Pirosító vs. bronzosító – Mikor melyiket használjuk?

Forrás: Dreamstime -
szépségápolás pirosító smink bronzosító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozólag, hogy a pirosítót, illetve a bronzosítót mikor használjuk, hiszen az egyéniségek és az igények eltérőek. De nézzük meg közelebbről ezeket a fantasztikus termékeket, amelyek segítségével formázhatjuk is az arcunkat, hogy még előnyösebben nézzünk ki.

Az arcpirosító formázza, előnyösebbé és ragyogóvá teszi az arcot.

Forrás: Dreamstime

A pirosítás akkor tökéletes, ha észrevétlenül illeszkedik a bőr színhez. Egy dologra kell figyelni, ami meghatározza a pontos helyét: az pedig az arcformánk.

  • Az ovális arcformának az arccsonton a legelőnyösebb.
  • A kerek arcformához a halántéktól az arccsont alá szemközépig kell felvinni.
  • A szögletes arcformának az áll a legjobban, ha a járomcsontra teszi a pírt, ívesen a halántékig.
  • A szív és gyémánt arcformájúaknak az orca közepétől kifelé a halánték irányába, laposan kell felvinni a pirosítót.
  • Ha hosszúkás az arcformád, az arcpírt a járomcsonttól lefelé, az arc közepe felé tedd fel.

Minden esetben rétegelve tedd fel az arcpírt, kontúrmentesen! Akkor szép, ha fátyolként illeszkedik az archoz.

Fantasztikus színekben és textúrákban kaphatók arcpirosítók. Van por, krém, folyékony, stiftes, hab állagú.

1. MAC 22 dollár 2. Catrice 1159 forint 3. Rimmel (Rossmann) 1799 forint 4. Essence 1099 forint 5. H&M 1990 forint 6. H&M 1990 forint 7. Pupa 3290 forint

Ha porpirosítót használsz, azt az alapozás és a púderezés után tedd fel. Ha folyékony, hab, stiftes, vagy krémpirosítót választasz, azt közvetlenül az alapozás után tedd fel, és csak a végén fixáld le púderrel. Ha száraz, érzékeny bőröd van, akkor a legideálisabbak a krém, folyékony, illetve a hab állagú készítmények. Ha zsíros bőröd van, akkor a por állagú arcpirosítót válaszd. Por állagú pirosítókhoz használj ferdére vágott szőrecsetet az optimális hatás eléréséhez. Ha krémpirosítót választasz, jó a kerek, de a ferdére vágott ecset is ideális, vagy az ujjaddal is összedolgozhatod.

A bronzosítók a napimádat miatt nagyon népszerűek, a természetes ragyogása egészséges arcszínt kölcsönöz viselőjének.

Forrás: Dreamstime

Sokan összetévesztik az önbarnító krémekkel, de a bronzosítót semmiképpen ne használd önbarnítóként, mert más szerepe van. Többféle textúrában megtalálod őket, és az sem mindegy, hogy melyiket mikor használod. Télen világosabbat, míg nyáron a sötétebb árnyalatot javaslom. A bronzosítók kaphatóak barnítógyöngyök, ásványi, folyékony, por, krém, matt, fényes, csillogó, selyemfényű formában.

A megfelelő textúrát bőrtípus szerint válasszd ki! Zsírosabb bőrre por állagú, lehetőleg matt vagy selyemfényű textúrát válassz. Száraz bőrre lehet krémes, ásványi, csillogó termékeket választani, de ne ess túlzásba a csillogással.

Ezenfelül fontos a színmélység kiválasztása is. Az az ideális szín, ami egy-két árnyalattal sötétebb, mint a jelenlegi bőrszíned. Ezzel érheted el a legtermészetesebb hatást. A bronzosítók között vannak kétszínűek is. Ezek egy szép napbarnított szín és egy rózsaszínes vagy narancsos szín párosításában kaphatók. Könnyű a választás, hisz a világos, hideg bőrszínhez a rózsaszínes kombináció mutat jól, ha pedig sötétebb, meleg bőrszíned van, akkor a narancsos változat az ideális számodra.

1. Avon 3290 forint 2. MAC 22 dollár 3. Essence 1299 forint 4. Pupa 4590 forint 5. Essence 1299 forint 6. Avon 1490 forint 7. H&M 1990 forint

A legtermészetesebb hatást a méltán legnépszerűbb barnítógyöngyökkel érheted el. Hibázni nem lehet velük, mellesleg ínycsiklandóan néznek ki.

Nappal használj matt vagy selyemfényű bronzosítókat, este, alkalmi sminkek készítéséhez pedig a csillogóbb változatokat, de csak az arc egyes pontjait érdemes kiemelni, mint például az arccsont felső ívét, a szemöldökcsontot és a szemzugot.

A nap csókolta hatást pillanatok alatt elkészítheted, ha matt textúrával az arccsontodra, az álladra, a homlokodra, a halántékodra, a szemhéjadra, valamint az orrodra is teszel egy keveset kontúrmentesen.

De keskenyítheted is orcádat vele, ha az arccsont alá kerül az árnyék. Ha krémes bronzosítót választasz, azt az alapozás után tedd fel, alaposan dolgozd össze kontúrmentesen, ügyelj rá, hogy a hajtőnél is szép átmenettel tedd fel, majd transzparens porpúderrel fixáld a végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.