Szépülj szőlővel - Házi praktikák!

bőr praktika pakolás szépség szőlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a szőlő fogyasztása fontos, a bőrápolásban betöltött szerepe is az! Nagy antioxidáns-tartalma miatt a kozmetikai ipar is szívesen használja a bogyókat és magjukat is. Pénztárcakímélő megoldások következnek!

Szőlő-kamillatea maszk

Hozzávalók:
• 10 szem szőlő
• 2 ek. kamillatea (lefőzött)
• 2 ek. kukoricaliszt


Keverjük össze a teát a liszttel, amíg krém állagú elegy nem lesz belőle. A szőlőket pépesítsük össze és adjuk hozzá ehhez a krémhez. Kb. fél órát hagyjuk állni, majd fel is kenhetjük az arcunkra. 15 perc a hatóideje. Sima, egyenletes, üde bőrt eredményez!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Szőlős ránctalanító kezelés

Hozzávalók:
• pár nagy szemű, zöld húsú szőlő


A legegyszerűbb ránctalanítás, és nem is kell drága pénzeket fizetnünk érte. Vágjuk ketté a szőlőszemeket, feküdjünk hanyatt, és kérjünk meg valakit, hogy a félbevágott szemekkel dörzsölgesse az arcunkat, körkörösen, különösképp a kritikus pontokon. Utána még jó 20 percig hagyjuk a szarkalábakon a szőlőszemeket. Langyos vízzel öblítsük le arcunkat a művelet után. Heti 3-szor érdemes elvégezni a szőlős masszázst, ha pedig jelenésünk van, sminkelés előtt mindenképp!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Tápláló szőlőradír száraz bőrre

Hozzávalók:
• 2 ek. szőlőlé (szőlőből kinyomkodva)
• 2 ek. mandulaolaj (olívaolaj is megfelel, ha nincs kéznél mandula)
• 1 ek. búzadara


Keverjük össze a hozzávalókat, és kezdődhet a radírozás! Óvatosan masszírozzuk az arcbőrbe, de dekoltázsra és vállra is használhatjuk. Kíméletes, és baba-puha lesz tőle a bőr!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.