X-Faktor kritika Fehér Zoltán közösségi oldal döntő Zámbó Krisztián kiesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a nézőket, hanem a rajongókat is durván megosztotta az, ami szombat este az X-Faktorban történt. Mint megírtuk, a zsűri Fehér Zolit menesztette, Zámbó Krisztiánnak pedig párbajoznia sem kellett. Jimmy fia egy Bon Jovi-dalt énekelt a műsorban; az előadás után elárasztották hivatalos közöségi oldalát a gratulációk, ám nemsokára megjelentek az ellendrukkerek és a kritikusok is. Feltűnő, hogy ez utóbbiak kapták a lájkokat.

"Könyörgöm, essen már ki!!! Mi a fenét keres ő ott? Ki az a sok süket, aki rá szavaz?!!!" - írta egy kommentelő, feltűnően sok lájkot bezsebelve a hozzászólással. Mint kiderült, a többségnek nem magával az apja árnyékából kilépni igyekvő versenyzővel, "csak" a hangjával van baja. "Nem volt jó! Hamis volt!" - írta egyikük; egy válaszoló szerint "ilyen alapon Adélka is hamisan adta elő". "Krisztián, ne énekelj több Bon Jovit, kíméld meg a rajongókat..." - védte meg a világhírű rocksztárt egy hozzászóló, mire egy másikuk Krisztián hamis hangjait a következőképpen védte meg: "Nem is az eredetit kell előadni, pont az a lényeg, hogy más legyen."

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál

"Én azt hittem, ez az X-Faktor, ahova csak a legjobbak jutnak be! Erre itt van ez hm nem is tudom, kinek nevezzem. Ez az X-Faktor most teljesen róla szól, hogy mennyit tud még fejlődni! Kit érdekel? Menjen, tanuljon meg énekelni!!! Keresztes Ildikó meg már tiszta gáz, ahogy csupa mosollyal ott bólogat nem hiszem el hogy nem HALL!!!" - próbálta rövidre zárni a vitát egy kommentelő. A későbbiekben előkerültek az összeesküvés-elméletek ("sikerült megbundázni a szavazást") és Krisztián múltja is ("ha nem Jimmy fia lenne, nem jutott volna idáig").

Fehér Zoli esetében a szimpátia uralkodott a kommentek között, legfeljebb a dalválasztást kritizálták egyesek. "Bocsássatok meg, de ez nem volt jó. Ez a dal a kitaszított és nélkülöző embertársainkról szól, nem Zoli feleségéről, ez nem egy szerelmes dal... Geszti, Miklósnak tök igaza volt. Tökre csodálkozom Péter... komolyan FÁJT, ahogy elvettétek a nóta lelkét." Abban azért egyetértettek, hogy az ének kifogástalan volt.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Nánási Pál

A rajongók már akkor letargiába estek, amikor kiderült: Zolinak párbajoznia kell, míg Krisztián továbbjutott ("nincs igazság a Földön"). "Ez mi volt? Magyarázza már meg valaki!!" - ez volt az első reakció, amikor kiderült: neki kell távoznia. A kommentelők ezen a ponton két táborra szakadtak: voltak, akik biztosították szeretetükről és sok sikert kívántak neki, és voltak, akik Zámbó Krisztiánt és a zsűrit pocskondiázták. Valaki megfogadta: nem nézi többé a műsort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.