párkapcsolat Facebook iWiW szerelem pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kockahasat villant, gyerekfotót vagy művészkedő alkotást rak fel a profiljába? Lehet, hogy ezek a fényképek többet árulnak el a srácról, mint szeretné...

A bulin még ő tűnt a következő Igazinak, de aztán eljött a reggel, és most a netes közösségi oldalakon próbálsz utánanézni, ki is valójában ez a srác. Persze mielőtt ismerősnek jelölnéd, gondosan lecseréled a profilképedet: a szétesős bulifotó helyett pár perce már egy füstösre festett szemű, dekoltázst villantó bombanő várja az oldaladon. De hoppá: az ő profiljában egy jelmezbáli fotó éktelenkedik... Vajon így is érdemes bejelölni? Gazdag Enikő pszichológust, párkapcsolati tanácsadót kérdeztük arról, vajon mit rejtegethet a pasi.

Játssz: Írd meg nekünk Valentin-napi sztoridat!





Istockphoto
Istockphoto

Az önarckép

A tükörben vagy a monitorra szerelt webkamerával készített önarckép általában egyet jelent: nem volt a környékén egyetlen haver sem, aki lefotózhatta volna. Ráadásul több száz fotót készíthetett, hogy kellőképpen filmsztáros legyen a tekintete, ám rosszabb esetben a kiválasztott legjobbon is úgy fest, mint egy sorozatgyilkos. Ha a háttérben ráadásul egy szimpla ágy látszik egy ósdi paplannal, és egy bekeretezett kép a családról, menekülj!

Mit mond a pszichológus?

Könnyen lehet, hogy az adott pillanatban az önarckép volt számára az egyetlen lehetőség a fénykép elkészítésére. Ez a módszer arra utalhat, hogy az illető gyors, kevésbé alapos, hajlamosabb a felszínes megoldásokra. Érdemes a többi képpel együtt elemezni a portrét.

Fórum: Ti kutakodtatok valaha a pasitok után?






Mit mond a pszichológus?

A kép azt sugározza, hogy a kapcsolat még szerepet játszik az illető életében. Ha a lány az exe, akkor még nem zárta le a múltat. Így feltehetőleg csak harmadikként lenne helyed a kettejük viszonyában.


Istockphoto
Istockphoto

Tipp: Nyerj valentin-napi ajándékokat a Life.hu-val!


A jelmezes bohóc





Mit mond a pszichológus?

A srác feltehetőleg szeret "elrejtőzni", akkor érzi izgalmasnak magát, ha jelmezbe bújik. Másrészt vagányságot, lazaságot jelez az ilyen kép - de ennek ne örülj túlzottan, hiszen gyakran a belső bizonytalanságot palástolja.


Gyerekkori fénykép

A pasi nyilván cukinak akar mutatkozni a lányok előtt, vagyis jó eséllyel egyedülálló. Azért ne légy nagyon meglepődve, ha kiderül róla, hogy anyuka pici fia...

Mit mond a pszichológus?

A srác feltehetőleg a gyerekkori énjét szeretné "feleleveníteni", visszavágyik a gyerekszerepbe, így a kép kevésbé érett személyiségre utalhat. Olyan férfit jellemezhet, akinek még nem eléggé kiforrott az identitása, keresi önmagát.


Művészi fotó

A fekete-fehér vagy épp őrült színekben pompázó, esetleg csak az arca egy részletét mutató művészfotó tulajdonosa valószínűleg intellektuális mivoltát akarja hangsúlyozni. De lehet, hogy ez csak a kirakat, és közben nyálas popzenét hallgat, sorozatokat néz, vagy képregényeket olvas.


Mit mond a pszichológus?

A művészi fotók olyan személyiségre utalnak, aki a legjobb formáját szeretné mutatni. Feltehetőleg maximalista, sokat foglalkozik önmagával. Hiú, a külsőségeknek túlzott jelentőséget tulajdonító személy.


A, mint akcióhős

A képein szörfdeszkával a kezében vág neki a hullámoknak, krokodillal birkózik Ausztráliában, vagy kisgyerekeket ölelget afrikai jótékonysági útján. Mindenáron bizonyítani akarja, hogy hihetetlen kalandokban van része - kár, hogy a képei olyan messziről készültek, hogy nem tudjuk, vajon valóban ő van-e rajtuk...

Mit mond a pszichológus?

Utazást, kalandokat kedvelő, kevésbé "fegyelmezett" személyiség. Szereti a spontán dolgokat, a változásokat. Könnyebben változtat, és kevésbé ragaszkodik. Olyan pár illik hozzá, aki szintén szereti a változatosságot, a kalandokat, partner a kihívásokban.


Istockphoto
Istockphoto

Fotó a legjobb haverjával

Egyértelmű, hogy a haverok előkelőbb szerepet foglalnak el az életében, mint az aktuális barátnő, és az is lerí a képről, hogy tudja: sokkal jobban néz ki, mint a cimborája. Ne várd, hogy lemondja az esti focit egy romantikus randiért.

Mit mond a pszichológus?

Fontosak számára a barátok, a társaság, extrovertált személy, aki jobban érzi magát emberek között, mint egyedül. Hasonlóan nyitott, társaságot kedvelő pár a megfelelő számára.

Párkapcsolati ügyekben fordulj tanácsadónkhoz, Gazdag Enikőhöz!









Mit mond a pszichológus?

A külsőségeket kedvelő személy lehet, akinek a fő "erőssége" a testében rejlik. Feltehetőleg hiú, és a sporthoz igazítja az életvitelét is. Ez belső bizonytalanságot és kisebbségi érzést takar: más belső értékét nem igazán látja, az erőt, a magabiztosságot a testével akarja megmutatni.

Társkeresés a közösségi oldalakon?

Gazdag Enikő szerint a közösségi site-okon való ismerkedés a társkereső oldalakhoz hasonlóan hatékony lehet. "A képek, a megosztások és a szövegek nagyon sokat elárulhatnak a másikról, de tudni kell olvasni a sorok között. A közösségi oldalakon felveheted a kapcsolatot az ismerősök ismerőseivel, de akár le is csekkolhatod rajta azt, akit esetleg csak futólag vagy látásból ismersz. A fényképek mellett nézd meg, milyen információkat oszt meg az illető. Lényeges lehet, hogyan mutatja be saját magát, milyen dolgokat hangsúlyoz, milyen kedvtelések jellemzik: akinek például a kedvenc időtöltése a filmnézés, a kirándulás, a mozi, lehet, hogy kevésbé kiforrott személyiség. Akinek a hobbijai költséges, 'trendi' sportok, lehet, hogy elsősorban a 'divatosság' miatt csinálja őket. Ám a legfontosabb, hogy egy hullámhosszon legyetek, 'egy nyelven beszéljetek' a kiszemelteddel - így megvan az esélye, hogy a világról is azonosan gondolkodtok" - fogalmaz a szakértő.


Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Életmentő Facebook: fényképen vették észre a kislány szemén daganatos betegség jeleithttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101018-eletmento-facebook-fenykepen-vettek-eszre-a-kislany-szemen-daganatos-betegseg.htmlMiről árulkodik a pasi ujja?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101126-a-hosszabb-gyurusujju-ferfiak-nagyobb-valoszinuseggel-gazdagabbak.htmlAz igazi férfi húst eszikhttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20110208-parkapcsolat-a-husevo-pasi-sarmosabb.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.