5 dolog, amit a korrektorról tudnod kell

Forrás: Thinkstock -
korrektor szépségápolás álcázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha álcázásról van szó, alapvető sminkeszköz. Azt talán már kevesebben tudják, hogy nemcsak az álcázáshoz kiváló, hanem a kiemelésekhez, a frissebb tekintet kialakításához, a karikák eltüntetéséhez, a teltebb, nagyobb, érzékibb ajkak festéséhez.

Korrektorok többféle kiszerelésben és más-más felhasználásra kaphatók.

Létezik folyékony, kompakt, stiftes, ecsetes, ceruza, krémes, erősen és lágyan fedő.

Forrás: Thinkstock

A szem felfrissítésére a fényvisszaverő tulajdonságú az ideális.

Egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj, amit feltehetsz ecsettel, de akár az ujjaddal is. A korrektor alá érdemes primer terméket használni, hogy tartósabb legyen az álcázás. Ez azt is megakadályozza, hogy beüljön a finom kis hajlatokba a korrektor. Fontos, hogy az eldolgozás után fixáld le porpúderrel, hogy még tartósabb maradjon.

Speciális bőrhibákra különböző fajta és színű korrektorokat érdemes használni.

A bőrhibák elkendőzésére (sérülések, szeplők, napfoltok) a bőrszínnel megegyező, krémes korrektort érdemes választani, amik erősebb fedést biztosítanak. Pattanásokra, megpattant hajszálerekre a zöld árnyalatú korrektort használd, majd a bőrszíneddel harmonizáló alapozóval egységesítsd a bőrszerkezetedet. Ha a szem alatti terület sárgás, akkor a lila, ha kékes, akkor narancsos, ha lilás árnyalatú, akkor a sárga színű korrektort alkalmazd. Májfoltot a bőrszínnel megegyező színnel lehet álcázni, majd vízálló púderrel fixálni, hogy tartós maradjon az álcázott terület.

Forrás: Thinkstock

A jól megválasztott korrektorral extra trükköket alkalmazhatsz.

A szem felfrissítésére például ne csak a szem alá tedd a korrektort. A szemzugtól az orrnyereg mentén egy picivel az orr alatt húzd le, majd kösd össze a külső szemzuggal. A körülhatárolt területet világosítsd ki. Ragyogóan természetes és egész nap üde lesz a tekinteted. Ha optikailag nagyobb szemeket szeretnél, akkor tegyél a szemöldökcsontra, a szemzugba és a szemhéj közepére egy kis korrektort, majd az ujjaddal alaposan dolgozd össze az alapozószínnel.

Teltebb ajkak kialakításához, tegyél korrektort az ajkadra,

az ujjaddal szépen oszlasd el, hogy egyenletes legyen a textúra. Ezután az ajakkontúr-ceruzával rajzold meg a kívánt formát, satírozd ajkad egészére a ceruzát, aztán jöhet a rúzs. A teltebb hatást úgy is elérheted, ha az ajakfestés után finoman kontúrozod ajkaid körvonalát a korrektorral.

Így készítsd el a születésnapos Drew Barrymore sminkjét!http://www.life.hu/trend/20160220-igy-keszitsd-el-a-szuletesnapos-drew-barrymore-sminkjet.htmlDrew Barrymore egy igazi kaméleon. Imádjuk kislányos báját, szertelen romantikáját, de akcióhősnőként is bizonyított már. Természetes szépsége pedig az igazi ráadás. A bájos színésznő általában a natúr sminkre szavaz, de ha oda kell tennie magát, akkor nem elégszik meg egy hétköznapi makeuppal. Hogy mi Drew titkos fegyvere? Így készítsd el tökéletes sminkjét! Trend--Lesd el a legújabb sminktrendeket a kifutókról!http://www.life.hu/trend/20160220-a-new-yorki-divathet-legjobb-sminktrendjei.htmlA New York Fashion Week nemcsak a progresszív karizmatikus nőképet testesíti meg, hanem a technológiai újdonságok, valamint az innovatív textúrák megjelenésével új lehetőséget kínál a természetes szépség hangsúlyozására is. TrendAFPSokkoló sminktrendek a New York-i divathétrőlhttp://www.life.hu/trend/20160220-sokkolo-sminktrendek-a-new-yorki-divathetrol.htmlMindig meglep a NYFW az újragondolt ideáival, valamint a technikai újdonságaival. Igazi ínyenceknek és bevállalósoknak maga a paradicsom. Nézzük, melyek a legbevállalósabb sminktrendek a kifutókról! TrendAFPLegyél vadító: sminkeld magad Macskanőnek!http://www.life.hu/trend/20160217-macskano-smink-farsangra.htmlSzexi farsangi jelmezre vágysz? Öltsd magadra a legvadítóbb női szuperhős, Macskanő sminkjét! Várady Polett megmutatja, hogyan készítsd el ezt a dögös make-upot. Trend--5 sminkecset, ami egy nő táskájából sem hiányozhathttp://www.life.hu/trend/20160209-5-sminkecset-ami-elengedhetetlen-a-tokeletes-smink-elkeszitesehez.htmlA napi rutinhoz, a tökéletes hétköznapi smink elkészítéséhez minimum 5 ecsetre van szükség. Ennyivel már makulátlan lehet a megjelenésed Larion Oscar sminkmester tanácsait követve. TrendThinkstockÍgy sminkelj, ha Vízöntő a csillagjegyedhttp://www.life.hu/trend/20160203-igy-sminkelj-ha-vizonto-a-csillagjegyed-larion-oscar-tippjei.htmlMinden csillagjegyhez tartoznak bizonyos személyiségjegyek, amelyek meghatározzák, hogy milyen az alaptermészeted, a mentalitásod és a stílusod. Larion Oscar most azt is elárulja, milyen smink illik hozzád, ha a Vízöntő havában születtél. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.