajok

Forrás: AFP -
Claudia Schiffer siker német Marlene Dietrich Heidi Klum Németország Diane Kruger Steffi Graf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a leghíresebb és a legbefolyásosabb német nőket keressünk az agyunkban, rögtön Angela Merkel neve ugrik be. Érdemes azonban körülnézni, kik hagytak még mély nyomot bennünk az évek során. Íme, a Life.hu kedvencei!

Diane Kruger

Úgy tűnik, a világ leghíresebb és leggyönyörűbb Szép Helénájának minden bejött. Sikeres modell és színésznő, továbbá több mint hét éve alkot egy párt a sorozatszínész Joshua Jacksonnal. Ráadásul kiváló ízlése miatt ő Hollywood egyik ügyeletes stílusikonja.

Forrás: AFP

Nem volt azonban mindig ennyire csillogó a 38 éves, német származású színésznő élete, gyermekkorát ugyanis korántsem lehetett felhőtlennek nevezni. Édesapjának meggyűlt a baja az alkohollal, a Trója színésznője pedig emiatt zárkózott és dühös kisgyerek volt. Visszaemlékezése alapján ezen tulajdonságain sokat javított a balett, ami által kifejezhette érzelmeit.

Mi a közös Diane Krugerben és Marion Cotillard-ban?

A válasz: Guillaume Canet. A szexi francia színész ugyanis 2001 és 2006 között volt Kruger férje, 2007-ben pedig Marion Cotillard-ral kötötte össze az életét. 2011-ben született meg közös gyermekük, aki a Marcel nevet kapta.

Claudia Schiffer

17 évesen már diszkóba járt. Így történt, hogy felfedezte egy ügynök, majd szerződtette. Két-három évre rá már Guess reklámban szerepelt, majd a Revlon arca lett. Innentől nem volt megállás, a szőkeség meghódította a modellvilágot.

Ahogy az korábbi, A kilencvenes évek leghíresebb modelljei - Hol tartanak most? című összeállításunkból kiderül, 1993-ban elvarázsolta a szerelem és David Copperfield, akivel végül nem kötöttek házasságot. Matthew Vaughn filmproducerrel viszont igen, akitől három gyermeke is született.

Forrás: AFP

A 44 esztendős Claudia a mai napig hatalmas sztár, jó ízlésének köszönhetően pedig rendszeres szereplője a divattal foglalkozó képgalériáknak szerte a világon. Nyugodtan éli az életét, páratlanul szép és példás anyuka.

Több száz milliós ajánlatot kapott Claudia Schiffer

Egyetlen vacsoráért milliókat fizetett volna egy arab herceg a modellnek. Claudia korábban elmesélte, hogy miért ez volt élete egyik legfurcsább élménye.

Heidi Klum

A Heidi Klummal foglalkozó hírek mostanában leginkább a szépséges német anyuka és korábbi szerelme, Seal válásáról szóltak. De ez persze nem volt mindig így. Az egyik leghíresebb német modell 1997-ben rontott be a Victoria's Secret castingjára, és azonnal munkát is kapott az angyalgyárban. A modellkedés mellett fimezett és énekelt is, pár éve például karácsonyra jelentette meg Wonderland című számát, és duettet is énekelt a férjével. Vagyis több területen is kipróbálta magát és bizonyította a tehetségét és a rátermettségét.

Heidi Klum meztelenül kampányol a borongós reggelek ellen - Kattints a szexi fotóért! Forrás: AFP

Nem vetkőzik többé Heidi Klum:

Kellemetlenül érzi magát, ha egy szál melltartóban kell végigvonulnia a kifutón, ezért a szupermodell úgy döntött, mostantól magán hagyja a ruháját - így szólt 2013. decemberi cikkünk, melyben Heidi elmondta, milyen feltételekkel válik csak meg a ruháitól 40 felett.

Steffi Graf

Stefanie Maria Graf korábbi világelső német teniszezőnek természetesen helyet kellett kapnia a felsorolásunkban. Őt ugyanis minden idők egyik legjobb teniszezőjeként tartják számon, 22 egyéni Grand Slam-címmel és 107 megnyert WTA-tornával ugyanis harmadik az örökranglistán.

Forrás: AFP

A most 50 esztendős Graf 1999-ben fejezte be profi pályafutását. 2001-ben ment hozzá Andre Agassihoz, akitől két gyermeke is született, Jaden Gil és Jaz Elle. Tavaly karácsonykor egy gyönyörű, családi fotót is kiposztoltak, ezt itt érheted el.

Szerelem a teniszpályán

Íme, egy igazán érzelmes és sokatmondó kép Andre Agassi és Steffi Graf életéből. Szerelem, család, életpálya, hobbi, vagyis minden egy helyen. Egy képen.

Marlene Dietrich

Vélhetően német gyökerei és a porosz rendőrtiszti család háttere is alaposan közrejátszott abban, hogy Marlene egy céltudatos, kemény akaratú, a vágyaiért kitartóan küzdő nő lett - ez derül ki Egy tipikus Bak: Marlene Dietrich című írásunkból. Valamint az, hogy kedvencünk egészen fiatalon még a költészet iránt érdeklődött, később hegedűművésznek tanult, és csak ezután jött a színésznői pálya.

Forrás: AFP

Az első igazán nagy sikert A kék angyal című német film hozta el számára 1930-ban, mely az erotikusan kivillantott hosszú lábait és a fátyolos énekhangját valódi védjegyekké tette. Csakúgy, mint a kiismerhetetlen, a férfiak szívét összetörő és őket végzetbe taszító femme fatale szerepkörét, ami Dietrich egész pályafutását végigkísérte - nyilván nem véletlenül, hiszen ez állt neki a legjobban, ez állt hozzá a legközelebb.

Eltitkolt leszbikus kapcsolatok a történelemben

Marlene Dietrich a femme fatale és a német hausfrau tökéletes ötvözete, férfiak és nők egyaránt megvadultak érte. Marlene nem az egyetlen hollywoodi ikon volt, akit elcsábított Mercedes de Acosta, amerikai drámaíró és divattervezőnő: a korabeli társasági élet egyik ikonikus alakja más gyönyörű nők mellett Greta Garbóval is összegabalyodott. Dietrich tehát már életében is valódi leszbikus ikon volt, ez a státusz pedig halála után egyre csak erősödött. Erről itt olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.