2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Be akart jutni a Buckingham-palotába: bilincsben vitték el a férfit - A Royal Mews falán mászott át

Forrás: Shutterstock -
Buckingham-palota Royal Mews rendőrség
Szombaton hajnalban letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota mellett, miután felmászott a falra, hogy bejusson. Hogy mi volt a célja, egyelőre nem tudni, csupán azt, hogy a Royal Mews-ban fogták el. 

Szombaton a hajnali órákban hívták ki a rendőrséget a Buckingham-palotából, amikor az őrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi behatol a szigorúan őrzött területre. A 25 éves fiatalembert azonnal bilincsbe verték és őrizetbe vették, azóta is a rendőrségen van.

Nemcsak a királyi család otthona, hanem London és talán az egész Egyesült Királyság egyik legfontosabb és ikonikus jelképe a Buckingham-palota. Az épületet kívülről és belülről is megcsodálhatják a turisták, ám a külföldiek többsége nincs elragadtatva a fényűző látványosságtól. Hogy miért? Erről itt írtunk.

A hatóságok közölték, hogy a férfi a Royal Mews-ig jutott, magába a palotába vagy a kertjébe nem ment be - írja a The Sun.

Royal Mews, vagyis Királyi istállók a neve annak a különálló épülettömbnek, amelyben a királyok lovai mellett mintegy negyven királyi díszhintót és autót is őriznek. A vaskerítés arany lándzsahegyei jelzik csupán, hogy ez is királyi épület.

A férfi a Buckhingham-palotába és annak kertjébe nem jutott be Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.