Döbbenet: kiderült, miért szeretjük jobban a szívószálas italokat!

Forrás: Thinkstock -
ital tudomány kutatás igazság szívószál magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok is megerősítették, hogy a nyári shake vagy a moziban elfogyasztott szívószálas kóla miért hat sokkal ízletesebbnek, mint a pohárból elfogyaszott verziója. 

A tudósok kiderítették, hogy városi legenda-e vagy sem, hogy a szívószállal elfogyaszott hűtött italok valóban finomabbak, mintha szívószál nélkül isszuk őket. A felfedezés eredménye, hogy igen, ez tény, ráadásul az orrunk is felelős az ilyenfajta ízélmény kialakulásában - írja a Taste of Home.

Forrás: Thinkstock

Amikor megízlelünk egy italt, akkor az orrunkban található receptorok is mozgásba lendülnek és különböző illékony, szerves vegyületeket érzékelnek. A szívószállal való fogyasztáskor a kortyok kisebb adagban kerülnek a nyelvre, így az élmény sokkal tovább tart. Egy másik fontos tényező, hogy milyen az ital hőmérséklete. Ha szívószállal fogyasztjuk az italt, akkor az olvadás-melegedés könnyebben le tud zajlani, így ahogy elér a száj és orr receptoraihoz, az ízek felerősödnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.