Egy kemény nap estéjén elöntötte az agyamat a sz....!

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon kemény és fárasztó napom végén már csak méterekre voltam kis ékszerdoboz otthonomtól, szinte kilométereknek tűntek azok a méterek, annyira fáradt voltam aznap este. Már a délutáni meetingen és az edzésen is, de még a bevásárlás alatt a nap végén egyetlen gondolat járt a fejemben, mint egy erőt adó “támasz”.

Hazaérek a csendes, illatos kis otthonomba, egy hideg limonádé a kanapén elnyúlva, pont annyi idő, amíg megtelik a kád illatos, relaxáló fürdővízzel, halk zene mellett 30-40 percet lazítok, és ágyba bújok mielőbb.

Annyira vágytam rá, hogy szinte éreztem a bőrömön az illatokat és a hűvös hálószoba simogatását.

Viszonylag hamar visszazökkentem az esti fáradt bandukolás csendjébe, mert a házunkhoz közeledve egyre erősödő, orrfacsaró bűz terjengett.

A környéken semmilyen gyár, vagy üzem nincs, ahonnan ilyen bűz jöhet, elképzelni nem tudtam, honnan jön ez a penetráns szag.

Sebaj, az otthonom tele van illatosítókkal: pálcás, elektromos, diffúziós, és az aroma fürdőm illata majd feledteti velem az utcában terjengő szagot.

Örömmel helyeztem a zárba a kulcsot, bár meglepő volt, hogy a társasházunk lépcsőházában, ezen belül is a mi folyosónkon volt a legáthatóbb, és legorrfacsaróbb a bűz!

Tádám! Egy, két, há… nyílik – azaz nyílna – az ajtó, de tolnom kell befelé, és közben egyetlen pillanat alatt világos lesz minden!

A nappalim vastag, süppedős szőnyege több liter szennyvízzel átitatva, a konyharészen és a fürdőben bokáig áll a szennyvíz, ami dugulás miatt mind a wc-ből, mind a mosdóból jött visszafelé.

Forrás: https://www.freepik.com

Nyugodt, vidékről érkezett, nyugodt lány vagyok, de akkor, ott, abban a pillanatban, bevallom, nemcsak az otthonomat öntötte el a sz....!

De hát reggel még nem volt semmi gond, lassan folyt ugyan le a víz a fogmosáskor a mosdóban, zuhanynál a kádban, de lefolyt!

Rémálom a köbön! Ki fog most segíteni a helyzetemen péntek este fél nyolckor? Hol fogok aludni? Mit szólnak majd a szomszédok? Ezer gondolat kavargott a fejemben, amiből az alattam lakó kedves, középkorú házaspár zökkentett vissza, a kegyetlen valóságba.

„Duguláselhárítás”, mondták, és egy papírt nyújtottak felém.

Tudhatták mi a dörgés, hiszen alattam laknak, a fürdőjük plafonján már megjelentek a beázás jelei.

Kerestek a neten jó pár weboldalt, ahol azonnali, de legalábbis 0-24-ig vállalt duguláselhárítást ígértek.

Forrás: https://www.freepik.com

Lehet, hogy a péntek délután, vagy a nagy hőség miatt csak a negyedikre hívott számon értek el szakembert.

Nagy szerencsénk is volt, hiszen a duguláselhárítók épp a szomszéd kerületben, a késő délutáni órákban fejeztek be egy munkát, mondták a telefonba, negyed kilencig ideérnek.

Voltak kétségeim, de várnom kellett türelemmel.

„Ha negyed kilencig nem érnek ide, hívja fel őket”, mondták a szomszédjaim, majd megkérdezték, van-e biztosításom, ami anyu gondos előrelátásának köszönhetően szerencsére már a beköltözéskor meg lett kötve.

Felajánlották kedvesen pár napra az egyik vendégszobájukat, ami olyan jól esett, fáradt énemnek, hogy itt már pityeregtem.

Nem sokáig tudtam keseregni szennyvíztől átitatott nyomorúságos helyzetem felett, mert még nyolc óra előtt pár perccel megérkeztek a “mentőangyalaim”, a két duguláselhárító szakember.

Számukra legalább nem okozott túl nagy meglepetést imádott kis garzonom, és legfőképp a fürdőszobám állapota.

„Láttunk ennél már sokkal durvábbakat is”, azzal bementek a fürdőszobába, ahol perceken belül megtalálták a baj forrását: az összefolyóba lerakódott zsíros, nyálkás csőben hatalmas hajcsomó, közepén 2 hullámcsattal, amire emlékeztem, hogy beejtettem az összefolyóba őket. Az ötforintos és a befőttes gumi igazán nem tudom, mikor kerültek be ebbe a halmazba, de igazából ez mindegy volt ebben a helyzetben.

Pár percet vett igénybe a művelet, amíg egy géppel a teljes összefolyóba csatlakozó lefolyót, és magát az összefolyót kitisztították, ennek köszönhetően azonnal a víz gyorsan folyt le akadálytalanul a kádban, a mosdóban, és a wc-ben egyaránt.

Forrás: https://www.freepik.com

Fellélegeztünk mindannyian, mert a szomszédok is maradtak, hogy lássák az eredményét a segítségüknek, csak ámultak, milyen hamar orvosolható egy ekkora probléma a megfelelő eszközzel, és duguláselhárító szakemberekkel.

Akik búcsúzásnál elmondták, nem érdemes megvárni, amíg lassabban, nehezebben folyik le a víz a lefolyókon – akkor már hamarosan teljes dugulás várható.

Házi praktikákkal, vegyszerekkel, bizonyos esetekben segíthetünk ideig-óráig, de sok helyen jártak már, ahol nagyobb dugulást okoztak a beöntött granulátumok és vegyszerek, volt, ahol csak falbontással tudtak segíteni.

Ahol viszont eddig jártak, már többet nem kell, visszamenjenek dugulást elhárítani, mert évente egyszer visszahívják őket kamerás lefolyó és csatorna átvizsgálásra, ezzel egyidejűleg egy nagynyomású berendezéssel átmossák a lefolyókat, csatornákat egyszerre. Ez jóval kedvezőbb árban, mint egy duguláselhárítás, és a szennyvíz okozta károk után az otthonunk helyreállítása!

Kitettem hát gyorsan a hűtőmre a megmentőim számát, fél év múlva jönnek lefolyó- és csatornatisztításra.

Azóta kipihentem a sokkot, a biztosítási pénz fedezte a kártalanítási csapat munkálatait, a felújítást megoldottuk a barátokkal, családtagokkal, és pár kedves szomszéddal.

A gardróbban lévő, elázott cipőimet, táskáimat is kifizette a biztosítóm, köszi anyu! Így kettesben mentünk el a legvégén egy nagy, közös, csajos bevásárló körútra.

Ne várj Te se a dugulásra, nézesd át szakemberrel otthonod lefolyóit, ha szükséges, tisztíttasd ki, hogy veled ne fordulhasson elő soha ilyen rémes eset.

Anna – egyetemista, Budapest

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.