fenyegetés Stohl András Alföldi Róbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életveszélyesen megfenyegették a Nemzeti Színház igazgatóját, Alföldi Róbertet, amiért visszafogadta Stohl Andrást.

Alföldi Róbert kockáztatott azzal, hogy visszafogadta a börtönből szabadult Stohl Andrást. Ezt a lépést egyesek nem nézik jó szemmel, és fenyegetik az igazgatót. "Mindenki örült annak, hogy Stohl András visszatért a színházba, valami mégis beárnyékolja a mindennapokat: az igazgatót folyamatosan támadások érik, amiért visszavette Andrást. Levelekben és telefonon is életveszélyesen fenyegetik, ami nemcsak a direktort zaklatta fel, az egész társulatot nyugtalanítja. Andrást is aggasztja, hogy barátja miatta lett támadások célpontja" - nyilatkozta a Borsnak a színház egyik neve elhallgatását kérő munkatársa.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A direktort bizonyos körökben egyébként is gyakran támadják, így előfordulhat, hogy a fenyegetések hátterében nem a Stohl iránti ellenérzések állnak. Arról lehet szó, hogy az Alföldi igazgatóságát ellenzők használják ki Stohl visszatérését arra, hogy ismét lejárassák Alföldit, aki a Színházi Világnapon bejelentette: újra pályázik a Nemzeti igazgatói posztjára.

Stohl András már próbál a Nemzetiben, jövő héten pedig a közönség is láthatja. Lehetséges, hogy ezért erősödött fel éppen most a Stohl visszatérését ellenzők hangja - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.