2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
kutyasétáltató rémület madár varjak támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több, madarak által elkövetett támadásról lehet hallani.

A múlt héten Budapest XV. kerületében az Újpalotai Összevont Óvoda udvarán csipkedtek össze több gyereket a madarak, vasárnap pedig a Gazdagréti lakótelepen támadtak meg egy kutyasétáltatót a varjak - írja a Ripost.

varjúfélék Forrás: 123rf.com

"Leginkább hátulról támadnak a varjak, vagyis ha mindenképp ki akarunk térni előlük, velük szembefordulva tegyük azt" – tanácsolta a Hortobágyi Madárkórház képviseletében dr. Déri János, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága hatósági állatorvosa.

"Efféle atrocitásokkal a dolmányos varjak esetében április végétől június közepéig számolhatunk, ez ugyanis a fiókaröptetés ideje, amikor a szülők a még nem teljesen röpképes, sokszor a talajra pottyant, ügyetlen utódaikat védik" – mondta a szakember.

Korábban is előfordult már hasonló eset. Tavaly a Budai Várnegyedet lepték el a dolmányos varjak, agresszíven viselkedtek a budai lakosok szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.