Egy édesanya ecettel vette fel a harcot a vízforralóba telepedett vízkő ellen

Forrás: Shutterstock -
édesanya vízforraló víz takarítás otthon vízkő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte minden háztartásban találunk vízforralót, ám csak ritkán kukkantunk bele. A forralóban megtelepedett vízkő makacs ellenfélnek bizonyulhat, ám egy édesanya rájött, hogyan veheti fel a harcot ellene. 

Hasznos találmány a vízforraló, vannak olyan háztartások, ahol mindennapos használatban van a szerkezet. Ám talán minél többet használjuk, annál kevesebbszer kukkantunk bele. Pedig különösen azokon a területeken fontos, ahol kemény a víz.

Nem kell új vízforralót venni a makacs vízkő miatt Forrás: Shutterstock

A forralóban megtelepedett vízkőről a legtöbben úgy gondolják, hogy nehéz vele megbirkózni, olyan is akad, aki inkább új készüléket vásárol. A The Sun cikke szerint azonban egy édesanya rájött, hogyan tisztíthatjuk ki a forralót ecettel, ami szintén minden háztartásban fellelhető.

A forraló takarításának lépései:

  • Húzd ki a konnektorból a forralót
  • Keverj össze fél liter ecetet fél liter vízzel
  • Öntsd a forralóba
  • Hagyd benne egy teljes éjszakán át
  • Reggel öntsd ki a folyadékot

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy nagyon alaposan öblítsük ki a vízforralót. Szükség lehet arra is, hogy egyszer átforraljuk tiszta vízzel, hogy biztosan megszabaduljunk az ecet maradékától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.