Robbantottak a Buckingham-palota előtt - egy férfit letartóztattak

Forrás: AFP/Daniel Leal -
Kamilla királyné ceremónia Buckingham-palota robbantás koronázás III. Károly próba sörétes puska letartóztatás töltény
Letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota előtt, miután sörétes töltényeket dobott a palota területére – közölte a rendőrség.

A rendőrség szerint a férfit átkutatták és kést találtak nála, lőfegyvert nem viselt, de volt nála egy gyanús táska. Az incidenst követően kordont állítottak fel, és irányított robbanást hajtottak végre, amely kedden este 19:00 körül történt meg.

A férfit támadó fegyver birtoklásának gyanúja miatt letartóztatták. Sérülésről nincs hír.

Az esetet jelenleg nem kezelik terrorizmusként. A szombati koronázás éjszakai próbái a tervek szerint haladnak.

Folynak a koronázási ceremónia előkészületei - a Buckingham-palota kapuja előtt rendőrök vigyáznak a biztonságra (Photo by Daniel LEAL / AFP) Forrás: AFP/Daniel Leal

A letartóztatásra mindössze négy nappal a koronázási ünnepség előtt került sor – amelyen a világ vezetői és más királyi családok is részt vesznek a világ minden tájáról.

Tom Tugendhat biztonsági miniszter "fantasztikus rendőri munkaként" jellemezte az akciót:

"Amint azt tegnap este láthatta, a rendőrség és a biztonsági szolgálatok készen állnak a beavatkozásra, ha szükséges" - mondta a BBC Breakfastnek.

III. Károly király és Kamilla királyné - akik a közeli Clarence House-ban élnek - nem tartózkodtak a Buckingham-palotában a letartóztatás idején, bár a király kedden korábban a palotában látta vendégül Anthony Albanese ausztrál miniszterelnököt.

Az ügyben a Buckingham-palota nem kívánt nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.