Sztár vagyok, hogy sminkeljek? - Larion Oscar tippjei

Forrás: Thinkstock -
smink vörös szőnyeg Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dübörög a díjátadószezon, így ilyenkor a csodás kreációk mellett a sminkek is előtérbe kerülnek. Larion Oscar sminkmester mesélt arról, hogyan érdemes sminkelni, és mire is kell figyelni, ha az ember lánya a vörös szőnyegre téved.

Hogy készül a sztárok sminkje?

Ha világsztár lennék, sztárként kezelném a helyzetet, talán picit vissza is élnék vele. Megkérném az asszisztensemet, hogy a referenciáik alapján gyűjtse össze a nemzetközi színvonalon dolgozó körmösöket, fodrászokat, sminkeseket. Ezután a munkájuk alapján választanám ki, hogy ki a legmegfelelőbb számomra. Fontos szempont, hogy házhoz is jöjjenek, így kényelmesen tudjak készülni a jeles alkalomra. A referenciájuk elegendő garancia számomra, hogy megelőlegezzem a bizalmat, próbahaj és -smink készítésére ezután nincs is szükség. A különleges alkalomhoz különleges előkészületek szükségesek: először a körmös, majd a fodrász és a legvégén jöhet a sminkes szakember.

Forrás: Thinkstock

A makulátlan arcbőr a legfontosabb

Ahhoz, hogy egész este ragyogóan üde és friss legyen az arc, a bőrtípusnak megfelelő kényeztetésre van szükség, amire minden szakembernek fel kell készülnie. Az arctisztítás után tonizáljuk, majd hidratáljuk a bőrt, hagyjuk, hogy a krém megpihenjen. Addig - ha szükséges - megigazítom a szemöldököt. Esszenciális olajokat használva egyfajta arctorna-rituálé következik, jó alaposan bemasszírozom a finomságot a bőrbe, majd jöhet egy frissítő arcpermet és hagyom pihenni negyedórára a bőrt.

Life.hu tipp

Kívül-belül tiszta arcbőrre vágysz? A Life.hu szépségszakértője, Takács Nóra korábban már megmutatta, mire érdemes odafigyelni - kattints IDE!

Csak ezután jöhet a bőrtökéletesítő blur vagy primer, ami egy láthatatlan bőrszerkezetjavító krém, használatától egységesebb lesz a már energetizált bőr. Az alapozóválasztás ebben az esetben is fontos: jó, ha tartós, jó minőségű, ám az bőrtípustól függ, hogy krémes vagy folyékony alapozót választok. Az arcszín egységesítése után jöhet az arcformázás, árnyékolás, highlighterrel kiemelve az arc szép részeit, ami alkattól is függ. De fény kerülhet a szemzugba, szemöldökcsontra, arccsontra, orrnyeregre is. Ezt jó alaposan össze kell dolgozni a bőrszínnel, egészen addig, amíg eltűnnek az éles kontúrok. Még mielőtt lefixálnám, krémpirosítóval élénkítem az arc közepét kontúrmentesen, finoman a halánték irányába satírozva. Lágyan, transzparent púderrel fixálom - így elkészül a "tökéletes vászon".

Forrás: Thinkstock

A csábítás legfontosabb kelléke

Ez kétségkívül a szem hangsúlyozása. Ez az arc legmeghatározóbb része, ezért körültekintően először a szemöldököt formázom meg, majd élénkítem színét a hajtő színéhez, szépen kifésülve száliránynak megfelelően. Csak ezután jöhet a szemfestés: tartós szemhéjkrémet használok alapnak, ezután szemhéjpúderekkel még intenzívebbé teszem a szemsminket. Fontos, hogy többfajta szempillaspirálunk legyen, mert nem lehet tudni, hogy az illetőnek mik az igényei és milyen minőségű a pillája. Általában mindenki dúsabbat és hosszabbat szeretne. Ha esetleg a sajátján még igazítani kell, mindig van nálam vendég pilla, ami nagyon természetes hatású, szinte észrevétlen. Ezt szoktam feltenni, majd alaposan összefésülöm a sajátjával és tökéletesen ívelt és dús is lesz pillanatok alatt.

Life.hu tipp

Dús vagy hajszálvékony? Ha tudni szeretnéd, milyen szemöldök passzol hozzád, kattints ide!

Ápolt, csókos ajkak

Az ajkat felpuhítom egy ajakápolóval, majd leitatom a felesleget. Enyhén lealapozom, majd kialakítom az ajakformát egy ajakkontúrceruzával, és az egész felszínén elsatírozom a ceruzával, így biztosítva egy tartós alapszínt az ajaknak, végül rúzzsal feltöltöm. Egy papírzsepivel leitatom a felesleges réteget, majd egy szétszedett, vékony papírzsepin keresztül lepúderezem az ajkát, a végén pedig jöhet még egy réteg rúzs, így garantáltan tartós lesz.

Végezetül jó alaposan átnézem mindenhol az elkészült sminket. Ha minden rendben, akkor sminkfixálóval rögzítem, hogy fesztelenül érezhesse majd magát egész este.

Jó, ha tudod

Érdemes szem előtt tartani, hogy kizárólag jó minőségű, professzionális alapanyagokkal lehet tökéletes munkát végezni! Természetesen teljesen más egy ilyen akkurátus sminkhez használt idő, alapanyagválasztás, mint a napi rutinban. Ennek oka lehet nagyon egyszerű, vagy azért, mert nem ismerik a lehetőségeket, vagy mert nincs rá igény. A mindennapokban jó, ha valakinek arra jut ideje, hogy egységesítse a bőre színét egy BB krémmel vagy alapozóval, sokan azonban időhiányra hivatkozva még a púdert is elhagyják, és maximum szempillaspirált és egy kis szájfényt visznek fel.

Forrás: Thinkstock

Bakik, amikre figyelj oda!

Minden bizonnyal nemcsak a mindennapi hőseink, hanem a sztárok is követnek el sminkhibákat. Például: ha valaki szereti a vörös rúzst és csak önmagában teszi fel, az sajnos egy idő után elindul, és az ajak finom barázdáiban landol. Fontos, hogy élénk ajakszín választásakor használjunk színben harmonizáló ajakkontúrceruzát, mert ez megakadályozza, hogy a lágy, krémes textúrájú rúzs elmásszon a helyéről. Sokan használnak szemceruzát a szemük kiemeléséhez, ám egy idő után ez is elfolyik, vagy összeáll egy csíkba, ami okozhat némi hitelrontást a megjelenésünkben. Fontos, hogy a szemceruzát satírozzuk el és harmonizáló színű szemhéjpúderrel fixáljuk le, így egész nap a helyén marad.

Élénken él bennem, de minden bizonnyal nem vagyok ezzel egyedül, amikor sztárok követnek el óriási sminkbakikat. Például Eva Longoriának pár éve a sminkese füstös szemet készített, és a szem alá jó sok porpúdert tett, hogy abba potyogjanak a lehulló szemhéjpúderszemcsék. Csak az volt a bibi, hogy a fehér porpúder beült a szem alatti területre és kivilágította a sok púder. Nem tudom, hogy fordulhatott ez elő, maga a technika is elavult, csak az amatőrök tesznek a szem alá púdert füstös szem készítésekor, ám az is elképzelhetetlen, hogy egy kezdő sminkes készítette volna a sztár sminkjét.

Forrás: Northfoto

De ott van Nicole Kidman esete is, neki az orra és az arccscontja volt púderfoltos. Ezt csak úgy tudom magyarázni, hogy a helyszínen gyorsan, kapkodva felfrissítették a sminkjét, lepúderezték, hogy ne csillogjon a kamerák előtt, a sminkesnek pedig nem volt ideje átnézni, mielőtt kiengedte a kezei közül.

Forrás: Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.