Buday Péter gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újabb Buday Péter receptet osztunk meg veletek: a képre nézve egyszerűen nem tudtunk ellenállni a csábításnak és mindenképpen szeretnénk, ha ti is ugyanúgy elcsábulnátok, ahogyan mi is.

Roston sült füstölt sajt

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HRxzOPPL4JqY3zNB

Hozzávalók:


1 dl száraz fehérbor
10 dkg friss áfonya
60 dkg füstölt Karaván sajt
1 db gránátalma
20 dkg ruccola
4 dkg vaj
1 evőkanál étolaj a sütéshez
2 dkg barnacukor


Nagyon kevés olajat teszek a forró serpenyőbe. Beleteszem az ujjnyi vastagságú sajt szeleteket. Mindkét oldalát megsütöm. Amikor elkészült a sajt, kiveszem a serpenyőből. Félbevágom a gránátalmát és kikaparom az apró magját. A serpenyőben levő sülő zsiradékba beleteszem az áfonyát és a gránátalma magját. Amikor megpárolódott, kevés barnacukorral megszórom - mintha sót szórnék. Öntök rá egy kis fehér bort, és olvasztok bele egy kevés vajat is. Ez megpárolja a gyümölcsöt, és finom mártás lesz alatta. Tálaláskor egy szelet sajtot teszek a tányérra. Közepére ruccolát teszek, másik szeletet pedig rá. Az áfonyát a levével együtt rákanalzom az ételre.

További receptekért nézd meg a Recept oldalunkat, a Webszakácson!
Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!
Címünk: info@life.hu
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.