Egyre jobban terjed a bizarr Lolita-kultusz

Forrás: Instagram/LolitaSnapsMagazine -
fashion week Japán Lolita Vladimir Nabokov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hol máshol lenne egyre népszerűbb ez a furcsa trend, mint Japánban? Történelmi ruhákban parádéznak a fiatalok!

Ez már nem csupán egy hóbort, hiszen életmóddá, sőt, szubkultúrává nőtte ki magát Japánban a Lolita divat.

Forrás: Instagram/LolitaSnapsMagazine

A stílus elnevezése valószínűleg Vladimir Nabokov megegyező című könyvéből származik. A Lolita-kultusz képviselői - ahogy a könyv címszereplője is - magukon viselik a név jelentését: “bájos, elbűvölő kislány”. Bár a regényben nagy hangsúlyt kap a szexualitás, a kultusznak ez nem része.

A furcsa trend tere természetesen leginkább az internet. A fiatalok ott osztják meg, hogy éppen milyen öltözékbe bújtak. Általában a múlt századok divatja szerint öltöznek fel, főként a viktoriánus gyermekdivatból merítenek ötletet. Az irányzat hódolói legtöbbször porcelánbabaszerű külsőt próbálnak elérni. Legjellemzőbb, hogy térdig érő, harang alakú szoknyákat hordanak, alsószoknyákkal, buggyos ujjú blúzokkal és csatos cipővel.

A Lolita divat nem merül ki annyiban, hogy a fiatalok megosztják fotóikat és videóikat a közösségi oldalakon. Találkozókat is szerveznek, ahol általános program a teázás és a társalgás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.