Kerényi Miklós Máté Kerényi Miklós Gábor metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kerényi Miklós Gábor családját is megviselték az ellene felhozott vádak, amik zaklatásról és fenekelésről szólnak. Fia, a szintén az Operettszínházban dolgozó Máté nyiltkozott most ezekről az állításokról és arról, hogyan viseli a család a kialakult helyzetet. 

Kerényi Miklós Gábort rengeteg vád érte az elmúlt napokban, egyelőre azonban egyetlen ember vállalta arcát és nevét a történethez: Maros Ákos. Az egykori táncost 18 évesen fenekelte el egy vállfával a rendező, de többen is állítottak hasonlót, csak név nélkül. A volt művészeti vezetőt az Operettszínház azonnal felmentette a munkavégzés alól, a kialakult helyzet nemcsak a rendezőt, de annak családját is rendkívül megviselte. Erről nyilatkozott most fia, Kerényi Milós Máté, és persze az apját ért vádakat is kommentálta.

Elmondta, hogy állandóak voltak az apja elleni támadások, ő így nőtt fel. Úgy gondolja, hogy mindez azért történik, mert nagyon sok az irigye. Szerinte azoban eddig semmi olyan konkrétum nem derült ki, ami miatt máshogy kellene állnia az apjához. "

az én birtokomban nincs olyan konkrétum, ami alapján máshogy kellene gondolkoznom az apámról.

Kerényi Miklós Máté Fotó: Gordon Eszter

A bátyámékat, aki balettművész, a mesterük, az ország egyik legnagyobb koreográfusa vállfával verte. Huszonhárom évvel ezelőtt ez nem számított kirívónak, sokkal inkább valamiféle módszernek. Én is kaptam pofont a tanárnőmtől. A húgom generációjánál, amelynek tagjai tizenöt évvel később születtek, ez már egészen más. A szüleink még körmösöket kaptak az iskolában, ma Hollandiában a gyerek beperelheti a szülőt, ha az megütötte" - mondta a Népszavának Máté. Hozzátette, Maros Ákossal az emíltett eset után évekig együtt buliztak, míg a táncos ki nem költözött külföldre. Azóta, hogy nyilatkozott viszont nem hívta fel. "Ha felhívnám, annak lehetne olyan a visszhangja, hogy számon kértem, megfenyegettem. Ez távol áll tőlem" - véli Kero fia. Leszögezte, őt soha nem ütötte meg az apja. "Mások helyett azonban nem tudok és nem is akarok beszélni. Sokan vagyunk ebben a színházban. Adja magát a kérdés: tényleg reális lenne az, hogy

ha ebben az intézményben akkora rettegésben és megfélemlítésben élnek, ahogyan azt az utóbbi napokban lefestették, akkor ez az egész tizenhét évig így működik?

amit eddig hallottunk, az nagyon messze áll a szexuális zaklatástól.

Sem vádakat elismerni, sem áldozatot hibáztatni, sem felmenteni, sem relativizálni nem szeretnék semmit, de Roman Polanski filmjeit sem zúzták be. De akármi derülne is ki: ő az apám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.