Varázsolj az ajkaiddal! Téli rúzsorgia és tippek a profitól

rúzs smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén télen minden szín jöhet, ami csak a palettán van: ugyan az abszolút sláger a nude ajak, de a lilák, a bogyószínek és a pirosak is virágkorukat élik. Nem tudod, milyen szín passzol hozzád, és szívesen kipróbálnál valami újat, valami különlegeset? Nagy téli rúzsmustra következik Larion Oscar sminkmester tippjeivel. 

Larion Oscar, a Jónő team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere jól tudja, mi a trend: idén több bemutatóra is sminkelt modelleket a New York-i divathéten. Oscar imádja a rúzsokat, és elárulta, két színnek minimum ott kell lennie minden női neszesszerben. Az egyik a nude, a másik pedig az egyéniségünkhöz legjobban passzoló piros ajakrúzs, a többi szín pedig már abszolút arra van bízva, milyen habitusúak vagyunk. Kifaggattuk, milyen árnyalatok passzolnak legjobban a négy színtípushoz - kísérletezz bátran!

Tavasz típus

Ha Taylor Swifthez, Kate Hudsonhoz vagy Nicole Kidmanhez hasonlóan a hajad mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. Ezt a csoportot jellemzi még a különleges szemszín: lehet türkiz, zöld, aranybarna. Ruhaválasztás terén jól állnak a citromsárga, narancssárga, halványrózsaszín, égszínkék, fűzöld, korall, farmerkék darabok.

1. Lancome, 2. L'Oréal, 3. Catrice, 4. The Body Shop, 5. Rimmel, 6. Clinique, 7. Max Factor
Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A tavasz kategória különösen szerencsés, hiszen színpalettája csupa meleg, élénk színt foglal magába. Érdemes kipróbálni a nude színeket, a barackos árnyalatokat. Kísérletezz rózsaszínnel, lazaccal, korallszínnel, naranccsal és pirossal. Ezek remekül állnak majd!"

Nyár típus

Kate Middleton, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker és Reese Witherspoon is ide tartozik. A nyár típusra jellemző a hamvasság: a hajszín általában hamvasszőke, hamvasbarna, ezüstös szőke, bőrük többnyire porcelánszerű, a szemük szürkéskék, világosbarna vagy szürkészöld. Ruhaválasztás terén a visszafogottabb színek passzolnak hozzájuk: a pasztell árnyalatok, szürke, fehér, rózsaszín és a türkizzöld.

1. The Body Shop, 2. Lancome, 3. és 5. L'Oréal, 4. Estée Lauder, 6. Catrice, 7. MAC Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A nude színek mellett remekül áll nekik a pasztellrózsaszín, a lazac, a mályvás árnyalatok, a lilás tónusok és a hidegebb árnyalatú piros."

Ősz típus

A latinos színeik ellenére Jennifer Lopez, Jessica Alba is az ősz típusú nőkhöz tartoznak, csakúgy, mint a vörös hajú Marcia Cross, Susan Sarandon vagy Gisele Bündchen. Az ősz típusra jellemzőek a vöröses tónusok, barnák aranyló ragyogással, némi vöröses beütéssel. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos, a szemük pedig erőteljes színű: meleg árnyalatú aranybarna, sötétzöld, zöldes-barna. Ha ősz típus vagy, bátran viselj érettebb színeket: drappot, barackszínt, sötétzöldet, bordót, barnát.

1. Catrice, 2. The Body Shop, 3. Maybelline, 4. és 8. MAC, 5. L'Oréal, 6. Bobbi Brown, 7. Rimmel Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,A nude mellett kísérletezz barackos árnyalatokkal, terrakottával, barnás rúzsokkal. Próbáld ki ajkaidon még a bogyószíneket, a rézvöröset, a mélyvöröset, az erdei gyümölcsök színeit is!"

Tél típus

Kim Kardashian, Anne Hathaway, Eva Longoria és Dita von Teese is tél típusú nők. Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos, alabástrom vagy olívaszínű bőröd van, a szemed szürkéskék, kékeszöld vagy sötétbarna, akkor te is a tél típusba tartozol. Nagyon jól állnak neked az erős kontrasztok, színeid a fekete, fehér, szürke, királykék, smaragdzöld, neonpink, sárga, piros és lila. Ha ebbe a csoportba tartozol, ne félj használni az élénk színek nyújtotta lehetőségeket mind ruházkodás, mind a sminkek terén.

1. Clinique, 2. L'Oréal, 3. Bobbi Brown, 4. Essence, 5. Manhattan, 6. és 8. MAC, 7. Estée Lauder Portré fotók: AFP

Oscar tippje

,,Neked találták ki a klasszikus piros rúzst, a hot plum árnyalatot, az élénkpinket, a misztikus lilákat és a fukszia árnyalatait - viseld őket bátran!"

A szerző véleménye

,,Nyár típusú nő vagyok, korábban nem igazán rúzsoztam a számat, egyszerűen nem éreztem, hogy tűzpiros ajakkal tényleg önmagam lennék. Manapság nagyon sok fiatal erősen rúzsozza magát, de szerintem el kell telnie pár évnek ahhoz, hogy viselni is tudja valaki a színeket. Nemrég Oscarral beszélgettem, ő javasolta, hogy igenis próbálgassam a szebbnél szebb árnyalatokat. Megfogadtam a tanácsát, beszereztem egy csodás, hideg tónusú fukszia és egy nagyon lila ajakrúzst a nude színek mellé, amik kiemelik a kék szemeimet. Imádom őket, még akkor is, ha sokszor azt érzem, hogy a környezetemet ez sokkolja, hiszem megszokták a természetességet. Nekem viszont nagyon tetszik, és szerintem ez a lényeg!"

A színes rúzs halála - a sztárok új kedvence a natúr ajakhttp://www.life.hu/trend/20140314-szepseg-es-smink-a-szines-ruzs-halala-a-sztarok-uj-kedvence-a-natur-ajak.htmlÚgy tűnik, komoly versenytársa lett a narancspiros rúzsnak: a sztárok az utóbbi hetekben ugyanis a natúr ajkakat részesítették előnyben. 2014 lenne a színes rúzs halálának éve?Trend--Rúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/trend/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.htmlA tavaszi kifutókon felvonultatott trendek szerint idén minden sminkimádó nőnek kötelező beszerezni élénk színű rúzst. Nem kell megijedni a vibráló vagy éppen drámai árnyalatoktól sem: az Avon szépségtrénere, Istenes Katalin elárult néhány mesterfogást, amelyeket alkalmazva profi sminkesként festhetjük ki magunkat.TrendSzületésnapod elárulja, milyen rúzs illik hozzád!http://www.life.hu/trend/20110228-ruzshoroszkop.htmlAz ajkad formáját és a bőrtónusodat nem a csillagjegyed határozza meg, de a stílusod bizony függ a horoszkópodtól. Ha érdekel, hogy asztrológiailag milyen ajakfény illik hozzád, olvasd el rúzshoroszkópunkat!Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.