Pénzlehúzás és időpocsékolás: a Buckingham-palotát szidják a turisták

Forrás: Shutterstock -
Buckingham-palota turisták értékelés élmény Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a királyi család otthona, hanem London és talán az egész Egyesült Királyság egyik legfontosabb és ikonikus jelképe a Buckingham-palota. Az épületet kívülről és belülről is megcsodálhatják a turisták, ám a külföldiek többsége nincs elragadtatva a fényűző látványosságtól.

A Buckingham-palotába érkező látogatók körbejárhatják az épületet és a nagyközönség számára is nyitott szobákat, termeket, valamint megnézhetik az ikonikussá vált őrségváltást is. Egyesek számára életre szóló élmény a vezetett séta, viszont nem mindenki távozik a királynő otthonából mosolyra görbült szájjal.

Az Express nevű brit portál összegyűjtötte a neten elérhető negatív értékeléseket, melyeket a Buckingham-palotáról írtak a turisták.

Forrás: Shutterstock

Egy látogató arról panaszkodott, hogy az egyik programot a rossz időjárási körülmények miatt lemondták a szervezők. Nem is ezzel volt a gond, sokkal inkább azzal, hogy sem a palota személyzete, sem a biztonságiak nem tudták megmondani, törlik-e az eseményt vagy sem. Közel fél óráig hitegették őket az esőben, mire kiderült, hogy nem tartják meg a beígért látnivalót.

A Buckingham-palotába szervezett sétáról azt mondta egy másik látogató, hogy rövid, unalmas és béna. Az illető szerint nem éri meg a pénzt a túra, ugyanis csak az derül ki belőle, hogyan élték egykor fényűző életüket az uralkodócsalád elitista tagjai. Nem beszélve arról, hogy fotózni sem lehet, az ajándékbolt pedig méregdrága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.