prostitúció párkapcsolat szex szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévedés azt hinni, hogy a női test áruba bocsátása csak idegenek között valósulhat meg. Interjúalanyaink beszámolójából arra derül fény, hogy párkapcsolaton, házasságon belül is előfordulhat az üzleti alapon nyélbe ütött szex.

Valamit valamiért

Úgy tűnik, a házi prostitúció ezen az egyszerű csereelven alapul: vagyis a nő akkor részesülhet bizonyos ellátásokban, ha az ágyban a megfelelő számú és minőségű aktust nyújtja. Természetesen erről soha nem születik szerződés, és a legtöbb párkapcsolatban ezt nem fogalmazzák meg nyíltan, (néha igen), mégis mindkét fél tudja, hogy bizonyos szexuális szolgáltatásoknak ára van.

Szerinted meddig működhet egy távkapcsolat?





Thinkstock
Thinkstock

Kata, óvónő (42)

"Amikor megismerkedtem Péterrel, nem gondoltam volna, hogy ennyire eltorzul majd az egymáshoz fűződő viszonyunk. Fiatalok voltunk és dúlt a szerelem. Én szegény családból jöttem, Péternek vagyonosak voltak a szülei, és egy idő után ez rányomta a bélyegét a házasságunkra. Ráadásul pedagógusként nem kerestem sokat, miközben a férjemnek szaladt a szekere. Egy idő után aztán azt vettem észre, hogy sokkal kedvesebb velem, ha az ágyban a kedve szerint alakulnak a dolgok. Azt is megfigyeltem, hogy sokkal adakozóbb és nagylelkűbb, ha az aktus után állok elő valami extra kívánsággal. Szóval nálunk csak így, csak ennyi... ha valamit akarok... Szexet adok... Ha valami különlegeset akarok, különleges szexet adok. Kéz kezet mos... Mostanában azonban már érzem, hogy ezzel valami nagyon nincs rendjén... Méltatlan a helyzet."


Itt mindenki csak vesztes lehet

És úgy tűnik, nemcsak a nők számára méltatlan a párkapcsolaton belül, pénzért vagy juttatásokért adományozott szex, hiszen a férfi számára is az lenne az igazán méltányos, ha a nő nem pénzért, ékszerért vagy egy exkluzív utazásért lenne gyengéd szexuálisan, hanem szeretetből.

Thinkstock
Thinkstock

Ferdinánd, vállalkozó (34)

"Beával a neten ismerkedtem meg és azonnal belezúgtam. Gyönyörű nő, és most már öt éve a feleségem. Boldog lehetnék, csak valahogy az utóbbi időben megváltozott otthon a helyzet. Én sokat dolgozom, ő otthon van az ikreinkkel, kényelmesen él, nincsenek anyagi gondjaink. Ha azonban az ágyba szeretném csalogatni, húzódozik, a gyerekekre, fáradtságra hivatkozik. Ha azonban beígérek a szexért valami szépet: egy wellness-hétvégét vagy egy vásárlási utalványt, esetleg egy kiruccanást Prágába rögtön elszáll a fáradtsága. Először mulattatott a helyzet, hogy lám: Bea is csak nő, de most már bánt, hogy a feleségem tulajdonképpen csak a pénzemért fekszik le velem. Mert ez történik, akár bevalljuk, akár nem, mert erről persze nem beszélünk. Tabu a szextéma."





Sára, tanuló (26)

"István, a párom húsz évvel idősebb nálam. Vezető beosztásban dolgozik egy nemzetközi cégnél, és nagyon sokat keres. Mindent megkapok tőle, amit csak szeretnék, és én sok mindent szeretnék. Nem volt nehéz összefüggést találni az adakozó kedve és az én szexuális lelkesedésem között. Ha sok pénzre van szükségem, nyíltan szexet kezdeményezek, de meg is mondom neki, hogy ennek bizony ára van. Az egészen extra dolgokért persze többet kérek. Ha például a popsimat is szeretné, akkor több pénzt kell leperkálnia. Az anális szex konkrétan huszonötezer forint. Hogy ez neki miért jó? Nos, én csak vele fekszem le, ez így tisztességes. Nem kell kurvákhoz járnia, és persze mellette vannak jó pillanataink is. Amikor utazunk az szuper szokott lenni, finomakat főzök neki, jó a humorom, és ő ezt élvezi. Tulajdonképpen család vagyunk, bár szinte biztos, hogy gyereket nem neki fogok szülni. Azt hiszem, ez az egész házi prosti dolog valami perverz élvezetet nyújt a páromnak."

Thinkstock
Thinkstock



Az urad vagyok!

Néha azonban a férfi dominanciája az, ami a szexualitásra is rányomja a bélyegét. Amikor a másik félnek nem extra dolgok miatt kell remekelni az ágyban, hanem a hétköznapok csak akkor működnek zökkenőmentesen, ha a nő mindig minden kívánságát lelkesen teljesíti a pasinak. Akkor kapja meg például a konyhapénzt, akkor tud tankolni, vagy cipőt venni a gyereknek, ha fizet érte - szexszel. Ebből a helyzetből nem könnyű szabadulni. Ilyenkor a férfi a szexuális elnyomás mellett egyéb módon is uralja a házasságot és a nő életét, valamint - feltehetőleg - azt is elhiteti a társával, hogy egyedül életképtelen lenne, esetleg senki másnak nem kell majd. Magyarul tökéletesen szétzúzza a nő önbecsülését, aki elhiszi, hogy rászolgál a méltatlan bánásmódra.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!



Ibolya (38)

"Zoli jó ember, nem jár el a haverokkal, és azt gondolom, nem is csajozik. Miért is tenné? Itthon mindent megkap tőlem, még akkor is, ha nekem semmi kedvem a dologhoz. Ő azonban megmondta, hogy csak akkor gondoskodik rólam és a gyerekeinkről, ha teljesítem a kötelességemet. Vagyis ne gondoljam, hogy én itthon mereszthetem a fenekem (2 és 4 éves fiaink vannak), amíg ő megszakad. Dolgozzak meg én is a kajáért és a villanyszámláért. A háztartási munka mellett, így, a szexszel tudok tenni a családért. De nem bánom. Mert szex után nem olyan feszült, és akkor béke van a házban."

Gazdag Enikő, pszichológus véleménye

Ha a nő nem keres pénzt valamilyen oknál fogva - pl. otthon van a gyerekekkel vagy tanul -, akkor többnyire a férj tartja el őt. Ez a helyzet sok esetben kibillentheti a párokat az "egyenrangúságból", hiszen a nő úgy érzi, meg kell tennie bizonyos dolgokat az eltartásért, másrészt a férfi elvárhat bizonyos dolgokat a pénzért cserébe. Ez a fajta egzisztenciális kiszolgáltatottság nincs pozitív hatással egy párkapcsolatra sem. Érdemes a valódi problémák kialakulása előtt beszélni a kialakult helyzetről, és tisztázni, hogy ez egy átmeneti állapot, de később, ha a nő befejezte a tanulmányait, vagy nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor ugyanúgy kiveszi a részét a pénzkeresetből. Az is gyakran előfordul, hogy a hölgy szegényebb családból jön, mint a férfi, esetleg nélkülözött is addig, számára így fontossá válik a pénz, az anyagi javak, és sokszor az ezek által megélt biztonság, mivel az nem adatott meg neki, de most megkaphatja a férfi által. Ebben az esetben is gyakran a "pénz körül" vannak a problémák. A hölgy az eddig nélkülözött anyagi javakért szinte bármire képes, és a férfinek tetszhet ez a fajta csodálat, amit a nő az irányába tanusít. Ha ezt felismeri a pár, tudatosítani lehet a probléma hátterét akár párterápián: pl. miért van szüksége a férfinak ilyen típusú elismerésre, csodálatra, illetve miért él vissza az adott helyzettel, a nő kiszolgáltatottságával. Légy résen, és időben húzd meg a határokat.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.