10 év, 10 ruha - kedvenc kreációink a Met-gálákról

fashion week MET gála stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 4-én rendezik a New York-i Metropolitan Múzeum éves gáláját, amit mi mindig jobban várunk, mint az Oscart. A Met-gálán ugyanis a sztárok elengedik a fantáziájukat, és minden évben szuperextra szettekben vonulnak a vörös szőnyegen. Idén a gálán Kína lesz a téma, így biztosan látunk majd nagyon különleges ékszereket is a világsztárokon. Hangolódásképp megmutatjuk 10 kedvenc kreációnkat a Met-gálák utolsó 10 évéből. Nálatok ki viszi a prímet?    

2005 - Selma Blair

A színésznő nem túl gyakran kerül be a legstílusosabb sztárok közé, a 2005-ös Chanel ruhacsodát azonban imádtuk. A színek, a ruha hihetetlenül lágy anyaga, a fazon remekül állt a Kegyetlen játékok sztárjának, aki ebben a ruhakölteményben szebb volt, mint valaha.

Forrás: AFP/Evan Agostini

2006 - Sarah Jessica Parker

Ha megnéznénk, hogy ki az a színésznő, aki minden egyes Met-gálán tökéletesen beletrafál a ruhaválasztásba, az biztosan Sarah Jessica lenne. 2006-ban Anglia volt a gála tematikája, és ő volt az, aki a legstílusosabban megoldotta a dolgot, természetesen Alexander McQueenben.

Forrás: AFP/Evan Agostini

2007 - Camilla Belle

A színésznő álomszép, szürkéskék Jean Paul Gaultier Couture ruhája üde színfolt volt a 2007-es gálán: a két szín csodálatosan működik együtt!

Forrás: AFP/Peter Kramer

2008 - Anna Wintour

A Vogue nagyasszonya természetesen a Met-gálák lelkes résztvevője mindent évben, 2008-ban azonban különösen kitett magáért. A téma a Szuperhősök volt, ez a Karl Lagerfeld tervezte ezüst kreáció pedig az est egyik legegyedibb darabja lett.

Forrás: AFP/Andrew H. Walker

2009 - Claudia Schiffer

A szőke szupermodell egy különleges szabású Versace darabot viselt 6 évvel ezelőtt, és bár a világos bőréhez nem kifejezetten passzol a fekete, maga a ruha lenyűgöző.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin

2010 - Jessica Biel

Természetesen Mrs. Timberlake nem hiányozhat a listáról, az igazság azonban az, hogy egy ilyen gyönyörű alakú nő az égvilágon bármit magára aggathat. 2010-ben egy szemet gyönyörködtető, selyem Ralph Lauren kreációra szavazott - bennünket leginkább a ruha hihetetlenül lágy esése nyűgözött le.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin, Larry Busacca

2011 - Diane Kruger

A német színésznő is a Met-gálák lelkes vendége, 2011-ben egy Jason Wu kreációban mutatta meg hibátlan combjait és stílusérzékét.

Forrás: AFP/Larry Busacca

2012 - Karolina Kurkova

A szupermodell 2012-ben egy 70-es éveket idéző Rachel Zoe tervezte estélyiben tündökölt, és megmutatta, hogy kell tetőtől talpig aranyba öltözni úgy, hogy a végeredmény igazán fenséges legyen.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

2013 - Sarah Jessica Parker

A helyzet az, hogy 2013-ban is képtelenség volt felvenni a versenyt Sarah Jessica Parkerrel. 2 éve a téma a punk stílus volt, a Szex és New York sztárja és csapata pedig mestermunkát végeztek. Éppen erről szól egy Met-gála.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Nézzétek csak közelebbről a frizurát. Szenzációs, nem igaz?

Forrás: AFP/Andrew H. Walker, Timothy A. Clary

2014 - Blake Lively

Tavaly odáig voltunk a szebbnél szebb estélyikért - amiket ITT meg is nézhetsz - ezért most nagy gondban voltunk, kit kiáltsunk ki legszebbnek. Beyoncé ragyogóan festett, Karolina Kurkova estélyije feledhetetlen volt, Blake Lively szépsége mellett azonban nem mehetünk el szó nélkül - mi őt és a Gucci ruhacsodát szavazzuk meg legszebbnek.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Melyik ruha viszi nálad a prímet?

Life.hu tipp

Kíváncsi vagy minden idők legrondább Met-gálás sminkjeire? ITT megnézheted őket!

JLo combjai és Scarlett Johansson szuperkarcsú dereka vitte a prímet az MTV Movie Awards vörös szőnyegénhttp://www.life.hu/trend/20150413-mtv-movie-awards-scarlett-johansson-jennifer-lopez-ruhaja.htmlAz MTV Movie Awards nem a nagyestélyik gálája, de azért így is láthattunk érdekes, rémes és szerencsére csodás ruhadarabokat is. Mutatjuk is, mely sztárok láttán kaptuk fel a fejünket!Trend--Na, ki esett el a MET-gálán?http://www.life.hu/trend/20140507-hayden-panettiere-elesett-a-met-gala-lepcsojen.htmlEzért még Jennifer Lawrence is állva tapsolt volna: Hayden Panettiere nehezen vette be a lépcsőket a hétfő esti MET-gálán, aminek egy hatalmas esés lett a vége.Trend--Kontykirálynők és mesés rúzsok - szépségmustra a MET-gálánhttp://www.life.hu/trend/20140506-met-gala-2014-a-legszebb-sminkek-es-frizurak.htmlAz Oscart is simán lepipálta az a ruhafelhozatal, amit a hétfő esti MET-gálán a világsztárok produkáltak New Yorkban. Ha már megmutattuk a legszebb ruhákat, akkor nem mehetünk el a káprázatos sminkek és frizurák mellett sem. Gyönyörködni nagyon is ér!TrendOrigoIstennők, sellők és ikonok a MET-gála vörös szőnyegénhttp://www.life.hu/trend/20140506-met-gala-2014-new-york-a-new-york-i-metropolitan-muzeum-eves-galajan-ruhamustra.htmlA cannes-i filmfesztivál előtt egy héttel zajlott az év egyik legjelentősebb vörös szőnyeges eseménye, a New York-i Metropolitan Múzeum Divatintézetének gálája. A MET mindig nagy durranás, idén sem volt ez másként. 2013-ban a sztárok punk stílusban nyomultak, idén pedig a legendás huszadik századi angolszász couture-tervező, Charles James előtt tisztelegtek "white tie" dresscode-dal: az esten számtalan frakkot és igazi nagyestélyit láthattunk kesztyűkkel kiegészítve. Következzen a Life.hu ruhamustrája!Trend--Te jó ég, Madonna felöltözött! Így gáláztak a sztárok az iHeartRadio díjátadójánhttp://www.life.hu/trend/20150330-igy-divatozott-az-iheartradio-dijatadojan-madonna-taylor-swift-jennifer-hudson-iggy-azalea.htmlMindössze második alkalommal adták át az iHeartRadio meglehetősen fiatal nemzetközi zenei díjátadó elismeréseit Los Angelesben, amely kedvenc hölgysztárjainknak remek alkalomnak bizonyult divatozni egy keveset. Mutatjuk, kinek hogyan sikerült.Trend--Ki volt a Glamour-gála legfényesebb csillaga 2015-ben?http://www.life.hu/trend/20150316-glamour-gala-2015-a-ilyen-ruhakban-buliztak-a-magyar-sztarok.htmlEz az a gála, ahol a hazai színésznők, modellek, énekesnők, műsorvezetők tényleg igyekeznek a legjobb formájukat hozni. Lássuk, kinek hogyan sikerült idén a ruhaválasztás. TrendFotó: Zsigmond László/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.