Ragyogó arcok kontra elhibázott színek - sminkmustra a Met-gálán

MET gála smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Met-gála az év egyik legjelentősebb divateseménye, és idén sem volt ez másként. A ruhák terén is akadtak hatalmas meglepetések és elrontott szettek, de lássuk, mi a helyzet a sminkeléssel. Larion Oscar sminkmester a Life.hu-nak megmutatta kedvenc sztársminkjeit, és elárulta azt is, kik hibáztak látványosan. 

Pazar és látványos bevonulások színtere volt a Met-Gála, a keleti kultúra mély nyomot hagyott mindenkiben, aki jelen volt. Volt, aki gigantikus omlettjelmezben vonult, de megjelent a termékenység istennője, a tűz őrzője is. Természetesen a jellegzetes kínai motivumokkal tarkított pongyolaszerű ruhaköltemények, a pizsama, a köntös is telis-tele virág díszítéssel. Versenyt lehetett volna rendezni, ki milyen hosszú uszályt húzott maga után, de az áttetsző ruhák terén is komoly harc alakult ki. De lássuk, kiknek sikerült úgy igazán a sminkjük.

Akiknek sikerült a smink

Rihanna

Míg akkor is, ha a rossz nyelvek gigantikus omletthercegnőként ércelődnek rajta, fenséges volt a belépője. Tökéletes összhangot alkotott az énekesnő személyisége és az öltözete, a kiegészítőiről nem is beszélve. Sminkjének titka a tökéletes alapozás, arcformázás, a jól megválasztott színek összhangja. Izgalmas volt a tusvonal, aminek a külső íve párhuzamosan futott a kiegyenesített szemöldökével, finom megoldással érzékeltetve a kelet stílusjegyeit. A szépségflastrom az arccsonton még inkább érzékivé varázsolta megjelenését. Ajakrúzsa természetes, enyhén púderrózsaszín az ártatlanság érzékiségével, remek választás volt!

Forrás: AFP/Larry Busacca

Adriana Lima

Egyszerűen misztikus és pazar volt a megjelenése. A fekete, frufrus hajához azok a titokzatos szemek csodálatosan passzoltak. Tökéletes alapozás, arccsontkiemelés, a hajszínéhez igazított szemöldökformázás, a fokozatos átmenettel kialakított, füstös hatású szemfestés és az az érzéki borvörös ajakrúzs, amivel megkoronázta az amúgy is fenséges megjelenését.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Katy Perry

A Jeremy Scott által tervezett, graffitifirkára emlékeztető ruha jól passzolt Katy rövidre vágott hajához, lázadó külsejéhez. Sminkje tökéletes összhangban volt megjelenésével. Makulátlan alapozás, a hajszínhez igazított és élénkített szemöldök, a füstös hatású szemfestés barna-fekete kombinációval kemény és lágy hatás egyben, hozzá egy természetes árnyalatú ajakrúzs - szuper párosítás volt.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Anne Hathaway

Egyszerűen fenséges volt, mind az arany ruhát, mind a kiegészítőit tekintve - és a sminkje, na ezt már szeretem! Tetszik, hogy nem a sminket látom, hanem a női értékeket. Természetes alapozás, finoman kiemelt arccsont, szépen ívelt és élénkített szemöldök, finom árnyékolás a szemhéjon, természetes hatású ajakrúzs. Bravó!

Forrás: AFP/Larry Busacca

Kim Kardashian

A termékenység istennőjeként vonult végig a vörös szőnyegen, szinte meztelenül. Van még olyan testrésze, amit nem láthatott a nagyérdemű? Csak a tollrengeteg, amit maga után húzott, emlékeztetett ruhára. Sminkje - mint mindig - ezúttal is makulátlan volt. Ő aztán biztosra ment, amolyan Kardashian-módra. Tökéletes alapozás, árnyékolás, arckiemelés finom fényekkel és földszínekkel élénkített szemfestés, nude ajkak - pazar volt a végeredmény.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Rita Ora

Vissza az alapokhoz. Az énekesnőnek a védjegyévé vált a hidrogénszőke haj (ami most még fehérebb lett), fekete, karakteres szemöldöke és izzó vörös ajkai - ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Tom Forddal és Madonnával karöltve pózolt a vörös szőnyegen, egyszerűen fenséges piros ruhájában. Sminkje tökéletes volt megjelenéséhez és az alkalomhoz. Láthatatlan alapozás, arckiemelés, kissé erősre élénkített, ám szép ívű szemöldök és az ellenállhatatlan "Rita-vörös" ajkak. Pompázatos volt, mint mindig!

Forrás: AFP/Larry Busacca

Beyoncé

Mindenkinek tátva maradt a szája, amikor Beyoncé megjelent a Givenchy-"ruhában", ami eszméletlenül pazar volt, akárcsak a tökéletesen kidolgozott, természetes hatású sminkje. A szezon trendi, fényes hatású alapozása, highlight az arccsonton, finom csontosítás, érzéki bézs-arany kombó, pici mélybarnával kontrasztosított szemfestés, szépen hangsúlyozott szemöldök, érzékien természetes ajakrúzs tökéletes választás volt!

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Akiknek még van mit tanulniuk a sminkelésről

Amanda Seyfried

Haja középen szétválasztva, szorosan hátrafogva, így az arca szép hangsúlyt kapott. Természetes üde alapozás, finoman árnyékolt szem és hozzá egy burgundi rúzs, hmmm... Ez kissé túl hirtelen, túl sok ehhez az összképhez. Ha a vízvonalába csempészett volna egy kis feketét, azzal szűkítette volna a szemét, és a végeredmény is egészen más. Sőt az is jobb lett volna, ha egy világosabb árnyalatú rúzzsal élénkíti telt ajkait.

Forrás: AFP/Larry Busacca

Sarah Jessica Parker

Ő volt a tűz őrzője, a fekete, elegáns ruhája díszítésében finoman visszaköszönt a piros, de fejdísze uralta a megjelenését. Sminkje kissé nyúzott hatást keltett, bár az összképet nézve egyben volt. De feltűnt enyhén közel ülő szeme, amihez előnyösebb lett volna a klasszikusnak számító két színnel való árnyékolás. Azaz a szemzugban világosabb és kifelé mélyülő satírozás, ami egyensúlyt teremtett volna a szemtávolságot illetően. Valamint egy élénkebb ajakrúzs jobban passzolt volna az éles piros-fekete kombinációhoz.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Claire Danes

Fáradt méregzöld árnyalatú, izgalmas ruhájához, barackos bőréhez próbált megfelelő árnyalatú ajakrúzst választani, de nem sikerült. Túl kemény lett a megjelenése ettől a színtől, a fénylő homlokáról pedig hiányzott a púder. Egyébként nagyon szép lett volna a sminkje, ha egy élénkpiros ajakrúzst választ.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Dakota Johnson

A fiatal sztár túltolta, mármint a tusvonalat. Kissé lenge, diszkókirálylányos Chanel ruciban parádézott a vörös szőnyegen. Még ha nem is passzolt az alkalomhoz a ruhaválasztása, nagyon jól mutatott benne. Sminkje minimalista volt, teljesen egyben lett volna egyébként, ha nem húzza túl azt a kifelé vastagodó tusvonalat, majdnem a szemöldöke külső széléig.

Forrás: AFP/Larry Busacca

Katie Holmes

A Katy Perry-imitátor. Nem tudtam eldönteni, hogy parókát visel, vagy arra a fazonra vágatta a saját haját, ami Katy Perry egykori korszakára emlékeztetett. Nagyon rosszul festett ebben a cuccban! Értem én, hogy a grafitszürke ruhához és fekete hajhoz próbálta a füstös hatású szemet festeni, de nagyon sok volt, sajnos nem sikerült túl előnyösen. Katy Perry már foglalt, légy önmagad, kedves Katie!

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Lady Gaga

Turandot hercegnőként borzolta a kedélyeket. A fekete, kimonószerű köpenyhez a sminkje kissé kemény lett. A szép alapozás, arckiemelés és szemhangsúly mellett kiragyogott élénkfekete, egyenesre kihegyezett szemöldöke, ám ez nem volt számára túl előnyös, még akkor sem, ha alkalmazkodott a gála tematikájához.

Forrás: AFP/John Lamparski

Miley Cyrus

Feketére festett, rövid, oldalválasztékosan lenyalt frizurája, hangsúlyos szemöldöke, hatalmas szemei uralták Miley megjelenését. Furcsa párosítás a ruhaválasztása és a sminkje. Egy picit élénkebb színekkel dobtam volna fel szemfestését vagy egy élénkebb ajakrúzzsal, mert így kissé démoni lett a megjelenése.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Larion Oscar sminkmester Oscar-kedvenceihttp://www.life.hu/trend/20150223-oscar-2015-larion-oscar-sminkmester-kedvencei.htmlHa valaki, hát Larion Oscar biztosan tudja, milyen sminket illik viselni a vörös szőnyegen. A sminkmester a Life.hu-nak elmondta, kik voltak az ő nagy kedvencei az idei Oscar-gálán, és hogy kik vétettek látványos sminkbakit. TrendAFPMesés sminkek, imádnivaló szettek - Larion Oscar legnagyobb Grammy-kedvenceihttp://www.life.hu/trend/20150205-grammy-gala-legszebb-sminkek-larion-oscar.htmlHiába választ az ember lánya varázslatosan szép, vagy eszméletlenül szexi ruhát, egy rosszul elkészített sminkkel azonnal tönkreteheti az összhatást. Larion Oscar sminkmester elárulta, melyek voltak a kedvenc szettjei és sminkjei a Grammy-gála elmúlt 20 évéből.TrendOrigoAz arc éke a tökéletes szemöldök - Larion Oscar sminkmester tippjei 2015 tavaszárahttp://www.life.hu/trend/20150323-a-tokeletes-szemoldok-2015-tavaszan-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlA legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök idén tavasszal. Trend--Akkor és most: Így festettek életük első Oscar-gáláján a 2015-ös női jelöltekhttp://www.life.hu/trend/20150223-akkor-es-most-igy-festettek-eletuk-elso-oscar-galajan-a-2015-os-noi-jeloltek.htmlMinden Oscar-gála felér egy divatbemutatóval, ezért utánajártunk, hogyan festettek az idei női jelöltek életükben először az Oscar vörös szőnyegén.Trend--A tűzpiros nyert, a hófehér volt a legnépszerűbb - Ki volt a 2015-ös Oscar-gála legragyogóbb csillaga?http://www.life.hu/trend/20150223-oscar-2015-ilyen-ruhaban-voltak-a-sztarok-a-voros-szonyegen.htmlA nude árnyalatok helyett idén a klasszikus színeké volt a főszerep a 87. Oscar-gálán. Rosamund Pike szebb volt, mint valaha, ám nálunk a hűha-élmény idén is elmaradt. TrendOrigoKim, JLo és Beyonce még nem unja, mi már igen - a legmerészebb áttetsző ruhák a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20150505-kim-jlo-es-beyonce-meg-nem-unja-mi-mar-igen-a-legmereszebb-attetszo-ruhak-a-voros-szonyegen.htmlA hétfő esti Met-gálán a három legkerekebb fenekű grácia, Kim Kardashian, Beyonce és Jennifer Lopez is áttetsző estélyire szavazott. Tőlük nem is vár mást az ember lánya, hiszen mindhárman odavannak azért, hogy lehetőleg minél többször mutassák meg szupernőies testüket. De lássuk, hányszor játszották ezt el a vörös szőnyegen. TrendAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.