A legjobb dolog, ami miatt jól indul a reggel: lélegezz!

Forrás: Thinkstock -
légzés reggel energia Legyen jó napod! kávé jóga frissítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fújtató légzés vagy kapálabháti a legjobb energetizáló légzésgyakorlat, ami pár perc alatt felfrissíti a szervezeted és formába hoz reggel.

A fújtató légzés a szellemi erőket szabadítja fel, erősíti a memóriát, segíti a szellemi munkát, tréningezi a tüdőt, erősíti az orr nyálkahártyáját és megtisztítja a légzőjáratokat.

Forrás: Thinkstock

Ülje le keresztbetett lábakkal lótuszülésben vagy törökülésben. Ennél a gyakorlatnál ki- és belégzésnél is csak az orrnyílásokat használd, a száj végig zárva marad! Lélegezz ki erőteljesen a hasizmok összehúzásával. Ekkor a levegő fújtató hangon préselődik ki az orrnyílásokból. Ezután ne tarts légzésszünetet, azonnal ernyeszd el a hasizmokat és engedd, hogy megteljen a tüdő alsó és középső része levegővel. A tüdő alsó szakaszát nem kell megtelíteni. Utána a leírt útmutatás szerint gyors ütembe préseld és szívd be a levegőt a rekeszizom segítségével gyors egymásutánban, mintha fújtatnál. Fél perc után engedd ki a levegőt, majd lassan telítsd meg a tüdőt, pár másodpercig tartsd bent a levegőt, majd fújd ki. A gyakorlat után pár percig normál légzéssel figyelj befelé és tudatosítsd a légzés utáni érzeteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.