Kipróbáltuk: állva jártuk be a Balatont

Forrás: Lindmayer Zsolt -
Hámori Barbara Tihany SUP mozgás alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a SUP kerül terítékre.

Egy zord és hideg februári napon levelet kaptam: a meghívás Tihanyba szólt, méghozzá arra, hogy próbáljam ki a SUP-ot, azaz a Stand Up Paddle-t. Az egyre inkább terjedő vízi sport nem volt teljesen idegen számomra, mivel a windsurf kapcsán már volt egy rövid afférom vele.

Forrás: Lindmayer Zsolt

Ez a történet sem kezdődik máshogy, mint a SUP jógásé. Ugyanott, ugyanakkor, egymás után próbáltam ki a két sportot. Ahogy írtam, a felfújható deszkával már tavaly is kacérkodtam, illetve annyiban érintkeztem ezzel a sporttal, hogy a windsurf után ennek a hátán eveztem ki a partra.
Tehát adott egy nagy rakás víz (Balaton), a SUP deszka, az evező, a bimbófagyasztó hideg (nyáron...) és egy legenda, amely szerint polinéz halászoktól, de leginkább Hawaiiról származik az új őrület. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy már 3-4 éve oktatják itt.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Tehát mindenekelőtt egy rövid szárazföldi oktatás és szakmázás a profik instrukcióival: „Első alkalommal mindenképpen egy stabil, nagy térfogatú deszkát válasszunk! Az első perceket térdelő pozícióban töltsük, így egyszerűbb az egyensúlyozás, és így jobban tudunk koncentrálni az evezés technikájára is."

Ha érdekel a teljes bejegyzés, és szeretnéd tudni, mire jó még ez az edzésmódszer, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.