immunrendszer erősítés mozgás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kint hideg van, bent meleg. Kint minden szürke, bent minden hangulatos. Kinek lenne kedve ilyenkor kimozdulni? Ha szeretnéd magadat télen is csúcsformában tartani, elkerülni a rosszkedvet és a betegségeket, fogadd meg egyszerű, de nagyszerű tanácsainkat!

Irány a friss levegő!

Télen, amikor hideg van, korán sötétedik, fúj a szél és bokáig ér a latyak, csak a legelszántabbaknak van kedve kimozdulni a meleg lakásból. Ha azonban süt a nap, szikrázik a hófehér hó és vár a lejtő, egészen felemelő érzés a szabadban, a friss levegőn lenni. Pedig a betegségek és a lehangoltság megelőzésének az egyik legegyszerűbb módja, ha minél többet vagy házon kívül és lehetőleg a városon kívül.

Istockphoto
Istockphoto


Ha beteg vagy, tarts szünetet!

Ha nem vagy topon egészségileg, tarts pihenőt! Ha lázas vagy, a sport és a mozgás szigorúan tilos. Az edzést csak akkor folytasd újra, ha
már három napja láztalan vagy. De a kisebb betegségeket is könnyebben leküzdheted, ha a munkahelyedet a kanapéra cseréled, és addig eszedbe sem jutnak a feladataid, amíg nem vagy újra egészséges.

Védd a vénáidat!

A tél a láb vénáinak ellensége! A meleg, bélelt csizmák és a padlófűtés megkínozzák a láb ereit, és visszereid alakulhatnak ki. Ezért minden nap kend be a lábadat vadgesztenyés vagy heparint tartalmazó visszérkenőccsel. És gyakran polcold fel vagy masszírozd sünilabdával.

A nassolás utáni vágy legyőzhető...

...és harcolnod is kell ellene. A csoki és más édességek kiváló kedélyjavítók a barátságtalan, szürke időben. Az alakodnak azonban kevésbé jóindulatú barátai. A nassolást azonban leküzdheted a felső ajkad és az orrod közötti akupresszúrás pont masszírozásával, ha 20 másodpercig nyomod ezt a területet, az agyad éhségközpontja megnyugszik.

Igyál sokat!

Télen sem kevésbé fontos a folyadékpótlás, mint nyáron! A fűtés ugyanis legalább annyira kiszárítja a szervezetedet, mint a kánikula. Ha még ráadásul beteg is vagy, plusz 1 literrel többet kell innod!

A nyugodt lélegzet csodát tesz

Ha feszült vagy ideges vagy, lélegezz nyugodtan. A lassú, megfontolt levegővétel ugyanis megnyugtat, lassítja a pulzust, a szívverést, csökkenti a vérnyomást. A mély lélegzet akkor is segít, ha leterített egy téli kór, például az arcüreggyulladás.

Szerintetek meddig tart még az idei tél?



Aludj zokniban!


Gyümölcskoktél a testednek és a lelkednek





Istockphoto
Istockphoto


Ápold az ajkadat!

A hideg szárítja az ajkakat, a cserepes száj pedig elég kiábrándító látvány. Erre a legjobb megoldás, ha hetente kétszer fogkefével gyengéden átmasszírozod az ajkadat, majd bekened mézzel. Fontos! Soha ne nyalogasd az ajkaidat, mert attól még jobban kicserepesedik.

Turbózd fel az immunrendszeredet!

Az erős és egészséges immunrendszer receptje. Hozzávalók: C-vitamin, cink és fehérje. Kivitelezés: egyél minél több gyümölcsöt, zöldséget,
olajos magvakat és sovány húst. Ha mindez elkészült, nem kell tartanod a betegségektől és a levertségtől.

Nyugtasd meg a hasadat!

A téli vírusok nemcsak a légutaidat szeretnék bevenni, hanem az emésztőrendszeredet is megtámadhatják. Ha azonban erős a gyomrod és jól működnek a beleid, semmi esélyük az offenzívára. A fekete teában található értékes csersavak a segítségedre lehetnek a harcban, ugyanis megnyugtatják a gyomrot, a fekete csokoládé flavonoidjai pedig segítenek a szervezet folyadékszabályozásában, a széntabletta pedig a
méreganyagokkal és a betegséget okozó baktériumokkal számol le.

Fáj a füled?

A fülfájás alattomos betegség, ezért jobb megelőzni, sapka vagy fülvédő viselése hideg, szeles időben szinte kötelező! Ha azonban már megtörtént a baj, egy hagyma segíthet. Tegyél 1-1 szem kockára vágott vöröshagymát egy nejlonharisnya két végébe, kicsit nyomkodd meg, hogy levet eresszen, tedd a füledre és rögzítsd egy meleg sapkával, majd egy órát pihenj a borogatással.


A mustár melegít

A mustár nem csak a virslihez passzol. A fűszer ugyanis segít megrendszabályozni a vérkeringésedet, persze külsőleg. A gyógyszertárakban kapható fekete mustármagból 1-3 evőkanálnyi a lábfürdőhöz adva 10-15 perc alatt felmelegíti a hideg lábfejedet.

Istockphoto
Istockphoto


Moss kezet!

Már az oviban sem véletlenül biztattak a rendszeres és alapos kézmosásra. Nem csak vécézés után. A kezeden ugyanis jártadban-keltedben annyi bacilus telepedhet meg... inkább bele se gondolj. A lényeg tehát, hogy okkal, ok nélkül moss kezet szappannal, majd krémezd is be, hogy ne száradjon ki.

Ne pattanj ki az ágyból!

Reggelente a vekker hangjára ne ugorj ki egyből az ágyból, hanem hagyj magadnak elég időt, hogy valóban fel is ébredj. Feküdj még jól
betakarózva pár percet, majd nyújtóztasd meg minden izmodat. Ezután viszont nincs több lustálkodás!

Ez felmelegít

Ha állandóan vacogsz, remegsz, fázol, a gyömbértea felmelegít kívül-belül. Csészénként egy 3 centis gyömbérgyökér-darabot önts le forró vízzel, majd hagyd állni 10 percig. Mézzel édesítve melegen kortyolgasd.

Szellőztess rendszeresen!

Még ha kint harapni is lehet a hideget, szellőztesd ki rendszeresen a lakásodat vagy az irodádat. A vírusok ugyanis nem bírják a hűvös levegőt! De arra vigyázz, hogy néhány percnél ne legyen tovább kitárva az ablak, különben az influenza helyett megfázással küszködhetsz majd.

Lopj magadnak napsütést!

Télen a kevéske napsütés miatt a szervezetednek D-vitamin-utánpótlásra lehet szüksége - novembertől áprilisig ugyanis nem éri annyi napfény a
bőrödet, hogy a tested maga állítsa elő! A legjobb megoldás, ha patikában D-vitamint is tartalmazó multivitamint veszel.

Létezik téli depresszió? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5gM8LHMXfd3K54OQ


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!



Egyél kedvcsináló ételeket!

energiaraktáraidat

Száraz a bőröd?



Fáj a hasad?



Csókollak!

csóknál



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Ebbe bele kell őrülni - A fogyás pszichológiájahttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110119-a-fogyas-pszichologiaja.htmlA nagy átalakulás - Minden fejben dől el!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110119-melinda-fogyokuraja-a-pozitiv-gondolkodas-ereje.htmlLife.hu fitneszpercek - Body art Füzessy Balázzsalhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20110119-lifehu-fitneszpercek-body-art-fuzessy-balazzsal-9.htmlKövér és gyönyörű a ducik szépségkirálynője - videóhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110118-koverek-szepsegversenye.htmlEgy ember, aki csodálatos erőket birtokolhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110118-albert-ignatyenko-kulonleges-kepessegei.htmlLife.hu fitneszpercek - Kismamatorna Rubint Rékávalhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20110118-lifehu-fitneszpercek-kismamatorna-rubint-rekaval-9.htmlSport és fitnesz lustáknakhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20110117-fogy-sport-nelkul-titkos-modszerek-kaloriegetesre.htmlNicsak, ki hízott meg! 1. rész - Kövérségem történetehttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110114-nicsak-ki-hizott-meg-1-resz-koversegem-tortenete.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.