gyermekbántalmazás bántalmazás bilincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megbilincselte, majd kényszerzubbonyt adott 11 éves brit kisfiára a mostohaapja. A bíróságon azzal védekezett, hogy különös "módszerétől" azt remélte, a gyerek könnyebben elalszik majd.

Az interneten megrendelt kényszerzubbonnyal próbálta elaltatni mostohafiát a 39 éves brit apuka. A férfi ráadásul a 11 éves kisfiú lábait is lebilincselte, valamint egy hevederekkel megerősített maszkot is ráadott, hogy a fejét se tudja mozgatni. Bár az apa és a gyerek anyja is bűnösnek vallotta magát, azzal védekeztek, hogy ezzel csak segíteni szerettek volna a viselkedési problémákkal küzdő gyermeken. A szülőket most kettő-, illetve három év börtönbüntetésre ítélték, a kisfiút pedig nevelőszülőknél helyezték el.

dailymail.co.uk
dailymail.co.uk

A bíró értetlenül állt az eset előtt és élesen bírálta a nevelőapát. "Ez egy szörnyű tett. Lehetetlen megérteni, hogyan képes egy ember ilyet tenni egy másik emberi élőlénnyel. Hihetetlen elképzelni, hogy bárki is azt gondolhatja, hogy ez egy működő terápiás eszköz lehet, ráadásul az orvos közölte az apával, hogy a fiú nem autista"- tette hozzá a Jacqueline Davies, bíró.

Az anya nem akart közbeavatkozni

A férfi ügyvédje, Tina Dempster elismerte, hogy valóban perverz, amit védence tett, bár azt is figyelembe kell venni, hogy a férfit a segítő szándék vezérelte. Sosem próbálta eltitkolni tettét, ami számára természetes volt, mivel úgy tűnt, a "terápiás" módszer beválik" - tette hozzá az ügyvéd. A történtekhez az anya, Megan Rhys csak annyit fűzött hozzá, hogy, bár nem értett egyet a módszerrel, nem szerette volna felülbírálni a párja döntését sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.