Vigyázat! Erre figyelmeztet a Madártani Egyesület

varjú támadás itthon figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varjótámadásokra figyelmeztet a Madártani Egyesület. Lakott területen belül elsősorban a dolmányos varjak jelenthetnek veszélyt az emberre, amelyek támadásukkal a repülni tanuló fiókáikat próbálják védelmezni. 

A varjak akár akkor is képesek támadni, ha az ember néhány száz méterre megközelíti az egyébként nem látható fióka rejtekhelyét.

A támadó madarak esetében hasonlóan kell eljárni, mint a nekünk rontó kutyáknál: forduljunk szembe az állattal, véletlenül se fussunk el, tárjuk szét a karunkat, így mutatva, hogy sokkal nagyobbnak és félelmetesebbnek vagyunk náluk.

Egyre több a varjútámadás a fővárosban Forrás: Commonists/commons.wikimedia.org

Kisebb madarak esetében bőven elég, ha a kezünkkel elhessentő mozdulatokat végzünk.

Ha van a kezünkben szatyor, táska vagy esernyő, ezeket is segítségül hívhatjuk. Az állatkerti gondozók legfőbb nagy- és veszélyesmadár megfékező eszköze a cirokseprű, amivel távolt tudják maguktól tartani a csőröket és karmokat, illetve le is tudják szorítani a madarat - írja a travelo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.