Nem is gondolnád, mi mindenre jó egy egyszerű szemceruza!

szemceruza smink szépség szemhéjpúder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik legalapvetőbb sminkkellék, szinte minden nő neszesszerében ott lapul, mégsem használjuk ki eléggé az adottságait. Szimpla vonalak helyett megmutatjuk azokat a trükköket és módszereket, amelyekkel sokoldalú kellék válhat a legegyszerűbb szemceruzából is.  

Thinkstock
Thinkstock

Egy vékony vonal a szem alá, kis satír és kész is - ugye többnyire ebben merül ki a szemceruza használata? És vajon mit látunk, ha megnézzük a profi sminkeseket munka közben? Hát persze, hogy kismillió alkalommal a szemceruzához nyúlnak, hiszen egy megfelelő ecset használatával mesteri alkotások születhetnek.

Szemhéjpúder helyett

Biztos veled is megesett már, hogy azért nem vált az újonnan vásárolt szemceruza a kedvenceddé, mert túlságosan puha textúrája miatt könnyen elmozdult. Na, most épp egy ilyen darabra van szükségünk, hiszen a szemhéjpúdert fogjuk helyettesíteni! A szemhéjad mozgó részére vidd fel satírozó mozdulattal a szemceruzát, közben kicsit sem kell a pontosságra ügyelned, hiszen a végén úgyis az egészet eldolgozod. Ha végeztél, fogj egy közepes méretű ecsetet, mint például a Mac 239-es, és dolgozd el a felvitt festéket. A végeredmény jóval intenzívebb és persze rendhagyóbb lesz, mintha sima szemhéjpúderrel dolgoztál volna.

Thinkstock
Thinkstock

Drasztikus cicaszem

Az örök klasszikus, a megunhatatlan kedvenc. Bár a cicaszem technika végérvényesen megvetette lábát a sminkelési trükkökben, némi frissítés azért neki is jár. Ha szeretnél még drasztikusabb és meghökkentőbb végeredményt, a tus mellett használj szemceruzát is a metódushoz. Az alsó pillák tövébe nagyjából középről kezdve és kifelé haladva húzz egy vékony vonalat, ami a szemed sarkától kissé felfelé ível. Mindezek után felül dolgozz tussal hasonlóképp, de úgy, hogy a már elkészített alsó vonalat összekötöd a tusvonallal. Ha a szemeid sarkába felviszel még egy kis tust, megerősítve ezzel a szemceruzával húzott vonalat, maradéktalanul Sophia Loren hatalmas cicaszemeire hasonlít majd az alkotás.

Markáns keret

Az apró szeműek ezt a részt át is ugorhatják, hiszen a drasztikusan körbehúzott szempárt kicsit sem nekik találták ki. Miért? A szem köré rajzolt fekete vonal szűkíti a tekintetet, ezáltal a kis szempárt még parányibbnak láttatja. No de a hatalmas szemeken remekül mutat, és elkészítése nagyjából egy percet igényel. Egyszerű és nagyszerű: fogod a cerkát és a szem teljes belő vonalát (beleértve a legbelső sarkot is) körberajzolod. Ebben az esetben érdemes tartós szemceruzával dolgozni, ami jól tűri a nedvességet. Hogy milyen lesz a végeredmény? Vérbeli partismink.

Sminkecsetek, amikre minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110418-sminkecsetek-amikre-minden-nonek-szuksege-van.htmlA szép nők is bakiznak - Minden idők legrosszabb sztársminkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110414-minden-idok-legrosszabb-sztarsminkjei.htmlHogyan legyek jó nő? - Varázsolj hollywoodi szempillákat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110407-hogyan-legyek-jo-no-mindent-a-muszempillakrol.htmlKate Winslet agyonsminkelte magáthttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110322-kate-winslet-agyonsminkelte-magat.html5 praktikus sminktipp a mindig rohanó lányoknakhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110317-praktikus-sminktippek-lusta-lanyoknak.htmlHogyan legyek jó nő? - Így készíts csipkesminket!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110309-hogyan-legyek-jo-no-igy-keszits-csipkesminket.htmlIlyen sminket viselj idén tavasszal!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110308-smink-tavaszi-szinek.htmlFémszínű ajkak hódítanak 2011-benhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110302-metalfenyu-ruzsok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.