Ombre másképp, hullámos bubi és a többiek - bemutatjuk 2015 őszének legmenőbb frizuráit

frizura melír ombre szépségápolás hajfestékek mesterfodrász Vadon Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén ősszel divatos még az ombre hajfestés? Most már azok is bubit vágatnak, akik eddig tartózkodtak tőle? Milyen színek hódítanak az új szezonban? Vadon Zolit, a Life.hu hajszobrászátkérdeztük az új frizuratrendekről. Izgalmasak lesznek, efelől semmi kétség!

Milyen hajfestés hódít idén ősszel?

Az ombre és annak változataiszerintem nagyon sokáig divatosak maradnak. A korszak egyik meghatározó irányzata az ombre, ami innentől kezdve mindig fel fog tűnni valamilyen formában. Bár pár éve már az egyik nagy fodrászati márka bemutatta ezt a festési technikát, várni kellett a berobbanásával. Egyre több irányzata van, amik most ősszel nagyon népszerűek lesznek.

Forrás: Redken

A balayage sokkal természetesebb hatást kelt, a copacabana pedig egy melírozási forma, és abszolút olyan laza frizura, mintha épp a tengerpartról jöttünk volna. És ott van még a sombré is, ami lehetne más néven ombre light – itt sokkal kisebb a kontraszt a hajtő és a hajvégek között. A szabadkezes melírozási technikák nagyon népszerűek; itt abszolút a fodrászra van bízva, mely részeket készít el világosabbra és sötétebbre.

Forrás: Wella

Festés vagy melír?

Legyünk bátrabbak annál, mintsem hogy egyszínűre festessük tincseinket! Ha választanom kellene, azt mondanám, a festés hódít majd, egy kis melírral megspékelve.

Forrás: trevorsorbie.com

Marad a bubi egyeduralma?

A bubi az elmúlt években volt csúcsponton, most már a hosszabb irányzatok népszerűbbek. Sok potenciál van még ebben a formában; fel lehet nyírni például az egyik oldalt, vagy enyhén asszimetrikusan növeszteni. Akinek ilyen haja van még és nagyon szereti, de vágyik egy kis változatoságra, annak javaslom, hogy a vasalás helyett próbálja ki a hullámosítást; ezáltal új hangulatot kap az egész frizura. Merjünk tanácsot kérni a fodrászunktól, hogy az ő általa megálmodott fazont miképpen tudjuk még hordani.

Forrás: sassoon.com, Wella

Life.hu tipp

Az őszi sminkek mindig sokkal izgalmasabbak, mint a nyáriak, amikor a kánikula miatt a lehető legkevesebb festékből próbáljuk kihozni a maximumot. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mire számíthatunk idén ősszel a sminkek terén.

Ha valaki hosszú hajra vágyik, milyen fazon lesz igazán trendi?

A frufrut hagyjuk kicsit lenőni két oldalra, amit bátran fésülhetünk akár mind a két irányba. Fő a változatosság, merjünk változtatni! A hölgyeknek javaslom, hogy inspirálják hajszobrászukat néhány új frizura fotójával, olyanokkal, amikbe elsőre beleszerettek.

Forrás: Wella

Szőke, barna, vörös, fekete – idén mi a sláger?

A természetes szőke és árnyalatai lesznek most a nyerők.

Forrás: Redken, Toni&Guy

Hogyan kezdjünk neki az őszi hajápolásnak?

A nyár általában nem múlik el nyomtalanula hajvégeken sem. A napsütéses órák száma, a magas hőmérséklet, a tenger sós vize, a hajvasalás mind mind komoly igénybevételnek teszik ki a hajat. Javaslom, hogy ősszel kicsit ügyeljünk jobban a hajápolásra pakolásokkal, kényeztető holmikkal, ezzel felkészítve a hajat a hidegebb időszakra. Otthon is sokat tehetünk a tincsek szépségéért. Szerencsére minden márka széles kínálattal rendelkezik hajpakolások terén. Ügyeljünk a sampon kiválasztásra, emellett balzsam rendszeres használata is fontos. Persze mindenből mértékkel! Időről időre javasolt a hajra erősebb époló holmikat is használni, például maszkot vagy pakolást. De a hajolaj is megújítja a hajvégeket, persze itt se essünk túlzásokba. Akik vasalják a hajukat, használjanak hővédő permetet - hosszútávon meglesz a hatása. Kis odafigyeléssel sokat tehetünk otthon hajunk egészségért!

1. Pantene 2. Toni&Guy 3290 forint 3. L'oreál Elseve 1699 forint 4. Neutrogena 5. The Body Shop 6990 forint 6. L'Occitane

Itt az ősz - te változtatsz a frizurádon?

Vörös, szőke, hosszú vagy rövid - melyik frizura áll legjobban Liptai Claudiának?http://www.life.hu/trend/20150920-liptai-claudia-haja-melyik-all-neki-jobban.htmlLiptai Claudia ismét stílust váltott - ezúttal hidrogánszőke, rövid hajjal borzolja a kedélyeket. De láttuk már őt számtalan más frizurával is. Szerintetek melyik állt neki a legjobban? Trend--Megmutatta vadonatúj frizuráját Horváth Éva: Fotó!http://www.life.hu/trend/20150919-horvath-eva-oszi-hajujjaepitesen-jart-es-instagramra-posztolt-rola.htmlA híresség, aki legutóbb követői elé tárta, miképpen kell zebraként futni, most újra posztolt közösségi oldalára.Trend--Alig lehet ráismerni! Új frizurára váltott Katherine Heiglhttp://www.life.hu/trend/20150812-katherine-heigl-platinaszoke-frizurara-valtott.htmlA Grace klinika egykori sztárja elmondása szerint még szokja új hajszínét, de férjének állítólag nagyon bejön!Trend--Így változott a menyasszonyi frizuratrend 60 év alatthttp://www.life.hu/trend/20150804-igy-valtozott-a-menyasszonyi-frizuratrend-az-elmult-60-ev-alatt.htmlAhogy múlnak az évek, úgy változik a világ és vele a divat is. Egy azonban örök: minden menyasszony ragyogni szeretne életének legfontosabb napján.TrendOrigoKeresztes Ildikó merész frizurával hódíthttp://www.life.hu/trend/20150508-keresztes-ildiko-enekesno-meresz-frizuraval-hodit-de-leszogezte-nem-maganeleti-valtozas-miatt.htmlMerész döntésre szánta el magát Keresztes Ildikó. A népszerű énekeső régóta dédelgetett vágyát váltotta valóra: rövid, vagány frizurát vágatott magának.Trend--Nagy Adri frizurája mindent visz!http://www.life.hu/trend/20150815-nagy-adri-enekesno-a-joban-rosszban-sztarja-szuper-frizurat-villantott.htmlKinek kell az unalomig elcsépelt virágos hajpánt és társai, ha olyan frizurát is készíhetünk, mint Nagy Adri? Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.