Szépségbakik magyar módra - íme a legtöbb hiba a sminkelésben, amit itthon a nők elkövetnek

Forrás: Thinkstock -
smink sminkbaki Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen biztosan veled is megesett már, hogy egy kevésbé előnyös árnyalatú rúzst kentél az ajkadra, vagy épp durva pandaszemet sminkeltél magadnak. Kíváncsiak voltunk, egy hozzáértő szerint melyek azok a sminkbakik, amiket a magyar nők a leggyakrabban elkövetnek - Larion Oscar sminkmester máris elmeséli a tapasztalatait!

Pamela Anderson-szerű ajkak

A kilencvenes évek stílusa nagy hatást gyakorolt a hölgyekre, már ami a telt ajkak utáni vágyat illeti. A méltán népszerű szexszimbólum, Pamela Anderson sminkjének stílusjegyei máig konzerválódtak: sötét színnel túlrajzolt, éles ajakkontúr, az ajak közepébe ellenpontként pedig egy kis rózsaszín szájfény. Hmmm...lehet így is, de aki ilyet sminkel, biztos tudja, hová pozicionálja magát.

Oscar tippje

Van ennél sokkal kifinomultabb megoldás, ha teltebb ajkakat szeretnél: tegyél egy kis korrektort az ajkaidra, és szépen dolgozd el a felületen. Ez a turpisság azért kell, hogy tartós legyen a rúzsozás! Majd válassz egy természetes árnyalatú ajakkontúr ceruzát. Maximum egy ceruzahegy vastagságnyira az eredeti ajakkontúr fölött alakítsd ki a körberajzolást. Ezt követően satírozd a színt az ajak közepe felé. Tegyél fel az ajakkontúr-ceruzával harmonizáló árnyalatú ajakrúzst, de az alsó ajak közepébe 2-3 árnyalattal világosabbat használj, szépen dolgozd össze, és kész is. Ha fokozni szeretnéd a még érzékibb hatást, tehetsz magas fényű vagy vizesen csillogó szájfényt az ajkadra.

Forrás: Thinkstock

Elkenődött szemceruza

Csíkokat húznak, összeáll, elkenődik... Az egyik legközkedveltebb termék, amit majd minden nő használ, az a szemceruza. De nem értik, hogy miért mászik el, csúszik el a helyéről, és kellemetlenül összeáll egy csíkba a nap közepére a szemhéjon. Vegyünk egy példát: tegyük fel, hogy nem használsz alapozót és púdert, és a bőrre, ami faggyút termel, és egy zsíros felület, teszed a krémes állagú ceruzát. Automatikus kölcsönhatásba lép a két "csúszós" réteg. A természetes faggyú és a krém, hát persze, hogy elcsúszik egymáson.

Oscar tippje

Fontos, hogy a felhasználó igényeihez igazodva válaszd meg a szemceruza fajtáját. Mert hát nagyon sokféle, -fajta létezik. Tartós, klasszikus, dörzsálló, vízálló, fényes, matt, króm textúrájú... A megfelelő szemceruza kiválasztása után hogyan lehet tartós egész nap? Nagyon egyszerűen, egy harmonizáló árnyalatú szemhéjpúderrel fixáld le a kedvedre megrajzolt formát, és garantáltan stabil lesz egész nap, nem kell attól félned, hogy elcsúszik a helyéről.

Forrás: Thinkstock

Minél sötétebb, annál jobban fed az alapozó

Gyakran látok fejeket szaladgálni a testüktől külön életet élve. Nem az alapozó szín fed, takar jobban, hanem a textúrája. Ugyanakkor a sötétebb színre alapozástól nemcsak nyúzottabb az összhatás, hanem öregít is.

Oscar tippje

Az alapozó színének kiválasztása nem olyan bonyolult: akkor szép, ha láthatatlan marad. Azaz mindig a jelenlegi bőrszínedhez válasz alapozót, ITT találsz is hozzá segítséget!

Forrás: Thinkstock

Pandamaciszerű szemfestés

A titokzatosság, ami mindenkit rabul ejt. Kifürkészhetetlen, sejtelmes és fenséges megjelenést kölcsönöz mindenkinek. Igen, mindenkinek jól áll a füstös hatású szemfestés, de nem mindegy, hogyan csinálod!

Oscar tippje

Készíts titokzatos füstös szemeket, "pandamaci" helyett. Ez a technika és színpárosítás az, ami mindenkinek jól áll. Mellesleg nagyítja is a szemet.

A szépen lealapozott arc és szemhéj után tegyél egy törtfehér alapszínt a mozgó szemhéjra, majd egy középbarna szemhéjpúdert a szem külső szélétől, szemközépig besatírozva és a mozgó szemhéj mélyítő vonalig.

Ezután egy tartós, éjfekete, puha szemceruzával kontúrozd alul-felül a szempillatövet. Finoman satírozd el a kontúr széleit. A ceruzával körülhatárolt részekre fekete szemhéjpúdert satírozz, szép átmenettel a szem külső sarkánál csak a mélyítő vonalig. Végezetül a kontúrszéleket finoman mosd át a barna szemhéjpúderrel. A fekete ceruzával kiemelheted a vízvonaladat is, így még titokzatosabbá teheted a szemedet. Így szűkíted a tekintetedet. Ha kicsi szemed van vagy mélyen ülő, ne feketével, hanem csontszínnel vagy fehérrel emeld ki a vízvonalat, mert optikailag nagyítja a szemet. A legvégén tedd fel szempilláidra a fekete, dúsító szempillaspirálodat. A legelegánsabb, ha ajkadat természetes árnyalatú ajakrúzzsal fested ki hozzá.

Természetesen füstös hatású szemet nem csak fekete színnel lehet készíteni. Minimum két szín kell a kialakításhoz, igazából csak a képzeleted szab határt. A mindennapokban is alkalmazható, nappali sminknél is. Technikailag csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl sok, és hogy csak a mélyítő vonalig szabad az árnyékolást kialakítani.

Forrás: Thinkstock

Rossz árnyalatú rúzs

A rúzs a csábítás második legfontosabb kelléke. De úgy látom, hogy a megfelelő szín kiválasztása nehézségeket okoz. Sokan nem tudják eldönteni, melyik szín előnyös számukra. A legfontosabb tényező, hogy mindenkinek más és más a személyes kémiája, ezért az ajakrúzst mindig az ajkakon kell kipróbálni. A meghatározásához fontos figyelembe venni a bőrszínt is.

Forrás: Thinkstock

Oscar tippje

A tél típus bőrszíne világos, rózsaszínes a hozzá passzoló rúzsszínek a classic red, a borvörös, hot plum, élénk pink, misztikus lilák, a fuchsia árnyalatai.
A tavasz típus bőrszíne meleg tónusú, barackos árnyalatú bőr, gyakran szeplős. A hozzá passzoló rúzsszínek a nude, barackos árnyalatok, rózsaszínek, lazac, coral, narancs, narancsos piros.
A nyár típus bőrszíne a tipikus porcelánbőr, a hozzá passzoló rúzsszínek a nude, pasztell rózsaszín, lazac, mályvás árnyalatok, lilás tónusok, hideg piros.
Az ősz típus bőrszíne, sötétebb bőrszín, bézstől egészen a kreolig terjed, a hozzá passzoló rúzsszínek a nude, barackos, narancs, terracotta, barnás árnyalatok, rézvörös, a bogyós színek, a mélyvörös, erdei gyümölcsök árnyalatai.

Szuper sminktrükk júniusra: használd a zafírkéket!http://www.life.hu/trend/20150527-szuper-sminktrukk-juniusra-hasznald-a-zafirkeket-larion-oscar-tippjei.htmlVégre itt a nyár, próbálj ki valami egészen újat, már ami a sminkedet illeti. Larion Oscar sminkmester most mutat egy olyan árnyalatot, ami mesésen passzol szinte az összes szemszínhez, és istenien kombinálható a nyár legütősebb színeivel. TrendThinkstockSzeplős vagyok, hogyan sminkeljek?http://www.life.hu/trend/20150527-sminktipp-szeplos-lanyoknak-larion-oscar-sminkmester-trukkjei.htmlBorzasztóan szexi tud lenni egy bájos, szeplős arc, a sminkelésnél azonban a szeplős hölgyeknek nem árt néhány trükköt elsajátítaniuk. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. TrendThinkstockSminkelj a körömlakkodhoz, és imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150425-larion-oscar-sminkmester-trukkje-sminkelj-a-koromlakkodhoz.htmlRajongsz az álomszép tavaszi sminkekért, és legalább annyira a körömlakkokért is? Hozd összhangba a külsődet, és sminkelj a lakkodhoz - Larion Oscar sminkmester el is árulja, mire figyelj oda!TrendThinkstockSminkelj magadnak nagyobb, látványosabb szemet! http://www.life.hu/trend/20150416-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkelj-magadnak-nagyobb-szemet.htmlTe is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. TrendThinkstockRúzs apró ajkakon - miért ne? Ravasz trükkök Larion Oscar sminkmestertőlhttp://www.life.hu/trend/20150409-smink-ls-szepsegapolas-ruzs-kis-ajkakra-larion-oscar-trukkjei.htmlOdáig vagy a mámorítóan szép tavaszi rúzsokért, ám túl picinek gondolod az ajkaidat ahhoz, hogy ilyesmit bevállalj? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan viselheted mégis kedvenc tavaszi színeidet – lesd el a profi trükkjeit!TrendThinkstockRagyogj az orgona csodás színeiben - sminkelj lilával, és imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150430-larion-oscar-sminkmester-sminktippjei-orgonalila-smink.htmlLilával sminkelni élvezet, mert ez a szín egyszerre nyugtat és energizál, ellazít és megerősít, hangulatingadozások idején különösen előnyös. Sőt, a lila aktiválja az agy kreatív központját, így szellemi frissességet ad. Ha még sosem használtad a sminkelésben, most itt az ideje - Larion Oscar sminkmester is erre buzdít!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.