A legdurvább sminkbakik, amiket 25 felett tilos elkövetni

rúzs szépségápolás sminkbaki alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tinikorban belefér még a rosszul meghúzott tusvonal, vagy a kicserepesedett ajak a rúzs alatt, hiszen ez éppen a kísérletezés, a tanulás időszaka. 25 felett azonban bizonyos sminkbakikat elkövetni már nagyon ciki. Most eláruljuk, melyek ezek!
  • Matt rúzs cserepes ajkakon

A matt rúzsok egyszerűen nem tudnak kimenni a divatból. Habár a kifutókon idén már a fényes ajkak domináltak, a nők továbbra is imádják a matt hatást. Ennek ellenére sokan még mindig nem hordják jól, a cserepes ajkakon azonban nevetséges hatást kelt. Egy matt rúzs kizárólag akkor mutat jól, ha rendszeresen ápoljuk az ajkainkat, azaz hidratáljuk, amikor éppen nem rúzs van rajta, rendszeresen radírozzuk, rúzsozás előtt pedig primert használunk. A matt rúzsok az átlagosnál is jobban szárítják az ajkakat, ez sajnos vele jár, így a primer elkerülhetetlen alá. Arra is figyelj, hogy elegendő folyadékot igyál napközben, ami nemcsak a szervezetedet, de a bőrödet is hidratálja.

Matt rúzs a cserepes ajkakon nevetséges hatást kelt Forrás: Shutterstock
  • Maszkhatás

Újabb sminkbaki, amit maximum a tizenéveseknek nézünk el. Hagyd élni, hagyd lélegezni a bőrödet. A túlzott alapozóhasználattal és púderhasználattal csak elrejted a szépségedet. Hétköznap használj inkább BB krémet, amitől természetes lesz a bőröd, mégis fedve lesznek az apró bőrhibák.

Demi Lovato kicsit túltolta az alapozót és a púdert Forrás: AFP/2012 Getty Images/Frederic J. Brown
  • Rossz alapozó

25 felett már jó, ha az ember megtalálja a neki való alapozót. Ez egyrészt vonatkozik a színre, hiszen pár árnyalatnyi eltérés is durván kitűnhet, amikor az egész arcodat lekened vele. Ehhez az sem árt, ha odafigyelsz a nyári és téli bőrszíned változására. Vannak, akik nagyon sok időt töltenek a napon, így nagymértékben változik a bőrszínük a két évszak között. Ekkor mindenképpen érdemes alapozót is váltani. A másik fontos szempont, hogy tudd, milyen típusú a bőröd, hiszen más típusú alapozó kell száraz, zsíros és vegyes bőrre.

Kelly Osbourne-nak nem sikerült eltalálnia az arcához illő alapozó árnyalatát Forrás: AFP/2012 Getty Images/John Shearer

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

  • Koszos ecsetek

Tiniként még hajlamos az ember a trehányságra, a lustaságra, de azért jó tudni, hogy az ecsetek tisztítása, alkalmankénti fertőtlenítése hosszú távon nagyon is fontos. Az arcbőröd minősége bánhatja, ha nem törődsz az ecseteid tisztaságával. Langyos, szappanos vízzel könnyedén elvégezheted ezt a műveletet, nem is kell feltétlenül külön tisztítófolyadékot venni hozzá.

Az ecsetek tisztítása, alkalmankénti fertőtlenítése hosszú távon nagyon is fontos Forrás: Shutterstock
  • Eldolgozatlan vonalak

A rosszul felkent pirosító, az állvonalnál véget érő alapozás, a túlságosan kemény, erőteljes kontúrozás nagyon durván rontja az összképet. Egy felnőtt nő ilyen bakikat nem engedhet meg magának. Ezekre egyébként akkor kell különösen odafigyelni, amikor télen korán kelünk, és kizárólag lámpa fényénél készítjük a sminkünket. Nem árt egy kicsit később csekkolni a sminket természetes fénynél is, hogy biztosan lássuk, minden a helyén van-e, és minden szépen el van-e dolgozva.

Eva Longoria a korrektort és a pirosítót elfelejtette eldolgozni Forrás: NORTHFOTO/Ivon/X17online.com
  • Szemöldök

A szemöldök egy kritikus pont. Tiniként hajlamos az ember nekimenni, és akár olyanra is kiszedni, amit hosszú évekig bánni fog, pedig a szemöldök az, ami leginkább meghatározza arcunk karakterét. Tanuljunk meg jól bánni a szemöldökünkkel, ha bizonytalanok vagyunk, kérjünk profi segítséget, és kerüljük el a szemöldökkatasztrófákat.

Christina Aguilera is beleesett a túlzott szemöldökszedés hibájába Forrás: AFP/Getty Images/Evan Agostini

A szemöldökformázás titkai

A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó éke az arcnak. Egy kis hangsúlyozással pedig megkoronázza a szemfestésedet. Olvasd el Larion Oscar sminkmester tippjeit!

  • Amihez nem értesz, ne erőltesd

Ha nem tudsz szépen kontúrozni, ne csináld. Ha nem tudsz szépen tusvonalat húzni, ne tedd. Legalábbis ne akkor, amikor emberek közé mész. Azért persze gyakorolj otthon minél többet, hiszen az segít, hogy egyre ügyesebb legyél. A legeslegfontosabb tanácsunk viszont az, hogy ha valamiben bizonytalan vagy, ha nem tudod, milyen szemöldökforma áll jól, ha nem tudod, hogyan kell szépen rúzsozni, ha nem tudod, milyen alapozóra van szükséged, bátran kérj segítséget. Szinte minden sminküzletben lehet sminktanácsadást kérni, és valljuk be, ez egy hosszú távú befektetés.

Nicki Minajnak nem kéne erőltetnie a kontúrozást (sem) Forrás: NORTHFOTO/Jim Smeal / Beimages
7 dolog, amit tudnod kell a 33 éves modellről, Chrissy Teigenrőlhttp://www.life.hu/trend/20181127-chrissy-teigen-modell-33-eves-lett.htmlChrissy Teigenről manapság a laza édesanya, a kísérletező szakács és a hibáit is felvállaló nő képe él a fejünkben, azt már-már el is felejtettük, hogy milyen provokatív fotókkal indult be a karrierje. Az biztos, hogy rengeteg oldala van, és a legtöbb igencsak szerethető. Boldog születésnapot, Chrissy Teigen! TrendOrigoA nagy télikabátmustra: találd meg a stílusodat!http://www.life.hu/trend/20181128-a-nagy-telikabatmustra.htmlKörbenéztünk az üzletek kínálatában, hogy megmutassuk nektek, melyek az idei télikabáttrendek. Találd meg a kedvencedet! TrendOrigoBorzalmas ruhákat kapott az interneten vásárló nő, de amit kihozott belőlük, az elképesztőhttp://www.life.hu/trend/20181121-borzalmas-ruhakat-kapott-az-interneten-vasarolt-no-de-elkepesztoen-atalakitotta-oket.htmlAz átverős webáruházak a mai napig szedik áldozataikat. Nem lehet eleget beszélni a témáról, hiszen az ember pénzével játszanak. Habár ez a nő is gyanakodott az olcsó árak miatt, arra nem számított, ami a csomagban fogadta, de nem adta fel, hogy jóra fordítja a helyzetet. A képek magukért beszélnek! TrendOrigoA világ legdrágább gumicsizmái: vajon megérik a pénzüket?http://www.life.hu/trend/20181119-a-vilag-legdragabb-gumicsizmai.htmlA hosszúra nyúlt vénasszonyok nyara után megérkezett az esős, borongós, hideg őszi idő. Előkerülnek a téli csizmák, aminek azonban kiváló alternatívája az esős napokon a gumicsizma, amit korábban elsősorban mint fesztiválkelléket tartottunk számon. Nézd meg a világ legdrágább darabjait, és ismerd meg a hazai kínálatot is. TrendOrigoÍgy néztek ki a Victoria's Secret-modellek a '90-es években: fotók a kifutórólhttp://www.life.hu/trend/20181115-igy-neztek-ki-a-victorias-secret-modellek-a-90es-evekben.htmlA világ legnagyobb szabású, egyben a legdrágább és legnézettebb divatbemutatója a Victoria's Secret-show. A márka története 1977-ig nyúlik vissza, a kifutón pedig 1995-ben láthattuk először a márka szexi fehérneműit. TrendOrigoA szépség másik arca, 3. rész: Down-szindrómás modellek http://www.life.hu/trend/20181120-a-szepseg-masik-arca-3-resz-down-szindromas-modellek.htmlA szépség fogalma egyre kevésbé korlátozható szűk határok közé. Míg a 20. század évtizedei a különböző szépségideálokról szóltak, ez az évszázad leginkább a másságot idealizálja. A tökéletesség helyett a tökéletlenség, a szimmetria helyet az aszimmetria, a szépség helyett a szépséghibák lettek a mérvadók. A divatiparban is a változás szele fúj, így a következő hetekben olyan modelleket mutatunk be, akik a megszokotthoz képest máshogyan szépek. Az ő jelenlétük és munkásságuk a másság társadalmi elfogadtatásában is nagy szerepet játszik. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.