Száraz, érdes bőr a téli hideg miatt? Tippek, amik segítenek!

Forrás: Thinkstock -
bőr száraz krém szépségápolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen kifejezetten nehéz a száraz bőrűek élete, hiszen a hideg idő még jobban kiszárítja a bőrfelületet. Akinek alapból normál bőre van, azok is gyakran panaszkodnak feszülő, kicserepesedett bőrre a hideg időben. Íme, néhány hasznos tipp a bőrszárazság ellen! 

Ne zuhanyozz sokáig gőzben!

Bár nagyon jólesik néha egy forró zuhany vagy fürdő, inkább meleg vizet használj az igazán forró helyett, ez utóbbi ugyanis gyorsabban szárítja ki a bőr természetes olajait. Öt percnél többet ne tölts gyakran a meleg vízben, annyi éppen elég egy alapos fürdéshez, zuhanyzáshoz.

Párás levegőben krémezz!

Szuper tippünk van: ha párás levegőben kened fel a hidratáló krémedet, sokkal jobban beszívódik.

Forrás: Thinkstock

Fogyassz avokádót!

Az ételekben található omega-3 természetes módon juttatnak olajakat a bőrödbe. Akár pakolásként is alkalmazhatod az olívaolajat, mandulaolajat vagy az avokádót - hidd el, ezek beválnak!

Life.hu tipp

Avokádó, a zöld vitaminforrás - ITT már felsoroltuk az összes érvet, miért is csodálatos ez a gyümölcs.

Igyál sok vizet!

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás. Lehet, hogy a bőröd nem is száraz, csak vízhiányos, és a rendes, rendszeres folyadékpótlással helyre is áll az egyensúly.

Takard el az érzékeny területeket!

Hideg időben mindig legyen rajtad kesztyű és sál, így megóvod a bőrödet a hidegtől. Az sem árt, ha kesztyűhúzás előtt nagyjából fél órával alaposan bekrémezed a kezeidet.

Próbáld ki a kókuszolajat!

A kókuszolaj nemcsak sütés-főzéshez tökéletes, de a hajat és a bőrt is hidratálja. Éjszakánként krémezd be a kiszáradt testrészeidet kókuszzsírral vagy kókuszolajjal, de a hidratáló arckrémedbe is keverhetsz belőle egy kicsit.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Nem is hinnéd, mi mindenre jó még a kókuszolaj! ITT 8 pontban szedte össze Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője, miért érdemes ezt használni.

Ne ülj a légkondi, fűtőtest alá!

Egyik mellett sem célszerű ülni, ugyanis mindkettő szárító hatású, ezt jó, ha észben tartod!

Válassz vitaminos alapozót!

Hiába akár három réteg krém és szérum, egyes alapozók szárító hatásúak. Válassz olajos állagúakat, és felejtsd el a púdert!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.