súgó alkalmazás Ez Zsír!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Ez zsír! alkalmazás arra született, hogy kordában tartsa a kalóriáidat, ezzel nagyban megkönnyítve ideális testsúlyod elérését, és megtartását. Adataid megadásával a program kiszámolja, hogy mennyi kalória bevitel az ideális számodra napi szinten. Ez alapján pedig felépít neked egy étrendet, az étrendekhez megtalálod a recepteket, és te is felviheted kedvenc ételeidet.

Grafikonok segítségével követheted, hogy mennyit ehetsz még ma, vagy épp, hogy mennyit kell sportolnod ahhoz, hogy elégesd a kalória túllépésed. Így ha gondosan vezeted a naptáradat, és betartod az előírtakat, akkor egy új életbe kezdtél, mert programunk nem egy szimpla fogyókúrát kínál, hanem egy új életmódot.

Hogy pontosan hogyan is működik ez az elsőre bonyolultnak tűnő alkalmazás, azt az alábbiakban menüpontról, menüpontra taglaljuk.

Napi zsírmínusz

Hogy nehogy túlszaladd a napi maximum fogyasztható kalóriaszámodat, adunk neked egy kis ábrát, ahol a nagy szám baloldalon azt mutatja, hogy mennyit ehetsz még. A grafikon azt jelzi lila csíkkal, hogy már mennyi kalóriát vittél be ma. A pink vonal mutatja a napi limitet. Lent a kisebb számok sorban: a napi előírt kalóriamennyiséged, mennyi kalóriát vittél már be ételekkel, mozgással mennyi kalóriát égettél el, és hogy mennyit ehetsz még ma.

Mai étrend

Itt láthatod, hogy mit fogsz enni ma, és az mennyi kalóriát tartalmaz. A lila Módosít gombbal tovább lépsz a Saját étrendem menüpontra, ahol változtathatsz a napi menüdön.

Mai mozgás

Itt azt láthatod, hogy milyen mozgásokat terveztél be mára, és hogy azzal mennyi kalóriát égetsz el. Láthatod a napi mozgásvideót is, amit bármikor elvégezhetsz otthon. A Módosít gombbal az Edzéstervem menüpontban találhatod magad, ahol hozzáadhatsz, törölhetsz a napi mozgások közül.

Mára javasolt menü

Ezt kell enned ma. Legalábbis mi ezt javasoljuk a választott étrended alapján. Ha azonban nem vagy vele megelégedve, akkor törölhetsz bármit a listából, vagy csak egyszerűen nem pipálod ki azt, amit nem fogyasztottál el. Ha pedig új ételt akarsz hozzáadni, akkor a bal oldali nagy lila gombot nyomd meg! A lista alatt megnézheted, hogy hány kalóriát fogyasztottál el eddig az adott nap, és hogy mennyi a cél. A nagy szürke négyzetben pedig azt látod, hogy még mennyi ételt tehetsz magadévá. Itt szívélyesen el is küldünk sportolni, ha túllépted a napi adagod. :)

Ételek hozzáadása

Amennyiben még belefér a kalóriahatáraidba, felvihetsz új ételt. Kereséssel az adatbázisunkban kutakodhatsz, az általad felvitt ételeket a Saját ételeim fülön találod. Ha egy olyan ételt ennél, amit már korábban bekerült egy menüdbe, akkor az ott lesz a Kedvenceim fül alatt. Ha semmi sem ínyedre való, akkor pedig vigyél fel egy általad kreált ételt a Saját étel hozzáadása gombbal. Tartsd szem előtt a kalóriaszámot, és ha cukorbeteg vagy, akkor a szénhidrát mennyisége is fontos információ a számodra!

Étel felvitele napi menühöz

Ha bűnöztél és ettél még valamit a betervezett helyett, vagy egyszerűen valami mást eszel, mint "kellene", akkor add meg, hogy mennyit ettél belőle, melyik étkezésnél, és mi hozzáadjuk a kalóriát a napi beviteledhez.

Saját étel hozzáadása

Sikeres volt a kísérletezés a konyhában? Vagy előkerül nagyi ősi receptje, ami az eredeti ételjegyzékben nem található? Semmi gond, mert itt megadhatod az új étel nevét, azt, hogy mi a mértékegysége (1 tányér) és, hogy mennyi kalóriát tartalmaz. A fehérje, szénhidrát és zsír mennyiségét is megadhatod, de nem kötelező. Az étel nem kerül bele a nagy adatbázisba, de a saját ételeid közé igen.

Hozzáadod az ételt a mai étrendhez?

Ha rögtön hozzá is szeretnéd tenni a mai menühöz a saját ételedet, akkor add meg a mennyiségét, és hogy melyik étkezésnél fogyasztod.

Vízfogyasztásom

A vízbevitel nagyon fontos, azért is, mert elnyomja az éhségérzetet. Itt jegyezheted, hogy hány pohár vizet ittál meg eddig ma - 10 az ajánlott, ha 2,5-3 decis poharakkal számolunk.

Mára tervezett mozgások

Rázd gatyába magad! Itt láthatod az adott napra betervezett mozgások listáját. Azokat pipálhatod ki, amiket már elvégeztél, így tudod meg, hogy mennyi kalóriát égettél el eddig a mai napon. Jobboldalon alul a szürke négyzetben pedig azt látod, hogy még mennyi kalóriát kell elégetned ahhoz, hogy betartsd a napi kiszabott kalóriamennyiséget.

Mozgásvideó

Minden napra ajánlunk mozgásvideót, amit otthon bármikor elvégezhetsz. Ez egy normál hosszúságú fitneszóra, amit a www.fitvideo.hu oldaltól kapunk. 10 ingyenes videóból válogathatsz, de ha szánsz rá párszáz forintot, akkor más videókat is letölthetsz.

Mozgás hozzáadása

Még több mozgás! Itt tudsz hozzáadni új mozgást a napi adagodhoz. Választék az van bőven! Klasszikus sportok közt is válogathatsz, de ne feledd, hogy bármilyen házimunka is kalóriát éget, úgy mint az ablak mosás, porszívózás, teregetés... És élvezettel is égetheted a zsírt, a szex fül alatt több pozitúrát is találsz kalória számokkal. Ha valamit már egyszer kiválasztottál az automatikusan bekerül a kedvenceid közé.

Saját mozgás felvitele

Ha esetleg felfedeztél egy új mozgásformát, itt adhatsz neki nevet, megadhatod, mennyi időt töltöttél vele, és hány kalóriát égetett el.

Napi bevásárló lista

Sokszor a bevásárlásnál bukik el a fogyókúra, amikor elfelejtünk valamit. Ezért mi miden napra összeállítjuk neked a bevásárló listát az aznapi menüdhöz. Ha egy hétre előre veszed meg a dolgokat, akkor érdemes a heti nézetre kattintanod.

Napi bevásárló lista, nyomtatható változat

Felejtsd el a papírt és ceruzát! Nem lesz szükséged rá, mert itt megkapod a bevásárlólistád nyomtatható verzióját. Nyomtass, aztán nyomás a piacra!

Tervezett étrended és feladataid

Csak hogy tisztán láss! Itt összefoglaltuk neked a heti tennivalóidat: mit kell enned, mit kell mozognod, és rögtön átkattinthatsz a napi vagy heti bevásárló listádra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.