Kulisszatitkok a New York-i divathétről: mi már tudjuk, hogy sminkelsz majd jövőre!

Forrás: Gettyimage -
divatbemutató szépségápolás smink New York Fashion Week
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Larion Oscar az első hazai sminkmester, aki a legnagyobb tervezők divatbemutatóin dolgozott a New York Fashion Weeken, most beavat a kulisszatitkokba. A pazar ruhák élménye mellett innovatív sminktechnikákkal lehetsz gazdagabb. Íme, a divatmetropolisz legforróbb titkai!

A hidratált bőr titka

Kezdjük a sokat irigyelt modellek bőrével. A fátyolszerű, szinte meztelen hatás érdekében fátyolmaszkokkal tökéletesítették a hidratált bőr kinézetet. Ez 15 perc alatt újjáéleszti a dehidratált bőrt, így egész nap ragyogóan feszes és üde lesz tőle a kinézet.

Forrás: GettyImage

Minden az alapozásról

Három alapozástrend uralkodik majd a következő szezonban. Vége az agyonmaszkírozott hatásnak és a korábban elfajzott arckontúrozásnak!

  • A tökéletes matt (nomakeup) hatás: a bőrszínnel megegyező HD-alapozóval egységesítjük a bőr színét, majd az egy árnyalattal világosabb folyékony korrektorral kivilágosítjuk a szem alatti területet, és fixáláshoz a HD finomságú transzparens púderrel tökéletesítjük az arcot.
  • A tökéletes fényes (nomakeup) hatás: amihez elegendő egy új generációs BB krém, amivel egységesítjük az arc színét, a szemöldököt finoman élénkítjük a hajtő színével harmonizáló árnyalatú szemöldökceruzával, és alaposan kifésüljük a felesleget. A szempillákat egy áttetsző szempillabalzsammal kényeztetjük. A mozgószemhéjra, az arccsontra (highlightként), valamint az ajak természetes kinézetéhez egy színtelen ajakbalzsamra lesz szükség.
  • Az ultrafényes (nomakeup) hatás: sokkal inkább a fény játékára épít, mint a korábban elhíresült maszkszerű arckontúrozásra. Mi a titka ennek a fantasztikus sminknek? A HD finomságú folyékony alapozóval egységesítjük a bőr színét, ezután krémes highlighttal kiemeljük az arccsontot, a szemöldökcsontot, valamint a Cupido-ívet. Az arccsont alatt a bőr színével harmonizáló árnyalatú árnyékolót használunk, ami lehet krémpirosító vagy bronzosító, de a legfontosabb szabály, hogy maximum két árnyalattal legyen sötétebb, mint az alapozó színe. A szemöldököt a hajszínhez élénkítjük, és alaposan kifésüljük a felesleget. Az ajak színe fahéjtónusú.
Forrás:GettyImage

Mi kerüljön a szemhéjakra?

A szemkiemelés új dimenziója a grafikus tusvonaljátékok:

  • Nagyon könnyedén elkészíthető minimalista hatású szemjáték, ha az alsó vízvonalat egy fekete szemceruzával kiemeljük, és egy picit cicásan túlhúzzuk.
  • Merészebb hatáshoz kontúrozd körbe a szemed alul-felül a fekete khol szemceruzával, majd a külső sarkát ívesen húzd túl, mintha egy tusvonalat készítenél.
  • Futurisztikus hatáshoz tegyél arany szemhéjpúdert a mozgó szemhéjadra, majd egy precíz tussal a szemhéjad közepétől ívesen húzz egy tusvonalat. A szemzugnál befelé nyújtsd meg, és alakítsd az ívet a mélyítővonal irányába.
  • Az urbánus fehér tusvonalhoz csak egy fehér szemceruzára lesz szükséged, hogy trendi legyél.

A szemfestéstechnikák mellett új színekkel gazdagodunk jövőre:

  • Ezüst: a napbarnított bőrszínhez, barna ajakrúzshoz tökéletes. Ezüstszínű szemhéjkrémmel kontúrozd alul-felül a szemed, az éteri kontrasztot a fekete szempillaspirál koronázza meg.
  • Kobaltkék: igazi fashionista csemege ez a geometrikus hatású kék szemfestés. A szemzugtól húzz egy egyenes vonalat a mélyítővonallal párhuzamosan a szemöldök széléig, majd a körülhatárolt területet egyenletesen fesd be a kék színnel.
  • A jeges csokoládé: az izgalmas hatáshoz válassz egy hideg, mélybarna árnyalatú, matt szemhéjpúdert. Satírozd a színt az alsó szemhéj külső szélétől a szemhéj közepéig, majd a szemzug alá tegyél egy halvány pöttyöt.
  • A mandarin: ez lesz a következő szezon feketéje, azaz a legközkedveltebb szín 2017-ben. A legtöbbet ez a szín bukkant fel különböző kombinációkban a kifutókon. Készíts ezzel a szenvedélyes, friss színnel egy füstös hatású szemfestést, szempilláidat fekete szempillaspirállal fesd ki hozzá, tegyél fel egy fényes hatású, nude árnyalatú szájfényt, és máris a jövőben érezheted magad.
Forrás: Gettyimage

Rúzsorgia

A rúzstrend is változik jövőre. A matt rúzsok fényes környezetben élik túl az elvirágzást. Azaz fényes alapozáshoz vagy fényes szemhéjfestéshez illik a legjobban, így újszerű és élénk lesz a megjelenésed. Az új trendi árnyalatok pedig a következők: az izzó élénk narancs, a bársonyos élénk piros, a ciánkék, a mély burgundi csillámmal fűszerezve, valamint divat lesz a kétszínűség is. A cseresznyepiros és magenta kombinációja igazi csemege a divatmániásoknak.

67 éves lett a világ legelső szupermodellje! Így írta át a divat történelmét Twiggyhttp://www.life.hu/trend/20160916-twiggy-a-vilag-elso-szupermodellje-67-eves-lett.htmlHatalmas őzikeszemek, rövid haj, extrémen vékony testalkat, ő volt Twiggy, aki az 1960-as években meghódította az egész világot, hatására éles kanyart vett a divat története. Trend--Leszerepeltek! Ők voltak az Emmy-gála legrosszabbul öltözött celebjeihttp://www.life.hu/trend/20160919-ok-voltak-az-emmy-dijatado-gala-legrosszabbul-oltozott-celebjei.htmlVasárnap este rendezték meg a tévés Oscarnak is nevezett Emmy-gálát, ahol a jól öltözött celebek száma nem volt túlságosan magas. A kevésbé ismert színészek lepipálták híresebb társaikat. Nézzük, kik voltak a legrosszabbul öltözött celebek. Trend--"Légy önmagad!" - Ez a sminkmesterek mottója 2016 őszénhttp://www.life.hu/trend/20160916-legy-onmagad-a-szepsegapolasban-is-2016-oszen.html"Be Yourself!" - mondja Larion Oscar, aki szerint eljött az egyéniségek korszaka. A tervezők ugyanis még soha nem hagytak ilyen nagy szabadságot, teret a különcöknek, mint ebben a szezonban. TrendOrigoA legrosszabb, ami egy modellel történhet! A top 10 legnagyobb esés a kifutón!http://www.life.hu/trend/20160915-modellesesek-a-kifuton.htmlEgy rossz lépés, és máris a világsajtóban találhatja magát a kifutón négykézláb ügyeskedő modell, aki egy túlságosan merészre tervezett magas sarkú miatt esett hatalmasat. A legújabb botladozó Bella Hadid lett, aki Michael Kors New York-i show-ján bukott hatalmast. Talán ez is olyan emlékezetes marad, mint Agyness Deyn vagy Naomi Campbell bukása? Idézzük fel a leghíresebb modelleséseket! TrendOrigoRagyogj az indián nyár színeiben! A hónap sminktrükkjehttp://www.life.hu/trend/20160914-a-honap-sminktrukkje-az-indian-nyar-ragyogasa-larion-oscartol.htmlItt az indián nyár: ragyogj a bársonyos napfényben! A naplemente káprázatosan gazdag színvilágát idézi ez a fantasztikus smink is, amit mindenképpen ki kell próbálnod ebben a hónapban. TrendOrigoMa lenne 33 éves Amy Winehouse! Íme, 5 trend, amit tőle tanultunk!http://www.life.hu/trend/20160913-amy-winehouse-33-eves-lenne-ezeket-tanultuk-tole.htmlAmy Winehouse azon legendák közé tartozik, akiket népszerűségük nyomott agyon. 2006-ban megjelent Back to Black című lemeze egyszerűen akkora dobás volt, amiért nem kevesebb volt a "jutalom", mint a világ rajongása. Ez pedig túl sok volt Amy-nek, akit mindeközben férje befolyásolása kemény drogossá és alkoholfüggővé tett. Nem volt visszaút: a 27-esek klubjában talált csak békére. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.