Balatonfüred, te csodás! Irány az északi part legmozgalmasabb városa

Forrás: Thinkstock -
Balatonfüred nyaralás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balatonfüred az északi part központja, a vitorlázás szerelmeseinek egyik legkedveltebb városa.A strandolásra, jó vacsorákra és Balaton-parti sétákra vágyók egyaránt megtalálják a számukra ideális helyet, a fiatalok pedig a legpörgősebb bulikra is könnyen rábukkannak. Eláruljuk, mit érdemes csinálnod a nyüzsgő nyaralóvárosban!

Épületek, amiket látnod kell

Balatonfüred főutcája a Tagore sétány. Hírességek látogatásának tiszteletére ültetett fák és szobrok között csodálhatják az arra járók a Balatont a vízparti sétányon, ahol fagyizók, kis üzletek, mozgó árusok csábítják a sétálgatókat. A közelben megnézheted a Blaha-villát, Blaha Lujza egykori nyaralóját, és a Jókai-villát, ami ma emlékmúzeumként működik. Sőt, eredeti parasztházakat is meglátogathatsz a Siske utcában! Az egykori Széchenyi-kastély mára átalakítva Kertészeti Szakközépiskolaként látható.

Forrás: Thinkstock

A Horváth-ház, a Balaton legnagyobb copf stílusú épülete Füred leghíresebb látnivalói közé tartozik, ott rendezték közel 200 éve az első Anna-bált, és Kossuth Lajos is lakott egy ideig az épületben.

Víz, víz, víz

Semmiképp se hagyd ki a kikötőt, hiszen nagyszerű látvány a rengeteg vitorlás a vízen! A füredi savanyú gyógyvíz is legendás, rengetegen viszik haza palackszámra. A leghíresebb forrás a városban a Kossuth Lajos-forrás, amelyet a Tagore sétánytól néhány percre, a szanatórium udvarában találsz. Kóstold meg, mert érdemes, hiszen nagyon jótékony hatással van a testedre!

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Ha Füredre készülsz, és bálozós kedvedben vagy, július 25-én látogass el a hagyományőrző Anna-bálra. Július 21-től 26-ig az Anna Fesztivál programjai várnak. Az augusztus 11. és 30. közötti borfesztivál is kiváló borokkal, ételekkel, zenés programokkal várja a Füredre érkezőket. Ha az augusztus 20-ai ünnepet a Balaton partján töltenéd, akkor is érdemes Balatonfüredre utazni, hatalmas ünnepi kavalkád fogadja a nyaralókat!

Szórakozz Füreden!

A füredi strand gyönyörű és tiszta, gyerekekkel is remek választás, így kánikulában már nem is kérdés, hol csobbanjatok a Balatonban. Ha esténként innál egy koktélt, a sétányon számos bárban ücsörögve lazíthatsz, vagy táncolhatsz egy jót a Club Cocomóban, vagy a hajó alakú, ultramodern Club Helkában.

Az Annagora Aquaparkban kicsik és nagyok is jól mulathatnak, itt ugyanis gyakran rendeznek éjszakai aquabulikat is a nyári szezonban.

Forrás: Thinkstock

Life.hu Tipp

Ha Balatonfüreden jársz, semmiképp se hagyd ki a két méltán híres cukrászdát, a Bergmannt és a Karolinát. A klasszikus édességek mellett isteni újdonságokat kóstolhatsz, a fagyikínálatuk és a kávék mennyeiek. A Csirke-Csülök Ház Étterem és a Vitorlás Étterem magyaros ízekkel várja az ínyenceket. Ha csak egy fröccsöt innál, ajánljuk a Hatlépcsőst, a vitorlázók törzshelyét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.