Gyógyíthatatlan betegségben szenved a híres divattervező

divattervező Sonia Rykiel parkinson-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban kiderült, hogy a világhírű francia divattervező, Sonia Rykiel tizenöt éve küzd a Parkinson-kórral.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!



A divattervező betegségéről először könyvében, a Don't Forget It's A Game-ben olvashatnak Sonia rajongói. Munkáit itthon is sokan ismerik, hiszen a dizájner egyik nagy svéd márkával készült, elérhető árú kollekciója 2010-ben Magyarországon is kapható volt. A tervezőnő azért határozta el, hogy beszél a betegségéről, mert úgy érezte, nem tudja már titkolni a tüneteket. "Nem akarom mutatni a fájdalmamat. Ellenálltam, haboztam, igyekeztem úgy tenni, mintha semmi rossz nem történt volna. De ez lehetetlen" - vallotta a 82 éves Sonia.

AFP
AFP

A kór tünetei egyre jobban elhatalmasodnak a zseniális tervezőn. A Parkinson-kór reszkető bénulás, lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség, melynek három fő tünete a nyugalmi remegés, az izommerevség és a lelassultság. Az is mostanában derült ki, hogy Sonia kollégái évek óta segítettek a betegség eltitkolásában, és nem engedték, hogy olyan fotók jelenjenek meg róla, melyeken bot van a kezében.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.