10 meglepő sminktrükk a kulisszák mögül - Larion Oscar sminkmester tippjei

smink tippek smink sminktrükk Larion Oscar Larion Oscar sminkmester
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indulás előtt fogy ki a kedvenc szempillaspirálod? Épp nincs sminklemosód? A szemed alatti sötét karikák elrontják az egész napodat? Tanulj a profitól! Larion Oscar sminkmester többször sminkelt már a New York-i divathéten, és ő aztán jól tudja, melyek azok a pofonegyszerű, de hatásos trükkök, amiket érdemes megtanulni. A Life.hu-nak el is árulta a kedvenceit.

1. Turbózd fel a szempillaspirálodat!

Ha a kedvenc sminkeszközöd idejekorán beszárad vagy becsomósodik, egy kis trükkel megnövelheted az élettartamát. Tegyél 3-4 csepp szemcseppet a szempillaspirál tégelyébe, majd tedd vissza a kefét, rázd össze, és újra a régi lesz.

2. Így készülnek a csókálló ajkak

Tartósabbá szeretnéd tenni a rúzsodat? Az első réteg felvitele után tegyél egy vékony papírzsebkendőt az ajkadra, egy ecset segítségével púderezd le az ajkadat a zsebkendőn keresztül, majd tegyél fel még egy réteg rúzst. A hatás fantasztikus lesz!

Forrás: Thinkstock

3. S.O.S. sminklemosó

Elfogyott a sminklemosód? Néhány csepp olívaolajjal megszabadulhatsz a legerősebb sminktől is. Hiszen nemcsak tisztít, hanem hidratálja is a bőrödet. Könnyedén eltávolítja a szemfestéket, de még a szempillafestéket is. Fontos, hogy a művelet végén a felesleges olajat nedves kendővel távolítsd el az arcodról.

4. Mondj búcsút a sötét karikáknak!

A kevés alvás, a fáradtság, a stresszes életmód okozta sötét karikák eltüntetéséhez a bőrszíneddel megegyező alapozó mellé tegyél a kékes, lilás foltra sárga korrektor. Szépen dolgozd össze őket az ujjaddal. A sárga korrektor ellensúlyozza az elszíneződést, próbáld csak ki!

5. Univerzális sminkeszközök

Bozontos a szemöldököd? Fésülheted a szempillaspirálod keféjével is, csak előtte tisztítsd meg. A szemhéjra teheted ugyanazt az ajakrúzst is, amit az ajkadra a szájecsettel. A nude színek, a bronzos, rózsás, lilás árnyalatok remekül működnek ott is!

Forrás: Thinkstock

6. Ápold a szemceruzákat!

A szemceruzák hajlamosak kiszáradni, ezért karcolhatnak, irritációt, korai ráncokat okozhatnak a kellemetlen érzés mellett. Ezt elkerülheted, ha ajakbalzsammal bekened őket, még mielőtt használnád.

7. Gyors megoldás apróbb balesetekre

Ha összetört a kompakt púdered, szemhéjpúdered, ne dobd ki! Tegyél rá pár csepp gyógyszertári tiszatságú alkoholt, keverd össze, majd helyezd vissza a tégelybe. Oszlasd el szépen, hagy száradni 24 órán keresztül és újra a régi lesz.

8. A makulátlan arcbőr titka

Ha száraz a bőröd, az alapozódba keverj egy kis hidratáló krémet, alaposan keverd őket össze, és így tedd fel az arcodra. Sokkal lágyabb hatást érsz el ezzel: a hidratálóban gazdag textúra a hő hatására simábbá teszi az alapozóréteget.

9. Dús ajkak plasztika nélkül

Ha teltebb ajkat szeretnél, vidd fel a kedvenc ajakrúzsodat, majd az ajak közepébe tegyél magasfényű highlightert. Így még hangsúlyosabbá és optikailag teltebbé varázsolhatod az ajkadat.

10. Így lesz tartósabb az arcpirosítód

Az alapozó felvitele után tedd fel az ujjaddal a krémpirosítódat, majd kontúrmentesen masszírozd az arcodra. Ezután púderezd le transzparent púderrel, mert az elnyeli a felesleges olajat és így fixálja a pirosítódat.

Ismerd meg Larion Oscart

Dolgozott Glen Close-zal, egyedüli magyarként sminkelt a New York-i divathéten, számos világcéggel áll kapcsolatban. Kevés magyar sminkmester tudhat magának olyan szakmai önéletrajzot, mint Larion Oscar, akinek minden tanácsát érdemes megfogadni. Ide kattintva mindent megtudhatsz róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.