Kell a szájkontúr, de nem mindegy, hogyan használod!

Forrás: Thinkstock -
szájkontúr rúzs szépségápolás smink ajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár éve vesztett a népszerűségéből a kontúrozás, manapság azonban újra hódítanak a szájkontúrceruzák. Tanuld meg őket profi módon használni Larion Oscar sminkmestertől!

Élvezd fesztelenül a pillanatot! Legyél körültekintő a tökéletes rúzsozás, valamint a tartós hatás érdekében - megmutatom, hogyan használd az ajakkontúr-ceruzát!

Forrás: Thinkstock

Mielőtt bármilyen színnel illetnéd ajkadat, először készítsd elő a terepet.

Akár természetes, akár szenvedélyes ajkakat szeretnél, mindenekelőtt radírozz, legalább hetente egyszer, hiszen csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs.

Az ajakradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, megszünteti a kicserepesedést, és érzékien puha, egyenletes felszínt eredményez, amin már jól mutatnak a színek. Nagyon fontos a mindennapi ajakápolás, mert ajkunk szerkezetében nincs faggyúmirigy, pigment, ezért sokkal érzékenyebb mindenre, körültekintő gondoskodást igényel.

A tökéletes kontúrozás lépésről lépésre

Először a kupidóívet, a felső ajkad közepén a V alakot jelöld ki, majd az alsó ajkad alsó ívét középen, ez után az ajakszegleteket, majd kösd össze a kijelölt részeket belülről kifelé haladva. Ha összekötötted, satírozd ajkad egészére a kontúrceruzát, és jöhet a harmonizáló rúzs, illetve szájfény a végén.

Az élénk színű ajakrúzsokhoz majdhogynem kötelező harmonizáló színű ajakkontúrt használni a tökéletes végeredmény érdekében!

A legfontosabb szabály, hogy az ajakkontúr-ceruza színe mindig harmonizáljon a rúzs színével.

Forrás: Thinkstock

A tökéletes színválasztás szabályai:

A világos, meleg színek teltebbnek, míg a sötét, hideg árnyalatok optikailag vékonyabbnak mutatják az ajkakat.

Roppant előnytelen az éles, sötét kontúr, még a 90-es években sem állt jól senkinek, még a legendás szexszimbólumnak sem: Pamela Anderson ebben az időben éles, barna kontúrt használt rózsaszín rúzzsal párosítva.

A szájkontúrceruza színe ne legyen sötétebb, mint a rúzs színe! A ceruzát ne éles, szó szerinti körbekontúrozásra használd, hanem satírozd ajkad egészére a színt, így tökéletes alapot biztosít.

Ha teltebb hatást szeretnél,

akkor is törekedj a természetes kinézetre, ezért ajkaid külső vonalát élénkítsd, majd satírozd ajkad egészére a ceruza színét, de az alsó ajkad közepét hagyd szabadon. Harmonizáló színű rúzzsal fesd be ajkaidat, és az alsó ajkad közepére két árnyalattal világosabb színt tegyél!

Semmiképpen ne rajzold túl ajkaidat, mert harsányan látszani fog a túlzás.

Forrás: Thinkstock

Ha mindenképp nagyobb ajkakat szeretnél, akkor a kupidóívet emeld meg, de figyelj arra, hogy az ajkaid szegletében záródjon. Egyenletesen satírozd ajkad felszínére a ceruza színét, majd erre tedd a harmonizáló színű ajakrúzst. Az ajakkontúr-ceruza az ajak egészére satírozva egy tökéletes alapszínt és felszínt biztosít, tartósabbá téve az ajakrúzst.

A teltebb hatást még lehet fokozni egy ügyes kis csellel.

Az ajakkontúrozás után tegyél a kupidóívre highlightert, vagy bőrszínű fényes krémet; ez a lelágyított és fénnyel kiemelt rész optikailag teltebbnek mutatja ajkaidat.

Tartós hatás eléréséhez az ajakápolás után használhatsz ajak báziskrémet. A báziskrém egyenletes, selymes felszínt biztosít, általa még tökéletesebben kontúrozhatsz, és szebben mutat majd a rúzs vagy a kedvenc szájfényed is.

Új őrület a kétszínű ajak - ezt imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150804-ruzsozz-2-ruzzsal-larion-oscar-tippjei.htmlVége az unalmas egyszínűségnek! Íme az új őrület!TrendThinkstockMi kerül az ajakra 2015 tavaszán? Megmutatjuk!http://www.life.hu/trend/20150305-larion-oscar-sminkmester-elarulja-milyen-ruzs-a-trend-2015-tavaszan.htmlJólesik egy kis szín a téli szürkeség után. Ha nem szeretsz órákig sminkelni reggelente, akkor is van megoldás: egy mámorító színű ajakrúzs mindig feldobja a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulta nekünk, milyen színek hódítanak idén tavasszal. TrendOrigoA színes rúzs halála - a sztárok új kedvence a natúr ajakhttp://www.life.hu/trend/20140314-szepseg-es-smink-a-szines-ruzs-halala-a-sztarok-uj-kedvence-a-natur-ajak.htmlÚgy tűnik, komoly versenytársa lett a narancspiros rúzsnak: a sztárok az utóbbi hetekben ugyanis a natúr ajkakat részesítették előnyben. 2014 lenne a színes rúzs halálának éve?Trend--A piros rúzs maga a tökély: így válaszd ki a megfelelő árnyalatot!http://www.life.hu/trend/20151125-a-piros-ruzs-maga-a-tokely-kinek-milyen-arnyalatot-erdemes-hasznalnia-larion-oscar-tippjei.htmlNem csak idén télen divat a piros rúzs: ez az a sminktermék, amit évtizedek óta töretlenül imádnak és használnak a nők. Sokan félnek tőle, pedig nem kellene: ha megtalálod a hozzád passzoló árnyalatot, egyszerűen odáig leszel érte! Larion Oscar sminkmester most elárulja, kihez milyen tónusok passzolnak a legjobban. TrendThinkstock5 trükk, amitől sokkal tartósabb lesz a rúzsodhttp://www.life.hu/trend/20151006-5-trukk-amitol-sokkal-tartosabb-lesz-a-ruzsod-larion-oscar-tippjei.htmlA rúzsok fénykorukat élik, a nude mellett télre visszatérnek az egészen sötét árnyalatok, a piros, a fukszia és társaik. Ám a rúzs csakis ápolt ajkakon mutat jól, és persze vannak alapszabályok, amiket nem árt betartani a kínos helyzetek elkerülése érdekében. Larion Oscar sminkmester trükkjeit érdemes megfontolni! Trend--Őszi rúzsorgia: 3 szín, amit nem hiányozhat a nesszeszeredbőlhttp://www.life.hu/trend/20150915-oszi-ruzsorgia-smink-3-szin-amit-erdemes-kiprobalni-iden-osszel.htmlTombol a 90-es évek, már ami a rúzsszíneket illeti. Káprázatos a szezon színvilága a nude árnyalatoktól a barnás tónusokon keresztül a részegítő borvörösön át a bíborig. Larion Oscar sminkmester elárulta, melyik az a három fantasztikus szín, amivel Te is trendi lehetsz idén ősszel.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.