Nagy nap ez a mai! Katinka és Shane házassági évfordulót ünnepel

Forrás: Instagram/Hosszú Katinka -
úszás szerelem házassági évforduló Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan nem értik, hogy tudnak működni ők ketten. Pedig edző-sportoló, főnök-beosztott, férj-feleség, férfi-nő, szerető-szerető szerepeik tökéletesen megférnek egymás mellett, a világ pedig mondhat, amit akar. Hosszú Katinka és Shane Tusup immáron három esztendeje házasok, így most közös időutazásra indulunk velük.

Az első randi váratott magára

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, Katinka és Shane az egyetemen ismerkedtek meg, azóta tart különleges kapcsolatuk. (Katka 2008 őszétől volt a Los Angeles-i Dél-kaliforniai Egyetem hallgatója. Ösztöndíjasként sportpszichológiát tanult.) Shane egy korábbi interjúban így mesélt a találkozásukról: „Katinka a medencénél, a rajtkövön ült, mosolygott, és nagyon szép volt. Legalább háromszor javasoltam, hogy lógjunk együtt, ahogy ezt Amerikában hívják, de nem reagált, csak mosolygott. Később derült ki, hogy akkor még nem beszélt jól angolul.”

„Vissza az időben vasárnap” – Los Angeles, 2008. ősz Shane-nel Forrás: Instagram/Hosszú Katinka

„Egymás mellett úsztunk. Shane nagyon gyorsan beszél, és én nem értettem, hogy mit mond. Állítólag négyszer is megkérdezte, hogy randizunk-e, mire eljutottunk odáig, hogy tényleg találkozzunk” – mondta Katinka, akinek a folyamatos kosarai miatt Shane joggal hitte, hiábavalók a próbálkozásai. Pedig állítólag nagyon is tetszett a kiválasztottjának, csak a már említett nyelvi nehézségek akadályozták szerelmük kibontakozását. Egészen addig, amíg a sportolónő meg nem kérdezte a szobatársát, hogy mit is akar tőle ez a fiú, és amint kiderült, hogy találkozni szeretne vele, Katinka nagyon boldog lett.

Sokáig titkolták kapcsolatukat

Úgy tudni, Shane Katka negyedik komoly kapcsolata, de annak ellenére, hogy 2008-ben összejöttek, jó ideig nem vállalták fel a szerelmüket. 2009-ben Tusup Katinka egyetemi edzőjének, Dave Salónak a segítője lett. Salo akkor világbajnoki címhez segítette a lányt Rómában. Akkor már együtt voltak, de Shane nem ment velük az olasz fővárosba, és attól tartott, hogy már nem is fogja viszontlátni Katinkát,

vagyis elveszíti a szerelmét.

„Komolyak is tudunk lenni!” Forrás: Facebook/Katinka Hosszú

Úgy érezte, a lány nem eredménytelenül zárja a vb-t, és nem akar majd visszamenni Los Angelesbe - írja Shane-t bemutató cikkében az Index. Aztán 2010-ben, amikor a női váltó megnyerte az Európa-bajnokságot, mindenki a kezére írta szerelmének nevét. Persze Katkát leszámítva. Ő azt írta a karjára:

titok.

2012-ben már nem volt titok a viszonyuk, és mivel Salónak nem jutott elég ideje Katinkára, még kapóra is jött neki, hogy van valaki, aki tehermentesíti az edzéseknél. Így kezdődhetett meg a páros közös munkája.

Megmutatták gyűrűjüket Forrás: MTI/Illyés Tibor

Shane: „Elvettem egy gyönyörű lányt”

2013-ban Katinka csodás eredményeket ért el a barcelonai világbajnokságon; két aranyérmet szerzett 200 és 400 méter vegyesen, akkor már Tusuppal az oldalán. Ezt követően az eljegyzésük ugyan titokban, de az esküvőjük már a nyilvánosság bevonásával zajlott. Olyannyira, hogy Katinka a menyasszonyi ruhapróbára beengedett egy tévéstábot is. A riportban elmesélte, milyen könnyen találta meg a számára megfelelő, tütüs, elöl rövid, hátul pedig hosszú ruhát, ami egy kék szalaggal kiegészítve tökéletesen megy majd a tengerhez, de mesélt a jegygyűrű kiválasztásáról és a családalapításról is:

Ahogy arról a Life.hu akkor beszámolt, 2013. augusztus 22-én, egy csütörtöki napon a magyar úszónő kimondta a boldogító igent a Seychelle-szigetek homokos tengerpartján. (Majd pedig ezen a mesés helyen töltötték a nászútjukat is.) Katinka a csodás pillanatok közül többet is megosztott a Facebook-oldalán:

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Shane később így értékelte a 2013-as nyarat:

Forrás: Hosszú Katinka / Facebook

Katinka a menyegző után így nyilatkozott: "A munkakapcsolatunk a házassággal semmit nem változott, októbertől pedig újra beutazzuk a világot. Persze nem nyaralunk, a pihenésre talán ismét csak jövő augusztusban lesz módunk. Egyelőre a családalapításban sem gondolkodom, a 2016-os riói olimpiáig ez biztosan nem téma.”

Hosszú Katinka/Facebook

Egy évvel később a válásukról cikkeztek

„Az édesanyám elismerően hívott fel azzal, hogy most már tényleg híresek vagyunk, mert az egyik bulvárportálon olvasta, hogy válófélben vagyunk. Mondtam is Shane-nek, úgy látszik, már csak a látszat kedvéért vagyunk házasok”árulta el nevetve az úszóklasszis 2014 júniusában. Hogy nem volt köztük semmi probléma, az is bizonyítja, hogy fél évvel később, decemberben Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi úszósport-szövetség, a FINA.

"Amikor nyerek, rögtön az ő tekintetét keresem"

"A hétvégén már kezünkbe vehetjük könyvét, az Iron Ladyt, ami a 2012-es, hatalmas csalódást jelentő londoni olimpia és a 2013-as barcelonai világbajnokság közötti szakaszát meséli el az életének. Megérthetjük – talán kapaszkodót is kaphatunk ahhoz - miként fordítható meg a sors” – így vezette fel 2014. novemberi interjúját a Life.hu sztárszerzője, Szily Nóra. Beszélgetését Hosszú Katinkával itt olvashatod el.

Mindig próbálnak emberiek maradni

Katinka az elmúlt években szinte mindent megnyert, amit lehetett, érmeit és sikereit pedig éppúgy bemutatta közösségi oldalán, mint a nehéz és fájdalmas pillanatokat. Nem szállt el a győzelmek után, sem ő, sem pedig Shane, akinek éppúgy köszönheti a diadalait, mint lenyűgöző kitartásának és akaraterejének.

Nem rejtőzködnek, csak mennek az úton, amit jónak hisznek, és amiről időről időre bebizonyosodik, hogy valóban az a jó irány. Ha van kedvük, Katinka mellnagyobbításával viccelnek, ha pedig Shane apja akar Katinkával baseballozni, ő abban is benne van.

„Vannak olyan napok, amikor nem egyszerű, mert ő az edző, én az úszó. Egyelőre a vitákon nagyon gyorsan át tudunk lendülni, és a végén megegyezünk, rájövünk, kinek van igaza”mesélte Katinka, amikor azt kérdezték tőle, mennyire nehéz ez a speciális kapcsolat, amiben élnek.

Katinka: "3 éve nincs olyan nap, hogy ne lettünk volna együtt"

Katinka a riói olimpia előtt idén februárban vallott legutóbb a szerelmükről. "Lassan nyolc éve vagyunk együtt, és épp a napokban beszélgettünk arról, hogy az elmúlt három évben nem volt olyan nap, amikor ne együtt lettünk volna. Lehet, hogy erre sokan felkapják a fejüket, de nekem már ez a normális.

Munka közben Forrás: Facebook/Katinka Hosszú

Mi bajuk van az embereknek?

Rióban aztán nem kisebb lap kezdte ki a kapcsolatukat, mint a neves New York Times. Dühkitörésekről a parton, eltiltott egykori barátokról és különös edzésmódszerekről cikkeztek, valamint állították, hogy Shane úgy reagált a Grand Prix-versenyen, amikor szerelme 200 méter vegyesen és háton is csak ötödik lett, hogy:

"Inkább maradna a vízben, és fulladna bele.”

Ezután persze Katinka apja azonnal a védelmükre kelt, pár nappal később pedig az úszónő is megszólalt. "Szerintem kívülről elég nehéz egy kapcsolatot kritizálni. Mi nagyon-nagyon boldogok vagyunk, és imádok Shane-nel együtt dolgozni. Ha ő nem lenne mellettem, most nem lenne itt ez a két arany, és rengeteg más cím és világcsúcs sem, ami az elmúlt négy évben összejött."

Az első arany után Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Az i-re a pontot végül Shane nyilvános szerelmi vallomása tette fel, amit Facebook-oldalára írt ki, amikor elege lett abból, hogy senki nem kérdezte meg tőle sem a sajtótájékoztatón, sem máshol, hogy mit érez a felesége iránt. „Ezért úgy gondolta, hogy szeretne erről pár szót írni” – kommentálta utána az esetet Katinka.

„Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem. Örülök, hogy részese lehetek ennek az utazásnak. Azt mondtam neki négy éve, hogy ha kell, a továbbiakban én leszek az edződ, segítek neked a programodban. Segíteni akarok neked, nem érdekel, hogy mi lesz a munkám. Ha csak arra van szükséged, hogy valaki kikapcsolódjon veled, akkor ezt fogom tenni. Ezt a mai napig fenn tartom” – írta ki a büszke férj, akinek teljes, Katinkához írt levelét itt érheted el.

Itt tartanak most

A csodás riói szereplést követően minden újságíró és tévés riporter arra volt kíváncsi, hogyan tovább. Hogy a páros visszatér a medencébe, vagy pedig jöhetnek a gyerekek. Shane az MTVA-nak úgy nyilatkozott, hogy az lesz, amit Katinka akar. Ő, mint mondja, csak annyit szeretne, hogy "ha gyerekeink lesznek, akkor boldogan mesélhessen nekik a sikereiről, és ne azon bánkódjon, hogy talán megpróbálhatott volna valami mást elérni. Szóval mikor készen áll, csak szólnia kell, és boldogan térek át vele arra az útra.”

Emlék 2014-ből Forrás: Facebook/Katinka Hosszú

És hogy Katinka miként vélekedik erről? Nos, ő még Tokióban mindenképpen szeretne ott lenni, hiszen úgy érzi, maradt még benne. Nos, drukkolunk, akármelyik útra is lépnek ők ketten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.